Zateplenie vs. Uprava fasady

Aky je rozdiel medzi zateplenim a upravou fasay? Moze sa polystyren s hrubkou 5-7cm (uz neviem presne) osadeny na fasadu povazovat za upravu ? Ide o to, ze sme sa dosatocne dozvedeli, ze zateplovanie treba ziadat st. Povolenie a na upravu fasady nie. Tak ci to mozeme prezentovat ako upravu fasady. Cakame totiz navstevu z SU... mame dobreho suseda. Prerabali sme cely dom. Dakujem
Odpovedať
Volala som dnes na stav. urad a povedala mi, ze treba . Inak boli sme aj za znalcom v obl.stav a ten povedal, ze netreba :D tak si vyberme ;)
Odpovedať
Zatepľovanie je zásah do budovy, ktorý si vyžaduje ohlasovaciu povinnosť. Stavebné povolenie sa žiada iba ak sa významne mení vzhľad budovy - napr. menia sa rozmery okien alebo sa z otvorených balkónov a logií robia uzatvorené a pod. Rozhoduje o tom stavebný úrad, alebo v obci ak majú kompetencie aj obecný úrad.
Odpovedať
Bohuzial mi na SU v nasom meste povedala, ze je treba stav. povolenie.
Odpovedať
@gabige Podľa mňa kľúčovou informáciou z tvojho prvého príspevku je veta: "Prerabali sme cely dom." Na to ste mali stavebné povolenie? Pravda bude asi niekde inde. Niečo si nám neprezradila.8-(
Odpovedať
Neviem co mas na mysli. Kupili sme staru radovku a prerabali sme ju komplet vnutro + vonku -zateplenie a strecha (rovna strecha plech novy). Co by som este mala prezradit :)
Odpovedať
Nic sme nenadstavovali ani podobne, to som nemala na mysli
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?