Recept na domáce pamlsky pre psa len zo 4 surovín

  • 31.03.2024

Hoci v obchodoch sú dostupné pamlsky pre psov od výmyslu sveta, niet nad domáce dobroty pre našich štvornohých priateľov. Ich výhodou je, že vieme, čo obsahujú. Preto sú vhodné najmä pre psov, ktorí trpia rôznymi alergiami. Navyše nezruinujú našu peňaženku a ich príprava je rýchla a jednoduchá. Často sa vďaka nim zbavíme zvyšnej zeleniny a ovocia, ktoré by inak možno skončili v koši. Vyskúšajte spolu s nami domáce pamlsky pre psa a urobte svojím psíkom radosť.

pes má na nose pamlsok

Suroviny:

• kuracie pečienky

• mrkva

• vajce

• ovsené vločky

• petržlenová vňať (čerstvá alebo sušená)

Rýchle a lacné pamlsky pre psa

Namiesto kuracích pečienok môžete použiť hovädziu pečeň, tuniaka v konzerve či mleté hovädzie mäso. Okrem mrkvy môžete použiť akúkoľvek koreňovú zeleninu, špenát, brokolicu alebo cviklu. Výborné sú aj domáce pamlsky pre psa s banánom alebo jablkom. Z byliniek sa do pamlskov hodí aj bazalka, oregano, ligurček, medvedí cesnak, medovka, mäta, žihľava, rozmarín alebo sušená zelerová vňať.

suroviny na domáce pamlsky pre psa

Vedeli ste, že…

Do domácich pamlskov pre psa môžete pridať aj kurkumu? Má pozitívne účinky na zdravie a vitalitu psa. Kurkuma má protizápalové a antibakteriálne účinky. Okrem iného má dokonca protinádorové vlastnosti.   
miska s nastrúhanou mrkvou, vajíčkom, ovsenými vločkami a pečienkou

Postup prípravy:

Ingrediencie na domáce pamlsky pre psa nie je potrebné vážiť a merať. Riadime sa heslom všetko „od oka“. Umyté pečienky rozmixujeme alebo nakrájame na malé kúsky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Do zmesi pridáme vajce, ovsené vločky a petržlenovú vňať. Suroviny dôkladne premiešame. Zmes by nemala byť príliš riedka, ale ani príliš hustá.

muffinové formičky na plechu naplnené cestom na domáce pamlsky pre psa
upečené pamlsky pre psa na tanieri

Hotovým cestom naplníme silikónové formičky na muffiny. Pokiaľ formičky nemáme, na papier na pečenie naukladáme lyžicou malé kôpky. Pamlsky pečieme pri teplote 170 °C približne 15 minút, v závislosti od vašej rúry. Po vychladnutí pamlsky vyberieme z formičiek a podávame nedočkavým stravníkom. 🙂

pes leží vedľa taniera s domácimi pamlskami

Tip od Modrej strechy:

Pamlsky môžete skladovať niekoľko dní v chladničke. Upiekli ste ich viac? Nevadí. Odložte ich do mrazničky a zakaždým, keď budete chcieť psíka odmeniť, mu niekoľko kusov dajte rozmraziť.

Aj vy pečiete domáce pamlsky pre psa? Napíšte nám do komentára svoj recept. Radi ho zazdieľame na našich sociálnych sieťach.

Autorka článku: Dana Račko

Zdroj foto: archív autorky

Diskusie na tému článku