Odpoveď na príspevok od moravciktk:
Budeme zateplovat kammenny sokel (vid podobne ilu… @moravciktk Čo myslíš tým, že potiahneš fasádnu izoláciu nižšie?Odpoveď na príspevok od petersd:
@moravciktk Čo myslíš tým, že potiahneš fasádnu i… @petersd tym myslim ze spodok fasadnej izolacie nebudeme zakladat na spodnu hranu betonovej dosky (vidno ju na obrazku), ale zalozi sa o cca 20-25cm nizsie na uroven spodku betonoveho prekladu nad oknomOdpoveď na príspevok od moravciktk:
@petersd tym myslim ze spodok fasadnej izolacie n… @moravciktk Nuž osobne si myslím, že keď stena bola suchá doteraz, tak bude aj s novým soklom. Ten kamenný obklad nie je až natoľko pórovitý, aby presúšoval stenu. Čiže aj do budúcna sa v tomto nič nezmení.Odpoveď na príspevok od petersd:
@moravciktk Nuž osobne si myslím, že keď stena bo… @petersd to ale nieje kamenny obklad, to co vidno na fotke je kamenny zaklad pivnice na ktorom je spravena betonova platna a na nej je prve obytne poschodieOdpoveď na príspevok od zita19:
Ak tam mas vzlinajucu vlhkost, zateplenim ju uzav… @zita19 presne tohoto sa bojim, to znamena ze sokel (kamen) cely nezateplovat vsakOdpoveď na príspevok od moravciktk:
@zita19 presne tohoto sa bojim, to znamena ze sok… @moravciktk A ktorý dom (hoc aj novostavba) má hydroizoláciu medzi základmi a napríklad DT tvarnicami? Všetci majú hydroizoláciu až medzi platňou, doskou a murivom (stenami). A zateplené sokle majú....Odpoveď na príspevok od moravciktk:
@zita19 presne tohoto sa bojim, to znamena ze sok… @moravciktk keby bolo na mne, tak zateplim len kusok pod horizontalnu hydroizolaciu aby tam nebol tepelny most, ale mozno stavbari by poradili inac.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@moravciktk A ktorý dom (hoc aj novostavba) má h… @frantisekca novsie domy maju predsa uz samotnu pivnicu z tvarnic hydroizolovanych zvonka (nato zateplenie) a tie tvarnice su vymurovane na platni ktora uz ma cela vodorovnu hydroizolaciu, vid foto detailu YTONG. Je ale pravda ze ked je pivnica z DT tak som si neni isty, asi sa tiez ukladaju na hydroizolovanu platnu a spoja sa s platnou len roxorom? alebo je hydroizolovany aj vnutorny priestor pivniceOdpoveď na príspevok od zita19:
@moravciktk keby bolo na mne, tak zateplim len ku… @zita19 toto presne som popisal v tom bode 2, ten tepelny most tam ale ostane pretoze kamenna stena az na vrch ostane cela studenaOdpoveď na príspevok od moravciktk:
@zita19 toto presne som popisal v tom bode 2, ten… @moravciktk musis si vybrat co je mensie zloOdpoveď na príspevok od moravciktk:
@zita19 toto presne som popisal v tom bode 2, ten… @moravciktk Tak sa jedná o pivnicu, alebo sokel? Lebo s pivnicu si prišiel teraz....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@moravciktk Tak sa jedná o pivnicu, alebo sokel?… @frantisekca prosim vid foto, je tam okno na tom zaklade tj je tam miestnost, ja neviem ako mam tu stena nazvat ci sa to spravne vola sokel ci ako... otazka je stale rovnaka, ak zateplim ten kamen nepriepustnym izolantom, co to bude robit casom.