Ako sa zbaviť rôznych plazov na dvore?

Na dvore máme dosť žiab, jašteríc a aj had sa občas objaví. Neviete mi prosím poradiť, ako sa zbaviť týchto živočíchov, prípadne ako ich odohnať a ako zabezpečiť, aby sa na dvore nezdržiavali? Čo ich vyženie? Sú na to nejaké prípravky? Nebývame ani v blízkosti rieky ani lesov. Na dvore nemáme žiadne skládky ani nič podobné.
Odpovedať
Profilova fotka
vyasfaltuj :-D
Odpovedať
Profilova fotka
čo tak pes, alebo mačka?
Odpovedať
Tak to by aj mna zaujmalo mam taky isty problem ako nickyma mame od začiatku jari jašterice a žaby na dvore aj hada som už videla raz odvtedy nie neviem kde zmizol ale je to neprijemne ist na dvor hlavne večer a po daždi plno žiab a to tiež nemam žiadne skladky ani nič podobne a mačka nepomaha ]-(
Odpovedať
No tak si ten dvor vybetonujte! Tieto zivocichy maju svoj vyznam a miesto v ekosysteme. Na druhej strane urcite nemate problem s hmyzom, komarmi, chrobacou atd. Zaby a jasterice pozieraju hmyz ... hady zasa pozieraju zaby. Myslim ze nic horsie ako uzovku ste tam vidiet nemohli.
Odpovedať
Nechapem, ako ti ublizia zaby a jasterice? Su to mile tvory. O hadoch pomlcim, ale na nich som tu kdesi na fore citala, ze platia jezkovia :) Inak pokial tvoji susedia nemaju pokosene, nepomoze absolutne nic, vsetka pliaga ti bude liezt odtial.
Odpovedať
Chemicke pripravky na zabijanie zab a jasteric nastastie nekupis, nakolko su zakonom chranene. Prepac, ale nechapem, preco chcu zit ludia v domoch so zahradou a potom zohanaju chemiu na kazdeho ziveho tvora, ci na kazdu burinku. Ved to predsa patri k zivotu v dome. Ked ti to moc vadi, asi je najlepsie sa prestahovat do bytu na sidlisku... :-( Ak mas na zahrade premnozene hady, mozes zavolat hasicov, oni ich prenesu do prirody.
Odpovedať
Profilova fotka
tu pomoze prestahovat sa do bytu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Kupte si bociana :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja teda neviem, ale vybudoval som si na záhrade jazierko. Nie veľké, ale pekné a dodá vzhľadu a atmosfére na záhrade. Dva roky mi trvalo, než sa konečne vytvoril v ňom nejaký vlastný ekosystém, voda sa čistá sma, rybičkám sa očividne darí a v posledných mesiacoch sa na záhrade objavujú žaby a dokonca som snáď po 30.tich rokoch zase videl salamandru škvrnitú. O vtáctve, ktoré sa v ranných hodinách pri jazierku vstáva, aby sa poumývalo a napilo ani nehovorím. Je to krásne divadlo a určite to, že sa tam tie živočíchy objavujú o niečom svedčí. Mne vôbec nevadia - skôr naopak.
Odpovedať
takmer všetci si tu robia z toho srandu alebo maju blbe pripomienky aby ste sa prestahovali do bytu.... alebo vyasfaltovali.... co si myslim, ze pre hady este lepsie... aby sa mali kde vyhrievat, ale nie vsetci co ziju v dome miluju vsetku zmizinu.... ja tiez k tym nepatrim... Zatial som nastastie nespozorovala nejake enormne mnozstvo týchto zivocichov, ale este nemame dvor hotovy... ja by som to asi zabijala. lebo ked je tam toho vela, tak zrejme je niekde chyba v retazci a ked sa tti tam napr. hady premnozia tak to bude horsie.... fuj.... bojim sa hadov...
Odpovedať
Profilova fotka
hady si ina kapitola, ale aby niekomu vadili jaštericky? aj u nas ich je dost vela a tesime sa z nich, ved nic neurobia a su uzitocne :)
Odpovedať
Ak niekto toleruje jašterice, žaby a hady, no tak potom treba ale tolerovať aj potkany, myši, aj komáre, muchy, mravce, lastovičky a ich hniezda na novej fasáde. Tiež patria do ekosystému. Veď nikomu neublížia. No nie? Alebo majú "krásne" jašteričky a žabky nejaké privilégia? Veď myš je krajšia ako žaba :). Zaujímavé, že máme postreky na komáre, muchy, deratizujeme paneláky, používame pasce na myši, ničíme krtkov.... ale hady a jašterice to je poklad cenný a nedotknuteľný. No niekomu asi nevadí ak mu behnú do obývačky, lebo im sa to môže podariť rovnako ako myšiam. Potom je v pohode, ak je to ako v tej škôlke na SK (bolo to v správach), keď ráno prišli do práce a škôlka plná hadov. Ale chúďatka tvory, veď čo nám na nich vadí... taká je tu filozofia, čo je smutné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Všade v odborných časopisoch píšu,l á k a j t e do záhrady jašterice a žaby,ničia škodcov,nepotrebuješ chémiu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
kup si pava a budes mat pokoj.
Odpovedať
Dobrý deň, nám sa po včerajšom nočnom lejaku objavili na dvore desiatky malých žiab - to nie je dlhodobý výskyt, a chceme sa ich zbaviť. neviem či pomôže len ich nahádzať do vedra a vyniesť z dvora na koniec záhrady, ... máte iný návrh?
Odpovedať
urobit pecene stehienka:):):)
Odpovedať
Dobrý den my mávame na dvore veľa žiab a často vbehnú aj dovnutra,obyčajne večer ked niekto ide dovnutra,potom ich manžel chytí a dá von už sme si na ne zvykli a nakoniec pochytajú vnutri pavúčiky.Okrem toho sme mali vnútri aj peknú jaštericu a užovku.podotýkam že nebývam pri lese ale v obci a mame vydláždený veľký kus dvora.Takže na zvieratka si treba zvyknúť aj ony chcú žiť... .A pri kuchynskom okne máme zemolez a drozdica plává tam vychovava už svoje druhé mladatká tento rok. Pri pracach v kuchyni máme celá rodinka nádherne kino.Prežila to aj naša pekná fasada ,mame ich radi a dufame že priletia aj na budúcu jar
Odpovedať
plazov-hadov jednoducho na paličku a odniesť preč. Sliziakov buď solím, alebo hádžem do suda s vodou...Ale ostatné hocičo, aj keď je to nie moc vábne na pohľad? ...Ja by som bola rada, že mám v záhrade dobré zóny, keď si zvieratká k nám našli cestu samé. Pripájam sa k erina098 :-N :-N :-N
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ja mam problem s užovkami v jazierku už asi 4 roky a ide mi to na nervy.Vychytali mi všetky vacsie ryby.Zostali mi len malé a hnede.Niekolko hadov som chytil ale to nepomohlo.Už aj teraz som zas videl malu užovku.Najhoršie že had tu rybu ani nezožerie ,len ju zabije a vynesie ju na suš.Neviem čo s tym.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?