Zateplenie sokla XPS Fibran/Isover Perimeter

Profilova fotka
Zdravim, chcel by som pri zateplovani nieco usetreit a Isover Perimeter mi vychadza s lepsou cenou ako Fibran. Ma nejake nevyhody Perimeter? Idem dat na sokel 10 mm. Dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 na sokel by mal byt ok, ale do zeme by som ho nedaval
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Ja som sa takto vyhral s soklom : http://www.modrastrecha.sk/blog/laco1...
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze no planujem ze nieco bude aj pod zemou. cca 50cm. Preto sa pytam co dat....Niekde som cital casti kde sa perimeter reze su nasiakave...Tak neviem. Je tu niekto kto daval perimeter do zeme?
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 Pekne si sa s tym vyhral. Klobuk dole.....nevsimol som si daval si na penu, alebo lepidlo? Daval si aj kotvy?
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Skúšal som aj lepidlo, ale väčšinou penu. Ale musel som som podchytávať dosky - šmýkali sa, alebo som ich pridržiaval provizórne pomocou dlhých drevoskrutiek (potom som ich vybral). Dával som aj kotvy. Všetko tam píšem.
Odpovedať
@piti255 Daj tam ten perimeter. Výrobca uvadza ze sa môže použiť az do hlbky 3m. Sokel budes mať chránený presahom strechy tak sa nemusíš báť extrémnej vlhkosti alebo vody. Dva roky bývame a sokol mám suchý keď zakopem do zeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 na perimetri neusetris,, je len o nieco malo lacnejsi ako extrudovany, a ma podstatne horsie vlastnotsi, proste nepatri do zeme, on sa aj tak vola ze soklova doska, ,, to ze vyrobca uvadza pouzitie do hlby 3 metre,, ale uz neuvadza ze sa ntam napije az po krk vody
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt @jblaze Tak a teraz si mozem vybrat :) Kolko ludi tolko chuti....
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 Ake ma vlastnosti ta pena? Nieje to nieco take ako montazna pena? (zvacsuje objem) Bolo to treba dlho pridrziavat? To je normalne ze sa to smykalo? Potom je asi lepsie lepidlo....
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 robíš to pre seba tak na sebe nešetri ten pár € rozdiel ta nezruinuje. jblaze ma podla mňa pravdu. Raz som kopal jamu pre základ na prístrešok pre pasívny dom postavený na eps a keď som narazil na eps a xps tak ten eps bol ako špongia.. Možno ti to pomôže pri rozhodnutí.Tiez idem izolovať ako ty a idem do xpx-ka
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt co píšu výrobcovia je jedna vec a co je realita je druhá vec.. Dnes som vážil eps a zostal som nemilo prekvapený keď som si porovnal výsledok s tech.listom..
Odpovedať
@jblaze Pozeral som na stránke ISOVER a je tam napísané NENASIAKAVY. Ale neviem prečo tu riešime nasiakavosť, však ho nebide mať ponorený vo vode. Tu skôr ide oto abych mu nepremrzalo murivo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Perimeter ma uzatvorenu bunkovu strukturu, cize by nemal pit vodu, ale dost sa jej zmesti medzi gulicky. Je pevnejsi v porovnani s fasadnym, ale neporovnatelny s xpskom. Ja nebudem ani sekundu rozmyslat a dam xps na penu. Je v idealnych doskach 125x60cm co mi zaroven spravi 10cm salung na betonovu platnu 10cm pri pouziti dvoch radov DT.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt zabudli dopísať nenasiakavy kým sa nepoškodí keďže takzvanú nenasiakavost dosahuje tou povrchovou úpravou inak by bol ako obyč. eps. Hej ide o to aby mu nepremrzali stena ale čo je mokré to neizoluje... Ako som písal vyššie po odkopani eps a xps ma o nasiakavosti už nikto nepresvedci
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Keď urobíš húsenicu po obvode a do stredu dosky vlnovku, necháš chvíľu odstáť a potom pritlačíš, tak sa pena rozplaskne a už sa nezväčšuje. Inak, šmýkalo sa aj pri lepidle. S penou je to rýchlejšie a vrstvy sú celkom natesno.
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 asi pouzijem lepidlo, s tym som uz co to robil. V podstate to je asi jedno. Asi nieje dobre ked na fasadu bude dlhsie svietit slnko, je lepsie ked sa co najskor natiahne aspon lepidlo so sietkou nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte akym lepidlom mi odporucite lepit polystyren? Dakujem za radu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte. Môžem použiť perimeter pri styku terasy a fasády na miesto XPSska? Fasáda ide až po terasu bez sokla.
Odpovedať
@miros15 áno
Odpovedať
@palo18 ok a ešte jedna otázka. Idem zatepliť dom MV ale chceli by sme dat aj na určité miesta obklad dekoracny betónový. Musí sa dat výhradne xps pod obklad alebo je postačujúci eps?
Odpovedať
Profilova fotka
@miros15 EPS na fasádu.... na sokel perimeter alebo XPS...
Odpovedať
@miros15 tam kde pôjde obklad nedávať poly 70 ale aspoň 150 hustotu/tvrdosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravím, chcem sa opýtať, zatepľujem sokel a v okolí terasy je potrebné zatiahnuť tiež do lepidla+sieťka, alebo stačí len dať nopovku aby nedegradoval, keďže tam pôjde betón až po vrch sokla. Vďaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?