El rozvody pre exterier domu

Zdravim. Je nejaky standard ako tahat kable pre exterier domu z rozvodnej skrine? Napr pre altanok, kolnu, garazove statie, hospodarsku budovu, a pod? Tahat sa budu len kable na zastrcky a svetla. Do hospodarskej pojde aj 400V. Prvotne som uvazoval nad tym ze vsetko by som tahal cez dosku a zaklady vonku mimo dom v chranickach, co mi nakoniec prislo prilis komplikovane. Vestko pripravovat, tahat kable a chranicky a este kopa dier cez hydroizolaciu, aj ked na jednom mieste. Je nieco vyslovene proti tomu ze pre taketo napojenie mi staci prevrtat dieru cez mur a tahat kabel po sokli do zeme, kde uz bude kabel zakopany a pojde popri zaklade v zemi? A sokel potom zateplim, cize ani ten kus od dosky do zeme nebude vidno. Vdaka
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejbl:

Zdravim. Je nejaky standard ako tahat kable pre e…
@kejbl ano samozreje "standard" ako tahať káble exikstuje. Každopádne tot má byť jasne stanovené v proekte pre realizáciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lukino55555:

@kejbl ano samozreje "standard" ako tahať káble …
@lukino55555 odpoved za vsetky prachy. Ste si dal zalezat ... Nie vsetko je v projekte, nieco by som si dopridaval do busucna a navyse nemam chut vsetko prevrtavat cez stenu kade tade. Radsej zemou ako mat z obvodovych stien emental.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejbl:

@lukino55555 odpoved za vsetky prachy. Ste si dal…
@kejbl tak si si odpovedal sám, najbližšie RS na vhodnom mieste prevrtať múr vhodné priechodky , chránič alebo možnosť 2 ak máš vonkajšie miesta bližšie pri EM tak rovno odtiaľ, akurát už tam bod rozdelenia PEN, a všetke ochrany ak máš TNS, aký máš prívod od EM po RS 4 alebo 5 žilový?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejbl:

@lukino55555 odpoved za vsetky prachy. Ste si dal…
@kejbl pokiaľ to nie je v projekte tak je zlý projekt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?