Striekana izolacia alebo nobasil

Ahojte, chcela by som pocut nazory ostatnych. Robime podkrovie, mame hotovu konstrukciu na sadrokarton a chceli sme medzi to vystriekat izolaciou. Kamarat nas vsak odhovara, vraj to nebude dobre a mame zateplit nobasilom. Co je podla vas lepsie a pripadne aj preco?
Odpovedať
Este jedna foto pre predstavu
Odpovedať
čo chcete dosiahnúť? Vysoký tepelný odpor, alebo výplň všetkých škár v strešnej konštrukcií? A koľko € si ochotná za to dať?
Odpovedať
@peter977 vyplnenie vsetkych skar. Rozpocet zalezi od toho, co je lepsie. Cize nie cenu pozerame ale skor vyhody jednej alebo druhej izolacie..
Odpovedať
@seemany ešte jedna otázka. Budete robiť skladbu strechy difúzne uzavretú alebo otvorenú? Ak by ste použili vlnu, dali by ste parozábranu? Bude v dome aj riadené vetranie rekuperáciou?
Odpovedať
@seemany povedal vam aj preco by to nemalo byt dobre? Vata je lacnejsia ak si to urobite sami. Kvalitnejsia by mohl byt pena.
Odpovedať
@igor256 vravel ze striekana izolacia je prchava, tak neviem
Odpovedať
@peter977 rekuperacia nebude a ak by sme davali vatu, dali by sme parozabranu, pri striekanej by sme nedali. A tou skladbou strechy neviem co myslite, strecha je uz hotoca
Odpovedať
@seemany Že vraj ,,prchavá" 😛
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna urcite vatu. Nemate tam nic zlozite aby ste si to nevedeli kvalitne zateplit. Ja som teraz zateploval 30cm medzi väznikami a pohoda.
Odpovedať
@seemany Závisí od toho či budete mať striekanú penu s uzavretou alebo otvorenou bunkovou štruktúrou. Pri otvorenej treba použiť parozbáranu, pretože má malý difúzny odpor, podobne ako vlna. Pri uzavretej netreba použiť parozábranu. Striekaná pena má lambdu približne 0,05 - 0,04 m2K/W. Vlna 0,04 - 0,031 m2K/W. Vlna stojí min. o 50% menej ako pena. V prvom rade sa treba pozrieť do projektu aký tepelný odpor musíte dosiahnúť. Ak chcete vyplniť všetky dutiny existuje aj fúkaná vlna...
Odpovedať
To okno idete prekryt?
Odpovedať
@m1lan0 okno je uz spravene, teda sadrokartonom oblozene
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?