Zateplenie sokla - perimeter

Zdravym. Chcel by som vediet vás názor na toto zateplenie, prikladam nákres.Chcem sa uistit ci to stačí alebo je nutné vyhrabat zeminu a dorábat perimeter na Dtcka dole az k zakladom. Terén sa mi zvísi asi o cca 40cm skoro az do vysky cca 5-10 cm pod podlahy. A ci je nutné ist s ipou ,hydrolizolaciou smerom dole na dtcka az k zakladom. Poprosim vas o názor ci je to spravené spravne. Dakujem
Odpovedať
@pokisk nepaci sabmi zasypamientehla hlinou preco si ti tak robil? len si to komplikujes. Ak, to bobre zaizolujes proti vode tak ke to b poho
Odpovedať
@pokisk nutné to nie je, ale ja by som dal ten styrodur až po spodok DT-čiek. Styrodur by som dal na stojato. Nie je s tým až tak veľa roboty a aj tak by si to mal obkopať a urobiť drenáž okolo celého domu. Ipa stačí tak, ako je nakreslená
Odpovedať
Tak si to mal kreslené aj v projekte alebo to je len tvoj nákres ?
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne stačí tak ako je na nákrese.
Odpovedať
@pokisk ak máš dom z deravej tehly, tak zatepliť aj DTcka. Ak je to nejaký Ytong tak sa to až tak cez 1,5 tvárnice neochladi, ale bude to chladnejšie miesto oproti ostatnej ploche ( okrem prípadu keď tam bude hriať podlahovka) ale akonáhle zastavíš tepelný tok na nejakú dobu, alebo tam bude niečo čo zabráni ohrievaniu tej steny odspodu, tá časť sa rýchlo ochladí a treba sa už len modliť nech to nie je pod rosny bod. Ani by som tu tým nestrasil , keby som nepoznal človeka ktorý kvôli výpadku prúdu v čase keď bol odcestovany musel maľovať pol domu.
Odpovedať
mpfnordy je to moj nakres. Firma mi to takto spravila. Len chcem mat istotu ze to nebude robit problem. slavoslav aká hrubka je dostatočná?
Odpovedať
@pokisk myslím, že to byla blacksr, která tu platí za odbornici na tyto věci a ta neviděla problém v zateplení perimetrem "pouze" 40 cm pod terén. Jaká teplota bude na tom DT v místě, kde končí zateplení, v době, kdy se o stěnu bude opírat - 10 st. C?
Odpovedať
Pridal som 5cm xps a pridavam mopovu foliu. Bude to ok?
Odpovedať
@pokisk to je Nopova folia, s mopom sa umyva dlazka...
Odpovedať
@pokisk ten styrudur co si tam pridal je tam podla mna zbytocny, vyhodene peniaze...
Odpovedať
Inak ked to berieme ze podlaha bude pod urovnou terenu a v zine mi nasnezi neviem 30 cm snehu nebude to vadit ? Planujem to tak isto robit ako na obrazku len miesto styroduru mam pisany EPS150S o hrubke 220 mm
Odpovedať
@sysell lebo vyska terasy a vchodu a podlahy je vyska terenu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Mohli by ste mi poradiť ako funkčne izolovať soklovú časť ? Nie som stotožnený s projektom. V návrhu je perimeter 18cm a nad ním EPS 20cm.
Odpovedať
@purplesticks co chces este izolovat? Ved to tam mas az zbytocne. A isto to je perimeter ci styrodur?
Odpovedať
@pistikus Veď práve, som toho názoru, že to mám až zbytočne predimenzované. Načo izolovať aj základový pás ? Nestačí len zvislo po vrchnú rovinu základových pásov ? V projekte mám navrhnutý perimeter a nad ním EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks vzhľadom na to že základ v Tvojom prípade tvorí na obvodovej stene neprerušený tepelný most - čím hlbšie je základ izolovaný tým lepšie zvlášť pokiaľ staviaš v chladnejších oblastiach. Aká je reálna úspora a teda i návratnosť medzi takýmto riešením a Tvojou predstavou, ťažko niekto vypočíta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?