Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Vlhkost do stien bude tlacit ak nieje izolavana p… Pani, dakujem za odpovede. @wolodymyr, pridam par detailov a jednu doplnujucu otazku.Dom bol postaveny cca 1948, takze povodne bol medzi stenou (plna palena tehla) a zakladom len terovy papier, aj to nie vsade. Stena bola vlani z exterierovej strany "podpilena" a izolovana asfaltovym pasom ipa. Povodny majitel v minulosti (+40 rokov dozadu) nieco podobne robil aj v interieri, ako kvalitne netusim.Vlhkost do stien bude tlacit ak nieje izolavana pata steny.
Ano, tiez tak. Ten nestastny sokel bol ukonceny az nad prvym radom tehal.... a to preto ze ked prsalo tak na hornu hranu lialo ... a este aj presahoval rovinu zaklad stena
Super, taky je plan - stena 15cm EPS, sokel 5cm XPS. Ma vyznam robit do zateplenia sokla "vetracie" otvory? Rozobera to jeden stary prispevok na webe porada.sk: https://www.porada.sk/t183989-odvetra....Pomohlo mi zateplenim roviny prehodit a to tak ze stenu hrubsou izolaciou ako sokel a sokel bol tym padom uskoceny dnu.
Odpoveď na príspevok od fero987:
Pani, dakujem za odpovede. @wolodymyr, pridam pa… @fero987 ja som ziadne otvory nerobil a je dobre.