Betón na žumpu: Koľko vriec suchej zmesi?

Ahojte, budem musiet vybetonovať zhruba 1m3 betónovu poatňu na zakotvenie plastovej žumpy. Rozmer platne 5x2x0,1m, tedahrubka bude 10cm. Kolko vriec sucheho betonu 25kg budem cca potrebovat na take niečo? Skusenosti? Chcem ist suchym betonom pre zlu dostupnost .
Odpovedať
Umelé inteligencie si "myslia", že 80 (s drobnou rezervou.) V nejakých "stavebninách" by mohli vedieť. A ak Ti tu niekto napíše nepravdu a kúpiš veľa, potom čo?
Odpovedať
80ks 25kg vriec.
Odpovedať
Profilova fotka
25kg vrece = 12.5l cerstveho betonu, takze 80-90 vriec padne. Osobne by som to nerobil, zbytocne sa narobis ani efekt nebude bohvieaky. 1m3 je lepsie dat si doviest (ci uz pumik, alebo sa dohodnut s velkym mixom ked pojde zo zakazky nech ti 1m3 odleje do pripraveneho "zasobnika" (kludne moze byt z dreva a osb/folie", kde ho normalnym furikom za 30 minut prefurikujes na miesto urcenia. Previbrujes a mozes pit pivo. Pripadne si v pozicovni pozicaj 180/250l miesacku a na voziku/nechas si doviest 0-32strk a za pol dna mas hotove....Kym vymiesas 80 vriec, porazi ta :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Ahojte, budem musiet vybetonovať zhruba 1m3 betón…
@fero1821 Hustota suchého betónu sa pohybuje v rozmedzí 2 100 až 2 350 kg/m³, t.j vydel si 2200:25kg a dostaneš sa cca na 88 vriec.
Odpovedať
alebo si objednaj multikáru štrku, k tomu 16-20 vriec cementu, od suseda požičaj miešačku... čo ti 4 vrecká cementu zostanú, tak vrátiš a z tej kôpky štrku ten zbytok niekde uskladníš, alebo urobíš trošku hrubšiu platňu a budeš bez zvyšku. A za polovicu ceny
Odpovedať
presne 80 vriec sedi aj podla https://baumit.sk/produkty/betony/bau.... Cca 280 eur za kubik betonu. Riesil som raz nieco podobne, miesal som vrtackou v kybloch, ked som odpalil uhliky, tak lopatou vo furiku :) Mal som si nechat doviezt cement a strk, najlacnejsiu miesacku a vyslo by ma to rovnako a miesacka by mi ostala
Odpovedať
Profilova fotka
postavil by som otázku ináč? Ako udržať plastovú nádrž v spodnej vode? Hmotnosť nádrže je zanedbateľná a násyp je cca 1,5 tony, zvyšok treba nahradť betónom ale ten viac účinkuje navrchu ako dolu. Ak je pod nádržou, treba ho upevniť, to môže byť problém. Sineko robí oká na prevlečenie trobiek, ale hladké nádrže ich väčšinou nemajú. Stále zostane problém, že pri vysokej hladine voda spodná voda po vyčerpaní nádrž stlačí.
Odpovedať
Profilova fotka
Celu paletu ved paleta ma kubik na to netreba tazku matematiku 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Celu paletu ved paleta ma kubik na to netreba taz…
@wolodymyr aj w palety, beton ma vyssiu objemovu hmotnost, na palete betonu lepidiel atd byva tak okolo tusim 52 vriec (paleta zvykne mat tak okolo 1300 kg cela).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Celu paletu ved paleta ma kubik na to netreba taz…
@wolodymyr Keď pridáš vodu do suchej betónovej zmesi, výsledok sa Ti objemovo zmrští. Môže to byť, že až o štvrtinu objemu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

postavil by som otázku ináč? Ako udržať plastovú …
@jan45 No my ideme kúpiť žumpu od Sineko. 12m3. Ako vravíte má dole oká a tie budú previazané na spodnú armatúru. Podľa ich postupu sa následne má zaliať spodok v takých rozmeroch ako som uviedol. do výšky 10 cm. My na pozemku nemáme spodnú vodu. Čiže takýto ich postup by mal postačovať. Plus majú aj nádrze do spodnej vody, ale keďže tam nemáme spodnú vodu, tak si myslim, že ok.
Odpovedať
co som mal, vacsinou pisali na vreci ze cele vreco zamiesane podla navodu je cca 1cm hrubky m2 ... tiez sa skor priklanam pozicat si vozik, dat foliu, vybrat spravne pocasie a na 2-3x to otocit od betonarky, alebo pozriet kto kde stava v blizkosti a dohodnut sa kedy ide objednavat on ... 80-100 vriec vyjde vyrazne viac ako kubik betonu, zaroven to treba tiez previezt ...a ked si nechate doviezt, tak zase nosit ... zvazil by som to ci ist do toho ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

co som mal, vacsinou pisali na vreci ze cele vrec…
@shadowmilan Toto som chcel autorovi poradiť na začiatku diskusie. Písal ale, že má horší prístup, tak som bol ticho. U dcéry na stavbe už všetko betónujeme iba tak, že v prívesnom vozíku si vozíme betón z betonárky. Vždy dám namiešať mokrejší "polosuchý betón" a taký sa z vozíka nerozlieva a aj sa dobre berie s lopatou. Ak treba, potom pri spracovávani občas pokropím s polievakom. Na vozíku vozím po pol kubíku. Parádna, kľudná robota a moja 175-ka miešačka je na stavbe už absolútne nepoužívaná.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@shadowmilan Toto som chcel autorovi poradiť na …
@petersd bohuzial, pri tomto sa asi vsetci co sme si tym presli zhodneme :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@shadowmilan Toto som chcel autorovi poradiť na …
@petersd ja to tiez tak robim, vzdy nalozim 0,3 kubika a doma uz len velky kybel, voda a miesadlo. navyse tato zmes sa vymiesa rychlejsie ako suchy beton z vreca. vcera som platil 23eur. je to menej pracne a lacnejsie ako vrecovany zo stavebnin.
Odpovedať
Profilova fotka
Premýšľam, aký význam má naložiť 1/4 kubíka betónu na vozík; de facto vláčiť autom vodu (= benzín/nafta, pneu); betón potom riediť vodou, bo po ceste už vyzrel (btw. tým sa výsledná pevnosť zhoršuje) + zhon, stres, dôraz na logistiku/načasovanie.. vs. naložím na vozík 0-22ku a na stavbe tú trochu betónu zamiešam (mal som 1/4 kubíkovú miešačku na 5-6 fúrikov) a ešte mi zostane štrk na ďalšie betónovanie ~ žiaden stres, pohoda.. ale proti gustu žiaden dišputát.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od gadefox:

Premýšľam, aký význam má naložiť 1/4 kubíka betón…
@gadefox zalezi ako dalejo je betonarka ... jasne, ze hodinu tam a hodinu spat to nema vyznam :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

Premýšľam, aký význam má naložiť 1/4 kubíka betón…
@gadefox Jednu betonárku máme 1 km od nás a druhú 2 km, tretiiu cca 6km.Máme teda na výber.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?