Ukoncenie kraju bazenu a dlazby bez zakrytovej dosky

Zdravim vospolok, mame celkom zapeklity problem s ktorym si uz vlastne ani neviem rady. Mame murovany bazen, do ktoreho pojde folia. Okolo bude dlazba od CSD Ravena Naturo, hrubka 6cm, pohladovy je len vrch, nie boky, CSD nevyraba ziadne zakrytove dosky. Ako spravit detail napojenia folie na dlazbu? Bazenar hovori ze zrezat pod 45 stupnovym uhlom dva kusy dlazby, tak aby aj bok bol pohladovy a to cele polozit na lem bazena. Toto riesenie sa nepaci ale ani mne a uz vobec dlazbarovi. Ten zas navrhuje vytiahnut foliu cez nejaku listu az do urovne dlazby a dlazbu len prilozit k nej. Toto pre istotu odmieta bazenar... ako to mate kto riesene, prip. ako to spravit co najlepsie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, a ine dlazdice, od ineho vyrobcu urcene na lem bazena nemozu byt?
Odpovedať
My mame tiež problem s týmto detailom lebo nám tam nič nevychádza lebo mame dlažbu zároveň s betónovým krajín bazéna. Takze ide na okraj bazéna kamenný koberec s listami a bude.
Odpovedať
Profilova fotka
a čo tak iná lemovka a k nej si dať tú vašu dlažbu?
Odpovedať
@branodusek, @lenkito10 - ano, to sa samozrejme da, len z toho mam uz hned teraz bolest v bruchu, vyberat a ladit k bazenu este nejaky lem... okrem toho, dlazba sa zacina robit buduci tyzden, takze min by sme potrebovali vediet teraz ze hned hrubku, aby sme povedali bazenarovi ako to vyfoliovat... no nic, ine nam ale asi neostava... este mi napadlo tam dat obrubniky k dlazbe (tie maju totiz pohladovy vrch aj bok) a len ich na vysku zrezat kolko bude treba, ale aj na nich je hrana dost ostra kedze niesu na nieco taketo urcene
Odpovedať
ok, tak aj u nas doriesene - na okraj bazena pride Ytong (lepidlo + kotva do telesa bazenu), sirka 10cm, az do vysky terenu/dlazby, O neho sa uchyti folia. Dlazba pride az po tento Ytong. No a na zaver sa zhora na Ytong da nejaka krycia lista/zaleje sa to nejakym epoxidom/whatever, skratka nieco co bude vyzerat pekne, mozno nieco hlinikove, aj tak hned vedla budu hlinikove kolajnice prekrytia.
Odpovedať
@wishmaster ytong k bazénu? To bude musieť byt veľmi dobre vymyslene aby nebol vo vode… v zime ho roztrhá ako blato
Odpovedať
@wishmaster ahojte. Ja mam klasickú strešnú fóliu šedú v bazéne a na vrchu klasicku gresovu dlažbu. Vyriesil som to tak ze dlažbu som uložil za rovno steny s fóliou. Pod hranou dlažby pri styku s foliou som nechal cca 3mm "hluché" miesto. To som vyplnil sivim polyuretanovym tmelom a jarovou vodou pekne zahladil. Vyzerá to teraz akoby fólia vychádzala do dlažby.
Odpovedať
@spee16dee napad dobry ale... Ten lem sa robi vyssi, aby nenafukalo bordel do vody a zaroven sa preklada 2-3cm cez hranu bazenu, aby vlna z hladiny nevysplechla na dlazbu, ale ju stlmil precnievajuci lem.
Odpovedať
@rkorba mam prekrytie, takže bordel neriešim. Co sa týka vĺn tak to som nepostrehol ze by sa nejak voda vylievala. Narazí do steny a ide kolmo hore. Ak aj prefrkne dačo tak to nieje nič strašné.
Odpovedať
@rkorba a ešte diskutujúci hľadá riešenie ako to urobit bez lemovky. Tak som mu len poradil ako to mam ja. Nech si už urobí ako chce
Odpovedať
Drevená terasa, drevený lem🙂 kým našetrím na travertín 😂 už 6 rokov.
Odpovedať
@spikerhc - hmm, ok, good point, tak si pisem ze ho pre istotu cely zatiahnut do folie, tj. zhora prekryt a zist s nou az pod dlazbu. @spee16dee - mas pls foto? Lebo toto je to co som cca ja chcel, len tu ma tiez vsetci zrusili, najma ohladom toho ze co bude ten material ktory bude prekryty foliou vo vyske dlazby - ked som navrhoval rozne listy na ktoru by sa folia lepila tak som bol zruseny ze nikto o nicom takom nevie. @rkorba - ano, na toto som bol aj ja upozorneny, ale ohladom bordelu - aj my budeme mat prekrytie a ohladom vln - moji rodicia maju plastovy bazen (nie nejaky Marimex, jeden z prvych "normalnych" ktore prisli na trh pred cca 20 rokmi), tiez bez lemu a s tymto problem tiez nemaju - ono pokial tu vodu v nom niekto nerozkolise fakt az tak ze sa vlna vylieva kompletne von, tak take bezne spliechance sa vratia dnu tak ci tak
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wishmaster trochu sa už strácam ako to vlastne chceš 😅. Pridávam foto ako som robil ja. Fóliu som si robil úplne sám a viem ze nieje dokonalá ale účel mi splní a ušetril som kopec peňazí.
Odpovedať
@spee16dee vobec tu foliu neries, napustis vodu a ono sa to strati 🙂
Odpovedať
@spee16dee aha, ok, ty mas tenku dlazbu, tam je to bez problemov, no my chceme dat okolo betonovu s vyskou 6cm, tam by som videl nepohladovy bok tej dlazby. Ale aj tak dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?