Thermowhite

Dobry den prerabame starsi dom a na poschodi je rozdiel vo vyskach na podlahe 10cm ( nerovnomerne prehnuty stred izby atd) chceme tam dat teplovodne podlahove kurenie takze to potrebujeme vyrovnat. Našiel som na internete systém thermowhite cize liaty polystyrén len niesu k nemu skoro ziadne recenzie. Kontaktoval som firmu na ich ceskom cisle cena za m3 je 125€ Ma tu niekto skusenost s touto metodou zateplenia a zrovnania podlahy?
Odpovedať
Oživím tému... nikto nemá skúsenosti?
Odpovedať
Dobry den, ja som si daval izolovat bazen s ThermoWhite, sice to nie je podlaha, ale aspon nejake skusenosti s tym mam. Osobne som s tym velmi spokojny, planoval som svojpomocne betonovat sparu medzi vykopom a laminatovym bazenom, a suchym betonom by mi to trvalo minimalne 3 dni, lebo podla vyrobcu bazenu to je potrebne zasypat na x krokov po 30 cm aby sa nezdeformovali steny bazenu. Preto som sa rozhodol pre ThermoWhite, a nelutujem ani trochu, cenovo to bolo porovnatelne s tym betonom, a hotove to bolo mozno za necele 2 hodinky, aj s pripravou, rozbalenim hadice a upratanim. Na dome som si robil svojpomocne izolaciu pod anhydrid z 2 vrstiev 5cm podlahoveho polystyrenu, zial v tej dobe som este nepocul o ThermoWhite, teraz by som si uz urcite vybral to. Trvalo mi to asi 2 dni kym som to narezal a naukladal a vypenil, a stale tam su medzeri medzi tym polystyrenom, cize tam su sice male ale nejake tepelne mosty. To pri tomto vylievanom polystyrene nehrozi. Takisto tam kde sa mi spajala hydroizolacia tak su hrby, a ten polystyren podlahovy neviem ci sa casom pod tlakom na tych hrboch a nerovnostiach nebude prepadavat...
Odpovedať
co sa tyka cena, tak to ta ako vyslo aspon priblizne?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Thermowhite hotovy ,dnes sa naň ukladá polystyrén . 153m2 14m3 2400 € Tvrdosť WD 130
Odpovedať
Profilova fotka
@marek41 prečo dávate na liaty polystyrén ešte aj klasický?
Odpovedať
@milos_rabatin pretože kotviace spony (TACKER) dobre nedržia v thermowhite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Bol by tento výrobok vhodný aj na izoláciu podlahy v nevykurovanom podkroví chalupy ? Podlaha je drevený záklopkový = prekladaný strop z fošní, dosiek.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@marek41 nenasiel som to v ich materialoch, viete s cim sa da pevnost WD130 porovnat s klasickym eps? Napr eps100s ma 2000kg/m2, eps15ps ma 3000kg/m2 (pri deformacii pod 2%), wd130 ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Thermo White systém nemá veľa recenzií na SVK. Dlho som niečo hľadal na zahraničných fórach a dočital som sa pár zaujímavých informácií. V celku je to dobrá izolácia namiesto podlahového polystyrénu, vyplní každú špáru ale niekedy počuť "vŕzganie" guličiek polystyrénu keď sa chodí po podlahe a údajne môže vzniknúť aj vzduchová bublina, ktorá sa po čase sa môže trocha prepadnúť aj s podlahou, to sú asi dve také závažné chyby ktoré boli uvedené vo fórach. Určite sa s tým neodporúča zateplenie striech, povalov, starších domov medzi trámy atď. z dôvodu vysokej váhy materiálu a to cca 100kg na m3 s prídavným materiálom na tuhnutie, čo je naozaj extrém. Na betónový podklad v pohode,na zateplenie strechy a nosných konštrukcií URČITE nie. A ešte z dôvodu strašne slabej lambdy materiálu až niečo medzi 0.040-0.045.
Odpovedať
Nezvazovali ste realizáciu suchej podlahy?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?