Chodník a dlažba z travertínu

Ahojte, máte niekto, prosím, reálnu skúsenosť s chodníkom a exteriérovými dlažbami z travetínu? Načítali sme si dosť, ale teraz nám doviezli dlažobný kameň na chodník, a manželovi sa zdá, že sa bude šmýkať za dažďa, bude sa na ňom tvoriť mach a nečistoty kvôli pórom. Ja si to nemyslím, kameň považujem za trvácnejší a odolnejší materiál ako betónové kocky zámkovej dlažby - nemám pocit, že by historické budovy vo svete mali plošne obrastené schody a chodníky machom a ľudia pri bazénoch s travertínovou dlažbou sa šli pozabíjať nejak hromadne kvôli šmýkaniu. Máme ešte možnosť dlažbu vrátiť, tak manžel váha. Pomohli by skúsenosti niekoho, kto dlažbu má. Pridávam obrázok dlažby na chodník.
Odpovedať
@katrinka8 my mame vapanec na terase ale vybrali sme si ho hlavne pocitu na dotyk. Dlazby nam prisli strasne drsne ako smyrgel. Odskusane nemame lebo len teraz sme polozili ale kamene su urcite neporovnatelne lepsie. Viem ze sa povrch zvykne upravovat na protismykovy. Mate s upravou ci bez? Tiez sa trosku toho obavam ci sa nebudeme smykat ale terasu mame ciastocne prekrytu. A na vstupny chodnik sme nedavali.
Odpovedať
Mame 15 rokov recyklovanie cestné travertinove obrubníky a žiaden mach na nich nerastie, ani na tých čo sú v tieni. Na betónovej vymyvanej dlažbe v tieni sa po dažďoch robí sliz, ale stačí pár lopatiek piesku a cirokova metla a je po probléme.
Odpovedať
@zita19 @wivik - ďakujem Vám za odpoveď, my máme v práci pred budovou dlaždbu, ale veľkoplošnú (neviem presne, čo to je za kameň), a tiež tam nie je ani mach ani nič... Budova a okolie z r. 1975. Šmýka sa tam len vtedy, keď v zime prší a následne to namrzne, ale to sa asi všade vtedy šmýka. Chodníky budú okolo domu, takže čiastočne prekryté strechou, terasa je prekrytá celá. Neviem ale, či tam je protišmyková úprava veru.
Odpovedať
@wivik - prosím Ťa, a do čoho ste to pokladali? Ako zámkovú dlažbu? Či na betón?
Odpovedať
@katrinka8 na beton lepene. Dlazba ma hrubku 3 cm ale je to krehky material takze musi mat pevny podklad a sparovali sme polymerovou sparovackou. Tu upravu by si mala zistit dotykom. Ked bude zdrsneny tak mate, ked hladky tak nie.
Odpovedať
@wivik - ďakujem 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?