Sriekana izolacia

Uvažujem o sriekanej izolacii do stropu je tato izolacia dostatocne vzduchotesna pre rekuperaciu? Dakujem
Odpovedať
@alanec pardon,striekana.
Odpovedať
@alanec Bude to striekaná tzv. chytrá pena alebo fúkaná celulóza?
Odpovedať
Striekaná penová izolácia z rady FOAM-LOK™
Odpovedať
Vzduchotesnost vam zabezpecuje parozabrana s dobre prelepenymi spojmi a nie tepelna izolacia
Odpovedať
To ano viem,len som myslel ze tato izolacia sama o sebe by mala byt vzduchotesna a uz by sa nemusela tak do detajlov robit parozabrana.
Odpovedať
@alanec Existujú 2 typy PUR penových izolácií: 1. s uzatvorenou štruktúrou - táto je paronepriepustná. Je to podobné, ako extrudovaný polystyrén. Tento nie je nasiakavý a neprepúšťa vzduch 2. s otvorenou štruktúrou - je paropriepustný. Tento sa používa na izoláciu krovu a treba ho izolovať pred vlhkom.
Odpovedať
Striekana PUR izolacia je velmi dobra vec, ale zatial velmi draha.
Odpovedať
a vie mi niekto povedať-len reálna skúsenosť-je pravda,že ak sa nastrieka 20 cm Foam look 5OO,tak na streche budú pásy po roztopenom snehu,lebo vraj nie sú zateplené krokvy a vzniká tam tepelný most? Mne firma vypočítala,že mi na zateplenie podkrovia stačí 2O cm hrúbka- z toho bude medzi krokvami 20cm a na krokvách približne 8cm . Prosíím len reálne tí, ktorí s tým máte skúsenosť,lebo aj toto je pravdepodobne odborník teoretik :-) ..´dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkajurkova jednoduché. nová norma hovorí, že odpor strechy má byť 9,9. treba si pozrieť parametre izolácie, ktorú sa chystáte použiť a použiť takú hrúbku, ktorá bude túto normu spĺňať. nenechajte sa ale oklamať ľudmi, ktorí hovoria, že vám stačí polovičná hrúbka fúkanej alebo striekanej izolácie na dosiahnutie tepelných parametrov ako pri sklenej prípadne čadičovej vlne. to je totálny nezmysel
Odpovedať
@cuthalion mňa nová norma nezaujíma,ja kolaudovať nebudem...doteraz stačilo R 4,9 a to,že si niekto zmyslel normu navýšiť o 100 % ma fakt nezaujíma...mňa zaujíma jedine to,či budem mať reálne v horúcom lete príjemný chládok pri tej hrúbke,ktorú mi navrhli,lebo pri tej hrúbke 20 cm to normu spĺňalo...ja potrebujem reálnu skúsenosť niekoho,kto to už má dlhšiu dobu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzkajurkova do konca minulého roka bola norma 6,5 a nie 4,9 a nie že by si to niekto vymyslel, ale je to všeobecný trend. každý uvedomelý si chce znížiť spotrebu energií a má to samozrejme vplyv aj na emisie. ale keď chceš riešiť len prehrievanie v letných teplých dňoch, tak v tom prípade netreba riešiť R-ko ale fázový posun teplotného kmytu. v praxi..čím vyššia objemová hmotnosť, tým dlhšie trvá kým sa priestor prehreje. neviem akú cenu ti dali na tú striekanú izoláciu, no myslím, že dosť vysokú. objemová hmotnosť pozerám je tam dosť nízka. dokonca nižšia ako aj najlacnejšia rolovaná izolácia. v tomto je dobrá čadičová izolácia napr. Nobasil MPS - ten má 50kg/m3. pre rovnanie ten tvoj foam look 500 ma tabuľkovo 8,4 kg/m3. nejaký isover domo ma okolo 15kg/m3. ale ako píšeš, chceš reálne skúsenosti a tie ti ja nedám, tak sa hádam niekto ozve.
Odpovedať
@cuthalion ja mám dosť malé podkrovie a preto si tam nemôžem dávať nejakých 40 cm vlny,pretože by mi to veľmi ubralo z priestoru...preto striekaná izolácia..krokvy majú 12 cm,tak som ochotná tých 8 cm +záklop akceptovať,ale viac nie ....http://img.topky.sk/mojdom/big/1257848.jpg
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cuthalion Tu su prehladne tabulky. Normalizovana (pozadovana) je hodnota pozadovana do 31.12.2014, odporucana potom bude pozadovana od 1.1.2015 do 31.12.2019 a cielova bude pozadovana od 1.1.2020 (pozadovana pre novostavby samozrejme) http://img.topky.sk/mojdom/big/125784... pre mňa tobolo 4,9,od nového roku je to 9,9
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Tak vyzerá strop zateplený striekanou izolaciou. Počas celej životnosti stavby nemení tvar. Vata po desiatich rokoch je už nefunkčná.
Odpovedať
@ruren bullshit. Ale za tie peniaze, každý svojho Boha chváli.
Odpovedať
@pistikus A čo ušetriš, keď po desiatich rokoch musiš to svinstvo čo si tam napchal vyhadzať a znova kopec peňazi zainvestovať a to nehovorim o tych unikoch tepla, keď ta vata sadne. A začne sadať už po dvoch rokoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?