Odpoveď na príspevok od fero1821:
Ahojte, budem musiet vybetonovať zhruba 1m3 betón… @fero1821 Hustota suchého betónu sa pohybuje v rozmedzí 2 100 až 2 350 kg/m³, t.j vydel si 2200:25kg a dostaneš sa cca na 88 vriec.Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Celu paletu ved paleta ma kubik na to netreba taz… @wolodymyr aj w palety, beton ma vyssiu objemovu hmotnost, na palete betonu lepidiel atd byva tak okolo tusim 52 vriec (paleta zvykne mat tak okolo 1300 kg cela).Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Celu paletu ved paleta ma kubik na to netreba taz… @wolodymyr Keď pridáš vodu do suchej betónovej zmesi, výsledok sa Ti objemovo zmrští. Môže to byť, že až o štvrtinu objemu.Odpoveď na príspevok od jan45:
postavil by som otázku ináč? Ako udržať plastovú … @jan45 No my ideme kúpiť žumpu od Sineko. 12m3. Ako vravíte má dole oká a tie budú previazané na spodnú armatúru. Podľa ich postupu sa následne má zaliať spodok v takých rozmeroch ako som uviedol. do výšky 10 cm. My na pozemku nemáme spodnú vodu. Čiže takýto ich postup by mal postačovať. Plus majú aj nádrze do spodnej vody, ale keďže tam nemáme spodnú vodu, tak si myslim, že ok.Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
co som mal, vacsinou pisali na vreci ze cele vrec… @shadowmilan Toto som chcel autorovi poradiť na začiatku diskusie. Písal ale, že má horší prístup, tak som bol ticho. U dcéry na stavbe už všetko betónujeme iba tak, že v prívesnom vozíku si vozíme betón z betonárky. Vždy dám namiešať mokrejší "polosuchý betón" a taký sa z vozíka nerozlieva a aj sa dobre berie s lopatou. Ak treba, potom pri spracovávani občas pokropím s polievakom. Na vozíku vozím po pol kubíku. Parádna, kľudná robota a moja 175-ka miešačka je na stavbe už absolútne nepoužívaná.Odpoveď na príspevok od petersd:
@shadowmilan Toto som chcel autorovi poradiť na … @petersd bohuzial, pri tomto sa asi vsetci co sme si tym presli zhodneme :DOdpoveď na príspevok od petersd:
@shadowmilan Toto som chcel autorovi poradiť na … @petersd ja to tiez tak robim, vzdy nalozim 0,3 kubika a doma uz len velky kybel, voda a miesadlo. navyse tato zmes sa vymiesa rychlejsie ako suchy beton z vreca. vcera som platil 23eur. je to menej pracne a lacnejsie ako vrecovany zo stavebnin.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Premýšľam, aký význam má naložiť 1/4 kubíka betón… @gadefox zalezi ako dalejo je betonarka ... jasne, ze hodinu tam a hodinu spat to nema vyznam :)Odpoveď na príspevok od gadefox:
Premýšľam, aký význam má naložiť 1/4 kubíka betón… @gadefox Jednu betonárku máme 1 km od nás a druhú 2 km, tretiiu cca 6km.Máme teda na výber.