Ako sa zbaviť myší?

Čauko. Mám v dome jednu takú chyžu, v ktorej je prasknutý betón, to robil ešte starý majiteľ a vybodol sa na železo. Takže betonova platňa popraskala, podlaha je prepadnutá v strede cca 10cm. Budem to používať ako dielničku, takže to teraz neriešim, aby som mohol bývať. Nakúpil som však lepiace pasce (ja to volám "kniha") a takto som chytil už tri myši. To znamená, že ich tam bude asi jak hadov a preto potrebujem nejaké iné možnosti. V tej chyži sú veci, aj kuchynský riad a pod., potraviny nie. Ale oblečenie áno. Potrebujem nejakú chémiu, ktorú tam môžem pustiť, ideálne pod ten betón a nech to tam celé vykape. Potom by som už len vyvetral a po vyprataní zrobil novú ŽB dosku. Je dosť možné, že oni sa tam aj podhrabávajú popod základ (kamenný), preto potom ak zrobím platňu, tak už mi to bude šuma fuck, môže tam byť aj myšiak stuart little.
Odpovedať
1
2
Najprv si tam poupratuj, vyhadz co tam nema byt, potom zozen macku a ta ti mysi vychyta.
Odpovedať
@zita19 Jasne... pozeraš veľa tom&jerry. Dnešne rozcicane mačky myši ani nežeru. 9 mladych, čo sa ešte nemohli ani hybať, som na podnose predložil susedovej mačke. Ovoňala a šla het. Musel som ich potom potlcť kladivom.
Odpovedať
@arcticcode uprac si bordel, mysi nebudu mat kde robit hniezda.
Odpovedať
@zita19 Nejde o bordel, ale o ten popraskany beton. Pod nim si robia hniezdo
Odpovedať
@arcticcode mne s myšami pomohla kuna…
Odpovedať
@arcticcode mačka vo väčšine prípadov tie myši nezerie, ju baví ich chytať. Denne vyhadzujem zabité myši, čo mi sem vláčia moje dve gaucove a prezrate mačky. Ale loviť ich proste baví. A minulý týždeň mi sem navlacila pomaly celú koloniu, videla som ju ako striehne pri susedovej kolni a pekne jednu za druhou vychytala a zadrhla.
Odpovedať
@arcticcode no mýliš sa, mam dve mačky, doma dostávajú pekne najesť, sú viac vo vnutri ako vonku, ale pravidelne mam pred dverami myš, vtáka.. A reálne som videl ako tu myš aj zjedia🙂 sú to lovkyne od prírody, takze bežná mačka doma a myší sú preč 🙂
Odpovedať
@fireman666 No bohužiaľ to v mojom prípade neplatí. Mačku síce nemám, ale všetci susedia okolo majú a moc sa teda tie mačky asi nepotrhaju.
Odpovedať
@arcticcode a chodia ti tie macky aj do tej chyže?
Odpovedať
@arcticcode nevytvaraj si nazor na jednom, dvoch pripadoch.............macka je lovec. Ked nie jedna (lebo nema naladu), tak druha po mysi skoci.. ja mam papierove macky, prezrate, postelove, ale mys ulovia za 2 sekundy len tak pre zabavu. U rodicov su 2 macky (zradlo maju cely den v miskach) a denne nosia mysi, hrabose, zeru aj potkany, takze im je potom z toho zle, bohuzial aj vtaky chytaju, ryby v jazierku, jasterice a podobne.... Mozes dat do tej izby pasce, ale najlepsie teraz v lete nechat otvorene okno.. lovec si svoju korist najde 🙂.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode Už len "pach" mačky tú myš vystraší a odplaší, keď ju mačka nechytí, keď ju zbadá a dostane sa k nej. Pred pár rokmi som mal v pivnici zateplený plafón polystyrénom. Celkom slušne sa tam myši zabývali. Dostal som nápad, založil som chov britských mačiek a odvtedy myši nepočuť, necítiť.
Odpovedať
@arcticcode akú veľkú "dieru" máš v tej podlahe? Ak sa do nej mačka neprestrčí, tak pokiaľ ju nebudeš v tej "chyži" držať natrvalo, tak myši neporieši, nedostane sa ku nim. Otázka: má tá dielnička dvere na dvor? Nemohli myši vojsť do vnútra tadiaľto?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arcticcode ja viem, že off topic, ale je to od slova KYNOŽIŤ, čiže vykynožiť. Ťažko sa mi na tu hrubicu pozera.
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode nase macky ich tiez nezeru, ale chytaju neustale a vlacia nam to pred dvere. Dokonca sa s nimi hraju. Mozno je par lenivych maciek, ale zozen si nejaku, ktoru jej matka ucila lovit. Nase maciatka isli aj po motyloch a hmyze, hadoch, vtaka som dnes jedneho nasla v zahrade. Mozes kupit pozerovy jed a nasypat im do tych hniezd.
Odpovedať
@arcticcode Kašli na mačky, to je starosť navyše. Ak chceš vyhubiť myši, tak treba nasypať otravu na myši. To ich zabije. Len nesmieš vtedy pustiť tie mačky, lebo aj pre nich to je otrava. https://www.google.com/search?q=jed+n...
Odpovedať
@moratibru Prepač, ja sopm gramaticky policajt, ale musím uznať, že toto slovo vykynožiť som použil asi prvykrát v živote a nie je také časté a nekukal som, aké i/y sa tam píše 😄
Odpovedať
@zltalienka Ono to je v podstate celá podlaha popukaná na kusy. Dajme tomu meter krat pol metra a medzi tým su džury, kde myši prejdu ,ale mačka nie.
Odpovedať
@sissik a @chrobak7 ten jed práveže som dával a dlhodobo ho ignorujú. Až na tie lepiace pasce som chytil už tri. Hodím tam kožku zo slaniny, teraz som dal štvrtú pascu a na ňu staru zipser parku, čo už som išiel vyrutiť, uvidíme, či sa chytí. Oni sa tam zakorenili pod tou podlahou isto, lebo ani hovna nebadať po zemi. Určite tam pod betonom šikaju a kadia. Táto posledná myš chytená sa mi na tej pasci posrala. Akože ľúto mi ich je, také malé nevinné stvoreniatka... keby to nesralo a všetko neobžieralo, ta neriešim. 😄
Odpovedať
@arcticcode gramaticky policajt... hlavne gramaticky negramotny.... Džury, šrubka,....
Odpovedať
@megdesign To že používam dialekt mne vlastný ešte neznamená, že sa neviem vyjadrovať aj spisovne. Ak chcem. Ale tu nechcem, načo? Nie sme na ZDŠke
Odpovedať
@arcticcode možno preto, aby ti aj ostatní rozumeli...
Odpovedať
Profilova fotka
@arcticcode skusal si nejaky iny jed alebo stale ten isty? Akoze potkany sa naucia velmi rychlo, ze to nemaju zrat. Ale mysi tolko rozumu nemaju. Ak davas jed, vtedy nepustaj macku, ako pise chrobak7. My sme kupovali stary dom, na povale fazula, kokurica, bordelu,....ked sme vsetko vypratali, aj chlievy po zajacoch, davali sme pasce aj otravu. Ale stale sa niekde brali. Potom som dovliekla macky a spolu so psom chytali. Uz nemame ziadne nezelane hlodavce. Ale aj tak na dedine stale nejake budu.
Odpovedať
@megdesign Ta a či to je moje vina, že neznaš rečovac? 😄
Odpovedať
@sissik Jasne, veď nech su, v maštali atď, v stodole jasne, ale nie doma... to hadam nie je nič nezvyčajne chcieť doma nemať myši 😄
Odpovedať
Ja som s mysami a potkanmi vybabral takymto sposobom: Kupil som psie granule. Pomlel som ich na mlynceku a dal im na stary tanier, cca 3 hrste. Za 2 noci to zjedli. Opat osm im dal ciste pomlete granule, behom jednej noci to zozrali. Potom tretikrat to iste, naucili sa chodit zrat tie granule. Na stvrtykrat som podrvil ten ruzovy jed, co sa predava ako cukriky v sacku 😄 najprv iba jeden do tych pkmletych granul, zozrali. Dalsi den som tam podrvil 2 tie jedy, pozrali. Potom som to daval stale dookola, 3 hrste granul a 2 tie cukriky, postupne to zrali a hynuli. Az nakoniec to ostalo nedotknute, pohynuli vsetky. treba ich naucit, kde je zradlo, oni sa tam naucia chodit vsetci a potom ich pomalicky travit.
Odpovedať
ak tam boli mysi, tak treba upratat a oni potom pojdu inam ked tam uz nebude co zrat, alebo kde robit hniezda tiez sme to tam mali v zahradnom domceku, predchadzajuci majitel tam navlacil bordelu, zatekalo to tam ...diera kade mysi chodili ... upratalo sa, nemaju kde co a uz tam nechodia a to ani ta diera nieje zapchata ... takze kludne urob novu dosku a hotovo ...
Odpovedať
toľko energie kvôli myšiam... Mal som myšky na dvore pod prístreškom s drevom na kúrenie. do vyššieho vedra od omietky som dal trochu zbožia pre sliepky, na vedro kartonový prepadliskový vrchnák na gumičke. Ked tam boli napadané myši, tak som ich "uspal" CO2 plynom zo zváračky. Asi mesiac tam sem-tam padali myši. Po mesiaci ani jedna. Môžem povedať, že široko-daleko žiadna myš nie je.
Odpovedať
@zicher prepadliskovy vrchnak? to je co? viete to blizsie popisat? uz len COcku mi treba kupit a mozem ist na to, jednoduche 😄
Odpovedať
@kemino Daj do youtube bucket mice trap. Bude tam veľa návodov. Tiež som sa odiaľ inšpiroval
Odpovedať
@kemino CO2 v bombickach kupis celkom bezne, netreba ti zvaracku kvoli tomu kupovat
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?