Vysavám a vracia sa mi bordel do bazéna

Zdravím, mám problém s bordelom na dne bazéna, začnem od začiatku. Napúšťal som bazén 3,66x0,76 zo studne. Voda pri napúšťaní zozelenela a zamutnila sa. Po dopustení som vyrovnal chlór a Ph. Voda stále zelená a mútna. Použil som Marimex studňa minerál a voda už nebola zelená ale mútna, Alkalita sa mi tiež vyrovnala. Nakoniec som použil prejasnovač + vločkovač. Voda krásne čistá kryštálová až na to že na dne bol bordel. Ten som vysávačom povysaval ale počas vysávania sa mi voda opäť zamútila, vysával som tak 2 dni spolu s použitím chémie a stále toto iste dookola. Dnes od nervou som na hlinikovu tyč nalepil hadicu a začal zasa vysávať ten usadení bordel. Po chvíľke pozerám že do bazéna ide voda z bordelom ktorý sajem z dna. Piesková filtrácia je SWING 3,8m3/h fungel nová má 2 týždne aj z topánkami. Hadice zapojené správne jedine je zapojené v obvode ohrev vody tiež úplne nový. Opäť ako na začiatku pri spustení som urobil Preplach, Výplach a zapol Filtráciu. Už sa mi konečne podarilo vyčistit vodu len si neviem poradiť s tým bordelom na dne. Poradte mi či mam dať reklamovať filter alebo filter je dobrý len bordel je veľmi malý a je na to iný spôsob lebo naozaj neviem čo s tým mam robiť. Veľmi pekne ďakujem za rady ;)
Odpovedať
1
2
Nieje to zelezita voda? A neprefiktruje to lebo sú malé čiastočky
Odpovedať
Je tvrdá a mala byť skôr vapenatá ako železitá. Pred aplikovaní Marimex Studna mieral bola alkalita 240, po úprave mám 120 alkalitu.
Odpovedať
Už som uvažoval že vypustím a zavolám cisternu s mestskou vodou ale už je krásna kryštálová len ten bordel na dne.
Odpovedať
@gordi171 x-cestný ventil na filtrácii máš prepnutý v správnej polohe?
Odpovedať
mám 6 cestný a počas vysávania je prepnutý na filtráciu čiže v správnej polohe podľa návodu.
Odpovedať
@gordi171 piesku je dosť a v správnej zrnitosti? Neprepina sa ventil za behu čerpadla? Aký tlak ukazuje manometer pri spustenom čerpadle a polohe filtrácia?
Odpovedať
Piesku je dosť, zrnitosť piesku je podľa návodu od 0,6 do 1,2. Neprepina sa ventil, hore je mechanická páka ktorá je nastavená na filtráciu. Tlak je v strede v zelenom rozmedzí a má hodnotu 0,5 baru.
Odpovedať
@gordi171 tým ventilom nebolo hýbané za behu čerpadla? Tou pákou. Môže sa tak poškodiť tesnenie...
Odpovedať
@megdesign Nie nikdy, stále najprv vytiahnem z zasuvky a tak prehodim paku, lebo nema tlačidlo on/off
Odpovedať
@gordi171 vracia sa bordel, ten čo povysavas, alebo aj piesok? Ak sa vracia bordel, reklamoval by som filtráciu.
Odpovedať
Vracia sa bordel ktorý povysávam. Ale toto že je ten bordel strašne maly ako prach keď ho zrazí ten vločkovač na dno.
Odpovedať
Počas vysávania maj filtráciu prepnutu na vypúšťanie, aby šlo všetko preč, nie do filtra...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Preplachni este raz pomoze to sam som sa divil co po tyzdni nabehu islo von
Odpovedať
@quako2 tým ale odčerpá vodu a môže sa stať, že až pod hranicu skimmera a bude musieť zas dopúšťať neošetrenú vodu...
Odpovedať
@gordi171 skús poriadne prepláchnuť piesok vo filtrácii.
Odpovedať
Po aplikacii vločkovača musi sa vždy vysavat tak že voda ide von. Nič netreba reklamovat. Prepni to na preplach a povysavaj. Na jeden krat to určite ale nedaš von všetko
Odpovedať
@megdesign ano vodu dopusti . a čo znamena neošetrena voda ?
Odpovedať
@123kiko prečítaj si, aké prípravky tam dával, aby mal čistú vodu. Teraz keď ju má chemicky upravenú a čistú, má z nej akože odpustiť a dopustiť zo studne? Čo mu to asi spraví s tou vodou?
Odpovedať
Profilova fotka
@gordi171 Ahoj, kvôli prachu zo stromov a drobnej špine na dne bazéna sme kúpili klasický vysávač, ktorý sa pripája na záhradnú hadicu, na vrchu má biele vrecko do ktorého by mala ísť povysávaná špina. Cez to vrecko nám drobná špina uchodila späť do vody, no skúsili sme naň navliecť dvoje staré pančuchy a pomohlo to. Drobný prach sa cez ňu nedostal.
Odpovedať
@megdesign Nespravi mu absolutne nič. Robim to takto už 10 rokov . A inak po skimer ked aj odpustiš vodu tak dopošaš minimum vody na obsah bazena. Cele tie roky davam vodu 1 k 1 . studnična a mestska a nikdy som nemal žiaden problem. Vločkovač ma tak jemnu štrukturu že pieškova filtracia ten bordel nezachyti a vracia sa znovu do bazena. To že voda zostala mutna a zelena nema na svedomi studnična voda ale zle PH a vysoka teplota vody kde sa tvorili riasy. Ja dava na 11 kubikov polievkovu lyžicu modrej skalice a nemam žadny problem. Pokial dokažeš povysavat vločkovač tak že neodpustiš tu vodu von daj mi vediet budem len rad že sa priučím niečo nove
Odpovedať
Pred dvomi rokmi som kúpil v tescu výpredajové čerpadlo za 15 eur ,2m odpadovú rúrku 32mm,2m sacej hadice a starý nástavec na vysávač /taký malý na čalúnennie/ a pomocou pásky som vytvoril čerpadlo- vysávač. Vždy keď zavločkujem,vleziem do bazéna,urobím tri kolečká a spravím vír. Po 15 minútach sa bordel sústredí v strede a tým mojím kúzelným vysávačom to vyčerpám pod ruže. Inak to zanášalo pieskovú filtráciu a musel som ju často preplachovať.
Odpovedať
Podla mna nie je mozne aby to neslo odfiltrovat, reklamuj filtraciu.
Odpovedať
Tiež si myslím že je vadna filtracia. Piesok musí zachytiť všetko aj jemný kal.
Odpovedať
Ja som sa pytal priamo u dodavatelov bazena a povedal mi. O som uz pisal.. Po vlockovani voda musi ist pri cisteni von.. Ale treba skusit aj reklamovat.. Mohli klamat aj oni mna
Odpovedať
Profilova fotka
Mne to tiez v pohode zachytila filtracia. Ale ja mam filtraciu urcenu na 20m3 baz a mam ju pripojenu len na ten okruhli 3,6 metrovy bazen kde je mozno 6m3 vody. Musis tam mat galibu. Malo by to odfiltrovat. Mopzno nedrzi 6 cestny ventil a prepusta mimo filtraciu. Piesok to musi zachytit. Alebo je zle nadimenzovana filtracia vyrobcom a je tam male mnozstvo piesku. Na co by potom bola filtracia, keby nefiltrovala? Vacsinou kazdy po vlockovani vypusta vodu do odpadu a nespinit si piesok. No aj tak si myslim ze by to malo odfiltrovat. Treba ju reklamovat a hlavne sa nenechat presvedcit predajcom ze pri vysavani mas vypustat vodu do odpadu. Potom nech to nepredavaju pod nazvom filtracia, ale len ako obehove cerpadlo :-D
Odpovedať
diki za tolko komentárov a rád skúsim ho poodpajať, dam origo kartušovi čo bol k bazene a dam ho reklamovať tá filtrácia čo mám je dimenzovaná pre 18m3 a bazén má iba 6m3 naschvál som bral viac nech nemam s tým problémy
Odpovedať
pojzivame tablety 5v1,teda aj s vlockovacom. to by som podla prispevkov nemohla vobec pouzivat filtraciu. ci sme mali piesok,alebo teraz tie bunicite gule,ziaden bordel sa nam nevracia do bazena.
Odpovedať
@gordi171 prosim vas mame rovnaky problem ako vy. Ako ste to nakoniec vyriesili?
Odpovedať
U nas presne to iste, ako opisujes. Podla mna to nie je nic divne, kedze ten bordel na dne je jemny ako prach - staci sa pozriet na medzery medzi zrnkami piesku vo filtracii a kazdemu musi byt jasne, ze take jemne necistoty tadial prejdu. Nechapem ale, na co je potom vlockovac, ked na baleni tvrdia, ze vytvori zhluky necistot, ktore filtracia odchyti. Ci tam ten vlockovac isiel alebo nie, druhy den rano bol na dne bazena rovnaky bordel s vlockovacom ako bez neho - rovnaky jemny prach. Cize podla mna staci povysavat, ale voda musi ist pocas vysavania von a kaslat na cely vlockovac.
Odpovedať
@natalka13 ahoj, mozem sa spytat co hodnotite ako lepsie? gule / piesok? vdaka
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?