Aký prístroj rozvod SAT + DVB-T2 ?

Ahojte, na dome idem dať satelit s Quad LNB a anténu na DVB-T2(pasiv) . Chcem to rozviesť na 5 miest, všade už mám osadené spoločné koncové zásuvky TV-SAT od ABB. Sieť na TV rozvod má hviezdicovú topológiu a končia v technickej miestnosti. Sem mám privedené aj štyri koaxiálne káble od paraboly a koaxiál od antény DVB-T. Teraz otázka: Akým prístrojom mám zlúčiť signál z DVB-T a signál zo satelitu? Klasickým zlučovačom https://www.sortec.sk/zlucovac-emp-ce... alebo multiprepínačom https://www.sortec.sk/multiprepinac-p.... Zlučovač som našiel na 4 TV, ale zatiaľ chcem zapojiť len 2, cez leto tretie TV. Ak sa dajú použiť obidve možnosti, aké sú výhody a nevýhody jednotlivých riešení?
Odpovedať
@evinocka Neviem ti povedať, aký je medzi nimi rozdiel okrem toho, že jeden je pasívny a druhý je aktívny. Ja mám obyčajný pasívny zlučovač, niečo takéto: https://sortec.sk/zlucovac-emp-centau... čo je v podstate obdoba toho, čo máš v prvom linku. Zo sat taniera mi idú 4 káble, tie vstupujú do zlučovača. Z antény ide jeden kábel cez aktívny zosilovač do zlučovača a zo zlučovača mi idú 4 káble so zlúčeným signálom do 4 miestností. Zapoj hneď všetky sat. vstupy aj všetky rozvody do domu, ak sa dajú. Je zbytočné teraz zapájať niečo a potom dorábať. A máš TV s DVB-T2? Lebo ak nie, tak potrebuješ aj set top box s DVB-T2. Na DVB-T telku už nechytíš nič.
Odpovedať
@chrobak7 Dik, asi dáme ten zlučovač. Áno máme TV s DVB-T2 aj s DVB-S. Ale satelit nepozeráme cez tuner v TV ale z externej VU+, lebo telka je Android a my potrebujeme Linuxový prijímač 😉. Z tej spoločnej zásuvky v izbe potom pripojíme DVB-T v telke a satelitným káblom VU+.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?