Zateplenie stropu - vaznikovy krov.

Nazdar strechaci. Momentalne riesim to, ze ako zateplit strop.... planovane je zateplenie vodorovne a teda nie medzi krokvy, kedze krokvy niesu :). Avsak ten spodok je tiez nie prave jednoduchy a tak rozmysalm, ako to spravit. Su dve moznosti: 1. fukana izolacia.... preco nie?... preco ano? 2. horizontalna izolacia skladajuca sa z dvoch ci troch vrstiev. a. v oblasti medzi vencom a vaznikom (je tam 15 cm - hrubka pomurnice)... tam dam asi 20cm a v oblasti vaznikov ju stlacim... pojde smerom kolmym na vazniky, kedze moze ist v celku, lebo jej tam nic nestoji v ceste... na obrazku je to "1" b. medzi vaznikmi pojde 20 cm... kde sa da dat..... na obrayku je to "2" c. nad vazniky moze ist dalších x cm... Co vy na to? dat tam fukanu?? alebo sa s tym vyhrat a nakrajat tam klasicku mineralnu vlnu?
Odpovedať
https://www.google.sk/search?q=vaznik...
Odpovedať
@14054 super, google pouzivat vies :) cize vies aj pisat... takze uz dokazes 2 zakladne veci dnesnej spolocnosti :) gratulujem.
Odpovedať
@ivantausk ty si taký istý trulo ako aj ten Radoslav...takže super, podajte si ruky a buďte kamosi! Ja proste nepochopím, keď je niekto ako malé decko a chce všetko polopate a bez namahy. Si proste boss. Hlavne že je tu plná riť albumov s vaznikovym krovom. Tak studuj chlapak!
Odpovedať
@14054 neveril by si, ale na guugli sa da najst aj daleko viac info ako tu na MS... ale teraz uz tomu hadam uveris, ked som ti to napisal, ci? Ked neviem pomoct, tak sa do temy nezapajam... takze urob svetu sluzbu a nespamuj to tu prosim balastom... ked niekto bude chciet pomoct, tak pomoze... ked nie, tak nepomoze a temu obide... Ja chem vediet tak sa pytam... neuveris, ale na to taketo fora su...
Odpovedať
Este jedna otazka... preco sa vlastne na zateplenie takychto stropov nepouziva nejaky polystyren?? mohol by som do priestoru pomurnice (15 cm) dat nejaky polystyren?? nepr ten, co ide ako izolacia pod podlahovku?? ak nie, tak preco?? kvoli vlhkosti a jej nemoznosti prechodu cez PS?? no ved ale tak je tam parozabrana, tak aj tak nepojde.... fakt neviem preco by som to tam nemohol dat.... vie niekto? :P
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk 1. drevo pracuje, vzniknu medzery. Vata to poriesi. 2. protipoziarna ochrana :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk viem, ale aj tak by to nepomohlo, takže nebudem strácať čas.
Odpovedať
@ivantausk podves izolaciu pod vaznik, tak ako budem robit ja a neznizis pochodznu vysku povaly. Zajtra pridam par foto. Akurat robim podbitie presahu. A nasledne vlna na strop. EPS sa da tiez pouzit...
Odpovedať
@megdesign moj problem je, ze nechcem znizovat svetlu vysku miestnosti... vrchna miestnost ma iba 10 radov tehly co je 2500 mm a k tomu veniec 250 mm a pomurnica 150 mm... cize celkova vyska pod vaznikom je ca 2900 mm... cize nechcem davat nic pod pomurnicu, lebo kedze tam pojde rozvod rekuperacie a elektriky, tak sadros zoberie este ca 20 cm. Ked k tomu pripocitam 80 mm izolacia (mozno menej, mozno dam iba 60 mm, aby sa mi zmestili prieduchy) k tomu 60 mm podlahovka a 10 mm podlaha... tak to uz mam svetlu vysku iba 240 cm, co je uz na spodnom limite.... preto potrebujem davat tepelnu izolaciu do priestoru nad veniec... celu povalu mam nepochodzu, takze mi nevadi ak tam nebudem moct chodit kvoli izoliacii.
Odpovedať
@jan45 preco myslis, ze by nepomohlo?? ja si rad necham poradit, ked niekto da nejake argumetny ako napr teraz majkoj... ale tak ked nechces, tak nemesis, je to predsa len dobrovolna diskusia.
Odpovedať
@majkoj myslim, ze ak by sa uz tam nejak dostal ohen, tak uz nieje co ochranovat :P Myslim, ze ta vata ma hlavnu vyhodu, ze vie tie postupne pohyby dreva troska kompenzovat. Otazka je, ci tam dat tu fukanu izolaciu ci tu vatu... osobne si fakt neviem predstavit, ako budem pchat vatu na niektore miesta v rohoch, kde fakt bude treba vyrezavat rozne trojuholniky o roznych rozmeroch. Tiez existuje ta striekana polyuretanova izolacia... nastriekaju tam tekuty polyuretan, ten napuci a vyplni priestor... celkom sa mi to paci, len neviem, co to stoji a ake to ma tepelnoizolacne vlastnosti.... myslim, ze pod strecou tam svetlo nepojde, tak to moc degradovat nebude....
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk fajn, takáto skladba má okrem nízkej tepelnej účinnosti bez ohľadu na hrúbku ešte slabú schopnosť akustickej izolácie. Použitie PS je vhodné,podmienkou je dobré spojenie do kompaktnej dosky. Fúkaná izolácia má tendenciu uľahnutia, tým sa zmenšuje tepelnoizolačná schopnosť, obdoba je pri volne položenej vlne, spevnené dosky sú vhodnejšie. Povrch vy mal byť ukončený pevnou vrstvou aby sa zmenšil únik tepla vysávaním vetrom. Všetky tieto kombinácie sú závislé na použitej krytine. Ja navrhujem vždy pevný strop, minimálne kazetový.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivantausk daj si vypracovat CP na striekanu PUR izolaciu... vysledne cisla casto vyrazne pomozu pri rozhodovani.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk tu nejde o to, co ked sa tam dostane ohen, ale o to kolko to bude trvat. Vata si svoje izolacne vlastnosti zachova dlhsie a tym padom bude trvat dlhsie kym zacne horeit drevo. EPS sa ale pri poziari rychlo roztopi (a mozno bude tiect zo stropu), a tym padom tam nie je ziadna izolacia. Protipoziarna ochrana nie je o tom, ci sa zabrani, ze strop zacne horiet, ale o tom mat dost casu aby si zdrhol. Ak to mas tam zlozite tak fukana je najrozumnejsia moznost. PUR je draha alternativa a hlavne definitivna. Tu uz stade nedostanes. ostatne vies upgradnut.
Odpovedať
@majkoj poziarnu odolnost REI 45 sa da jednoducho dosiahnut 15mm protipoziarnym sadrokartonom, nestaci to?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk precitaj si aj toto. http://blog.zdravydom.sk/fukana-drevo...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nie som si isty ci tu odolnost ma samotny SDK.
Odpovedať
@majkoj samozrejme, ze treba dodrzat aj rozostupy montaznych profilov a zavesov. Odolnost robi samotny SDK, musi zabranit prehriatiu konstrukcie aby sa nezosypala.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan
Odpovedať
@majkoj ale ja nehovorim o samonosnom strope, tam je to samozrejme komplikovanejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to je presne co hovorim, tam izolacia je sucastou tej konstrukcie. Ak tam bude EPS klesne poziarna odolnost. Samostatny SDK bude mat tak REI15, na REI45 uz treba mat myslim 50mm mineralne izolacie.
Odpovedať
@majkoj nuz, tak nemysli a pozri si tabulky :)
Odpovedať
@majkoj http://www.rigips.sk/files/kniznica/p... strana 67
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nuz tak nemyslim, pozeram a pre strop je to 40mm mineralnej izolacie.
Odpovedať
@jan45 cize ty odporucas radsej tie tvrdsie dosky ako tu klasicku vlnu? Osobne by sa mi s tym asi aj lepsie pracovalo, ak by boli tensie vrstvy potom. Ked chcem dat 40cm vlnu tak aku hrubku tej lisovanej treba aby sa to vyrovnalo tej vlne? Robi sa to bezne, alebo sa to nejak kombinuje? Niekde som cital, ze sa vlna ma co najmenej stlacat, lebo tepeknoizolacne vlastnodti zabezpecuje najma hrubka izolacie (nie hustota). Ake mas ty s tym skusenosti?
Odpovedať
@majkoj osobne mam samonosny strop, z ktoreho som vytrieskal len EI30... pri takom strope je dost problem dosiahnut viac :\
Odpovedať
@gashtaan ta striekana PUR pena sa mi paci i ked teraz mi majkoj dal chrobaka tym, ze to uz je take definitivne riesenie. To si fakt neviem predstavit ako by som to daval dole alebo nejak renovoval, udrziaval aby aj po 20 rokoch stale izolovalo.... Skusim si dat spravit cenovu ponuku.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja mam samohasenie :)
Odpovedať
@majkoj pozeram lepsie a veru mas pravdu... samostatny SDK 15mm urobi EI15, na EI45 uz treba 2x12.5 aj bez vlny.
Odpovedať
@martin153 vdaka za link. Precital som si to. Ja tak nejak vsetkym tymto fukanym (nizkohustotnym) srandam neviem prist na chut... Tak nejak si neviem predstavit, ze to len tak "vysypane" z vreca (bez nejakeho zhutnenia) moze nieco zaizolovat... Ako sa to moze nejak seriozne porovnavat s mineralnou vlnou....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?