Ulozenie andezitu

Dobry den, chcel by som sa poradit ako dalej postupovat s vyrovnanim ulozeneho andezitu a cim vysparovat medzery ked tam nechcem beton. Viem ze sa to mozno malo ukladat do betonu ale nechceli sme ho tam davat. to lozko ma len tak 5 cm. Andzeit je na hrubku nepravidelny. Myslite ze by bolo dobre tam naviezt nejaky finalny sparovaci jemny strk a postupne to vyrovnavat? Dakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme zasypali strkom, nejakou mensou frakciou. Pri ukladani som sa snazila vacsie vyskove rozdiely kompenzovat (bol to masaker). Ak zasypes iba nejake sparovadlo s jemnou strukturou, tak ho dazd casom splavi do spodnej vrstvy. Mrkni navody, ako sa ukladaju napr. zamkove dlazby, ak dodrzis nejaku skladbu podlozia, tak potom je mozne zasypat aj sparovacim pieskom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sissik:

my sme zasypali strkom, nejakou mensou frakciou. …
@sissik Dakujem. No skladbu som nedodrzal vedome lebo nechcel som tam bager uz pchat kedze mam vsetko hotove. Skusim to teraz nejak poryvnovavat a zasypat spary nejakym okrasnym a uvidme po zime ako sa to bude hybat..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od scorp:

Dobry den, chcel by som sa poradit ako dalej post…
@scorp keď nechceš betonovať, úplne v pohode môžeš použiť jemný štrk alebo drvený piesok (frakcia cca 2-4 mm). Nasypeš ho do medzier a zafúkaš alebo zatlačíš, aby to dobre sadlo. Potom by si mal ešte plochu párkrát prejsť gumovým kladivom alebo vibračnou doskou, aby si to celé ustálil a medzery dosypal. Na vyrovnanie pod andezit môžeš tiež použiť trochu jemnejšieho štrku, aby si doladil výšku. Beton fakt netreba, len to treba dobre zhutniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@scorp zo stavbarskeho hladiska: 1) prilis siroke medzery - velke kamene Vam mozu v strku cestovat. Ak mozete, dokupte este nejaky mensi format a skary zmensite na minimum 2) skary vyplnte mlatovym kamenivom, budete potrebovat vibracnu zabu s "ochranou", aby vam pri vibrovani mlatu kamene nepopraskali. Ale ratajte s tym, ze v skarach bude rast burina a stanete sa otrokom plochy. Pripadne pouzijte kombinaciu kremiciteho piesku a cementu na vytvorenie mlatu. Prvy dazd to vytvrdi, ale kremicity piesok zabezpeci priepustnost. Dosypat budete raz rocne....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@scorp zo stavbarskeho hladiska: 1) prilis sirok…
@mgx dakujem velmi pekne, co presne znamena mlatove kamenivo? Aka by mala byt frakcia? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@scorp zo stavbarskeho hladiska: 1) prilis sirok…
@mgx alebo keby som sa rozhodol pre variantu kremicity piesok cement v akom pomere to miesat? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.ceskestavby.cz/clanky/co-... Univerzalny recept neexistuje treba skusat podla pouziteho kameniva. Ak ma dost ilu, cement vam netreba
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
No tak som sa rozhodol spravit odznova urobil som lozko len teraz neviem ci je dobry napad urobit suchy beton kremicity piesok s cementom 5:1 s na sucho to premiesat a vkladt do toho a zaroven vysparovat s tou zmesou myslite ze to bude ok? Dakujem za rady
Odpovedať
Tak som to ulozil nakoniec do poteroveho strku s cenentom mate radu prosim ako to zafugovat mam kopany piesok a cement ze v akom pomere to namiesat? 1:2 alebo 1:3? Dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?