Môžem urobiť okapový chodník z drveného kameňa?

Chcel by som sa opytat panov humoristov, ze ci mozem spravit okapovy chodnicek (obrubniky, geotextilia atd. samozrejme) z drveneho kamena 4/8? Nebude to moc nasiakave? Pokial viem tak vacsina dava riecny strk... Dikes
Odpovedať
Profilova fotka
Drveny kamen je nasiakavy? 4/8 mi vsak pride prilis mala frakcia. "Dunajsky" strk sa tam dava z estetickych dovodov.
Odpovedať
no zo 4/8 mam dost vela nazvys takze preto tato frakcia 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Sak potom to vypln tou frakciou do 3/4 a na vrch daj bud nieco vacsie,alebo rovno ten plaveny strk.
Odpovedať
Profilova fotka
V tak jemnej frakcii sa časom usadí prach a humus a s ním aj burina. Pod okapovým chodníkom / naozaj tam bude okapávať voda ? / by mala byť drená ak nie je priepustné podložie. Taktiež nie je najvhodnejšia tak malá frakcia. To sú také riešenia : ostalo mi, tak to dáko využijem !
Odpovedať
@kosto13 prave preto sa pytam Kosto... je to ukoncenie fasady takze moc tej vody tam nepojde ale asi mas pravdu. aka je alternativa?
Odpovedať
Profilova fotka
Po fasáde môže občas stekať voda z prudkého bočného dažďa. Preto treba od steny izoláciu, ak sú spraše tak aj izoláciu odviesť ďalej od steny a odrénovať. V íloch taktiež oddrénovať. Skúsim zajtra pridať dáke foto alebo nákres.
Odpovedať
@kosto13 a aky kamen by si tam dal?
Odpovedať
Profilova fotka
32/63 a väčšie frakcie. Navrch niečo ozdobné aby sa to ja farebne hodilo. Já mám hnedé a šedé guľače od 63 až 300 mm. Ale môže byť aj štrkodrva čisto biela alebo aj úplne čierna a frakcia zase najlepšie 30/63 a viac.
Odpovedať
hm. a ten sa nezabije prachom? mam aj take velke skaly ale chcel som daco dat na spodok ako podklad...
Odpovedať
Profilova fotka
Nezníži sa účinnosť odtoku vody lebo medzery sú dosť veľké. Samozrejme, že prach tam sadá a časom sa môžu zakoreniť aj buriny. Koreň však medzi kameňmi slabo drží a burina sa dá ľahko vytiahnuť. Treba vytiahnuť naozaj iba pár burín do roka a nič sa nestane ak to aj dva roky nik nevytrhá. Pripájam foto chodníka budovaného okolo budovy na vybetónovanej ploche. Pod kamenným záhozom vľavo aj pod chodníkom je drenážny geokompozit, ktorý odvádza spoľahlivo vodu od budovy. Na reze je drenážna ryha aj na väčší objem vody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?