Vynechať svetlík na úkor skrine?

Ahojte, Postupne sa snažím zakreslovať si nábytok, resp hľadať, čo kde ešte treba zmeniť predtým, ako nám postavia náš drevodom. Zádverie máme navrhnuté takto. Dali sme si dvere so svetlíkom (zatiaľ neobjednané záväzne) a teraz uvažujem, ako na chodbu rozmiestniť nábytok. Ideál skrinky až po strop. Ale čím začať keďže medzi svetlíkom a stenou je nejakých 30cm miesta? Začať nejakým úzkym botníkom a pokračovať vysokými hlbšími skriňami? Alebo oželieť svetlík a tým pádom sa tam od začiatku zmestí hlbšia skriňa?
Odpovedať
Profilova fotka
Oželieť svetlík. Skriňa sa zíde. Dvere budú omnoho lacnejšie a presvetlené môžeš mať aj dvere. Metrové dvere sú úplne v pohode. Poprípade kuk môj album.
Odpovedať
@bellatrix27 Svetlík je zbytočný: - zbytočne predražuje cenu dverí - zaberá ti miesto pre skriňu Stačí dať na dvere kus presklenia, svetla budeš mať dosť.
Odpovedať
@wyrky @chrobak7 Ďakujem vám, čím dlhšie nad tým rozmýšľal, tým viac sa mi páči myšlienka zrušiť svetlík, aj keď vizualizácia domu so svetlíkom sa mi páči viac. Ale mame deti a hlavne v zime máme na vešiaku samé bundy, oteplovacky. A proste ten priestor na upratanie takýchto vecí potrebujeme
Odpovedať
Profilova fotka
Skor by som svetlik zuzil a celkovo dvere posunul tak aby za nimi ( Na obrazku hore) bolo miesto na hlboku skrinu. Na dolnej casti obrazku by som dal topankovnik so sedenim hlboky na najvacsiu topanku v dome😉
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. My mame len trochu presklene dveri, staci nam to. Ten priestor za dverami sa moze tiez vyuzit. Ak by sa dali posunut oboje dvere a dat za ne skrinu... Ak nie, hore za dverami vesiaky, v strede zrkadlo a vpravo topankovnik. Na dolby stenu sedenie a skrinu. Hlbka topankovnika aj lavicky na sedenie 35-40 cm.
Odpovedať
@lenkito10 Ďakujem, to znie dobre. Svetlík preč, dvere nechať kde sú, len na pravú stranu za dvere dať vešiaky a zrkadlo. Na ľavú stranu skriňu po strop s topankovnikom
Odpovedať
@bellatrix27 A co tak dat svetlik nad dvere?
Odpovedať
Profilova fotka
Takto to vyznie so svetlikom.
Odpovedať
Nemyslím si, že svetlík na chodbe je nejaká nutnosť. Ak by bol kvôli nemu problém s ostatným zariadením, tak by som ho bez problémov vypustil.
Odpovedať
@exponent tiež varianta, ďakujem 👍 @fillo_kiko áno áno, to určite. Musíme si to nakresliť ako by sa to dalo zariadiť ak so svetlíkom. Určite ak prídeme o úložný priestor, tak svetlík zrušíme
Odpovedať
@bellatrix27 podarilo sa vám to nejak už premyslieť, vymyslieť?
Odpovedať
@fillo_kiko vyriešime to ako hore dala lenkito10 inšpiráciu. Už sme potvrdili firme okná a vchodové dvere so svetlíkom
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bellatrix27 tak super potom, nie je to veru odveci popýtať sa tu o radu 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@bellatrix27 ja osobne som jednoznacne za zrusenie svetlika 🙂 zbytocnost podla mna, skrina sa zide a vyuzije rozhodne viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@niki266 tiez by som to radsej takto spravil, ze by som sa toho svetlika zriekol. Ale tak vyriesili to presne opacne, aspon podla toho, co sa pisalo.
Odpovedať
svetlik nemusi byt, aspon pre mna by to nebola priorita. Myslim, ze prednejsia by ti mala byt skrina, kedze to aj viacej vyuzijes. Je to praktickejsie.
Odpovedať
@niki266 ďakujem, už to máme vyrobené a prispôsobíme tomu úložný priestor. Aj tam by sme niekam dávali sedenie, tak to dáme k dverám
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?