Schody do bazenu - alternatíva

Ahojte, niekde na nete som videl ako si dávali schody do murovaneho bazéna z polystyrénu, na to išla vrstva extrudovaneho polystyrénu (XPS). Na to sieťka, zatiahlo sa to klebrom v dvoch vrstvách a potom flis + fólia. Zaujímavé riešenie, mate s tým niekto reálnu skúsenosť? Bazén bol tuším z polystyrénovych tvárnic. Ak nájdem článok, pripnem ho sem.
Odpovedať
5 riadkov textu a aka bola otazka???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

5 riadkov textu a aka bola otazka???
@rkorba "mate s tým niekto reálnu skúsenosť?"
Odpovedať
Profilova fotka
Realne to vytrhne a mas obrovsky plavak. Nemas to ako a do coho ukotvit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Realne to vytrhne a mas obrovsky plavak. Nemas to…
@wolodymyr nie som si istý či by to vytrhlo, je tam fólia na ktorú pôsobí hydrostatický tlak (váha vody v bazéne) a ten by mal byť o dosť väčší vztlak ktorý robí ten polystyrén.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrrr ak nemas na obycajny nerezovy bazenovy rebrik tak by som pouvazoval nad otazkou, na co ti je bazen a naklady na jeho udrzbu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@petrrr ak nemas na obycajny nerezovy bazenovy re…
@mgx ostanme prosím v rovine otázky, či s tým má niekto reálnu skúsenosť a neriešme či mám alebo nemám na rebrík. Videl som to ako jednu z možností, nehovorím že idem také riešenie použiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petrrr:

@wolodymyr nie som si istý či by to vytrhlo, je t…
@petrrr douč za základy fyziky- archimedov zákon.. hydrostatický tlak neznamená, že na teleso pôsobí voda svojou hmotnosťou iba z vrchu.. ale z každej strany.. hydrostatický tlak nemá vplyv na archimedov zákon. to sú dve rozdelne veci.. ak chceš foliou prekryť aj schodíky, tak je to v poriadku, fungovať to bude.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrrr - to co si vymyslel je slusne povedane hlupost. Aky je dovod pouzitia XPS namiesto bezneho betonu? - "nie som si istý či by to vytrhlo, je tam fólia na ktorú pôsobí hydrostatický tlak (váha vody v bazéne) a ten by mal byť o dosť väčší vztlak ktorý robí ten polystyrén". Archimedov zakon bol za mojich skolskych cias ucivo zakladnej skoly - 7 rocnik. XPS ako schody pod foliou nie je dobry napad, XPS sa vychodi (schody su namahane). Ak by si pouzil XPS ktory to zvladne, cenovo to zasa nevychadza...
Odpovedať
ešte mi napadlo, ak tie schodíky dáš do bazéna vystlaného fóliou, prekryješ daľšou fóliou a hermeticky zalepíš o dno, tak je to OK, ale len do tej doby, pokiaľ sa ti niekde folia nepodtečie cez nejaú dierku, trhlinu. potom ti schodíky podtečú a utrhne ti celú foliu aj so schodíkmi od dna..
Odpovedať
ešte jedna podstatná drobnosť, ako vieš predísť utrhnutiu schodíkov od dna. a to tak, že úmyselne urobíš pod schodíkmi do bazénového dna dieru.. Keby ti niekde praskla nad schodíkmi folia a voda, ktorá sa tam dostane bude mať kadiaľ odtiecť, tak nevznikne plavák a schodíky budú držať na svojom mieste. Tak by to určite išlo.
Odpovedať
Ja nejak stale nerozumiem, preco ma vela ludi v poslednej dobe potrebu navysovat sa nad ostatnych. "Ked nemas na rebrik", "Douc sa zaklady fyziky", "ucivo zakladnej skoly - 7 rocnik" ... Pisal som, ze nehovorim ze take riesenie idem pouzit. V uvode som jasne (dokonca 2x) napisal otazku, ci s tym ma niekto REALNU skusenost. A pre profesorov z MatFyz-u ktory ma posielaju spat do skolskych lavic; Hydrostatický tlak je samozrejme zakladná pricina vztlaku. Bez hydrostatického tlaku (alebo rozdielu tlakov) by Archimedov zakon neexistoval. Vztlakova sila je integrovany vysledok hydrostatickeho tlakoveho rozlozenia po povrchu telesa. A samozrejme, ze posobi vsetkymi smermi...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?