Je lepšie dať 36 Solbet alebo Thermaliku a zatepliť?

Dobrý deň chcela by som sa spýtať niekoho kto sa tomu rozumie ci je lepšie dat 36 solbet alebo thermaliku a zatepliť 8 cm polystyrénom alebo by bolo lepšie dat 30 hrúbku muru a 15 cm polystyrén z hľadiska uniku tepla a ci by mi nezačali vlhnúť mury pretože niektorý vravia ze keď sa zateplí automaticky majú ľudia plesnivé steny ževraj mury "nedýchajú" . ďakujem
Odpovedať
Prosim pouzi vyhladavac a nevytvaraj duplicitne temy, podobnych tem o zateplovani su tu mraky
Odpovedať
@mezarthys To nie je o dýchaní, ale o výskyte rosného bodu. Lepšia je možnosť 30+15 a ešte lepšia je 30+20. Veľkou hrúbkou izolácie, i keď paronepriepustnou, docielite, že murivo bude v teple t. j. nad teplotou rosného bodu. Na stene sa nebude zrážať vzdušná vlhkosť, lebo nebudú podmienky. Vlhnutie prekladov alebo aj plesne sa vyskytujú: - u nezateplených stavieb, kde je nízka povrchová teplota steny, dokonca "dýchajúcej" - u stavieb nedostatočne zateplených s EPS, napr. dali 5 cm EPS... proste ľudia o 1-2% zmenšili prechod pary stenou ale hrúbka EPS je tak malá, že nedosiahli významnejšie zvýšenie povrchovej teploty. Čiže vlhnutie nie je spôsobené EPSkom, ale blbým návrhom bez porozumenia fyzik. zákonitosti.
Odpovedať
@blacksr presne toto si myslime aj my ale druhy nas od toho odhovaraju dakujem ti za radu
Odpovedať
@stellaartois ked nechces tak necitaj a preskoc to ok
Odpovedať
@mezarthys Treba si od odhováračov vypýtať argumenty založené na fyzike.
Odpovedať
@mezarthys http://pasivnydom.blog.cz/0905/dychan...
Odpovedať
@mezarthys No ja len ze z chvilu tu bude admin a temu ti pravdepodobne zrusi lebo uz sa tu o zateplovani, dychani popisalo vela. Takze pokial si tu nova, zacni pouzivat vyhladavac a citat ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?