Ako zabrániť vtákom narážať do okien?

Máte niekto nápad? Vždy takto na jar máme problém, že vtáci narážajú do okien. Už sme skúsili mať nálepky na oknách, pred oknami som zavesila stužky, nič nefunguje. Dnes som pochovala dalsieho drozda, je mi to hrozne ľúto, už fakt neviem, čo by pomohlo.
Odpovedať
@akvi najviac pomôže tienenie i z vnútra, ak je čisté sklo alebo sa zrkadlí vidí tam priestor pred oknom je to ako otvorený priestor ,niekde dávajú makety dravých vtákov, alebo dať živý plot, stačí do výšky pod okno aby dovnútra netienil, musí sa zmeniť osvetlenie pred oknom
Odpovedať
na velke budovy sa instaluju folie na principe UV reflexnych prvkov, napr. ORNILUX, Feather friendly.Alebo prvky typu "birdscreens" ktore plochu skla zviditelnia. V ich zrakovom spektre su taketo folie viditelnejsie ako makety ciernych vtakov.
Odpovedať
tu pohlad
Odpovedať
@duzu mám rolety stiahnuté do tretiny okna, ani to nepomáha. Máme pred oknom terasu širokú 2 metre, prestrešenu. Ani to im nezabranuje narážať. @tomik25 pozriem tie fólie, vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam narazali tiez do zasklenia tak sme ho prestali dokladne umyvat a problem prestal. Ciste sklo nevidia.
Odpovedať
Profilova fotka
To vážne až takéto nálety vám robia? U nás sa to ešte ako tak dá, jednoducho im to občas nevyjde a dajú šupu, ale zakaždým prežijú.
Odpovedať
@ssp takto z jari je to dennodenne. Preziju občas, tak 50:50, kriesim ich občas, ale občas už len ✝️ Možno aj vám narážajú, ale ak si v práci, tak to nevidíš, ja robím z domu a mám to v priamom prenose 😔 Najhoršie je to okolo 9-11.
Odpovedať
@wolodymyr no práveže mám zas..te 😅 to okno od mačacích paciek a teraz už aj ho..ok tých vtákov, väčšina z nich sa pri náraze pototo.
Odpovedať
@akvi a keby ste mavali rolety alebo zaluzie proste dole. Ono je to niekedey fakt tazko, ked nie je ako tomu pomoct
Odpovedať
@zdennicio no len my nemáme žalúzie, ktore by sa dali nastaviť tak, že by aj dake svetlo prešlo. Máme rolety, ktoré to zatemnia. Nemôžem mať celý deň tmu a ešte ked je takto krásne vonku. Vyskúšam tie nálepky, to mi príde najrozumnejšie, som nevedela, že existujú aj tie UV, lebo čierne nechcem, vyzerá to hrozne.
Odpovedať
na druhej strane....aj lenivym mackam treba obcas maskrtu ....na rozdiel od ludi - im tie "pecene holuby" fakt padnu z neba 😉
Odpovedať
Najlepsie je nemat zvonku tak ciste okna. Minule som citala aj clanok kde o tom ochranari pisali, ze najviac urazov vtakov je na zrkadliacich sa plochach okien, preto odporucali nechat ich radsej miene zaprasene. My mame vonkajsie zaluzie a len malokedy ich vytahujem uplne hore. U teba je to s tymi roletami zlozitejsie 😞
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Sused si zaobstaral mačku a tá mu plaší vtáky aj od viniča aj od čerešne. Možno by za pokus stálo aj toto, že by sa nejak začali báť chodiť bližšie, keby tam videli sa motať zviera.
Odpovedať
@tremmo 😁 mačky sa vyvaluju na parapete a majú divadlo 😂😅, vtákom je to jedno. Pes leží na terase a čaká, kedy dáky vták letí nižšie a naháňa ho. 😅
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi tak som nič nepovedal 😄
Odpovedať
tak pokial nepomohlo nic co ste do teraz spravili tak asi tazko im uz nieco pomoze 😄 este viem ze si ludia aj na balkony zvykli davat CDcka tak neviem.
Odpovedať
@valzem nalepila som tie UV nálepky, zatiaľ fungujú, uvidíme časom. Ešte ich mám krátko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?