Striekana izolacia a parozabrana

Zdravim v najblizsej dobe mi idu striekat izolaciu PUR - penu na strop....konkretne medzi hrady a nad nimi su osb dosky a páni vraveli ze ked to nastriekaju tak netreba pod tu izolaciu ziadnu foliu teda parozabranu... cize pojde tam len konštrukcia a sadrokarton. Mam trosku obavy ci dat pre istotu parozabranu alebo nie ako vravia oni.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem robit podobny strop. Medzi hrady dam PUR penu, zavesy, nad konstrukciu z CD profilov chcem dat este mineralnu vlnu. Pod konstrukciu dam parozabranu a potom sadrokarton.
Odpovedať
@se4ever pur pena je nenasiakava tak tu parozabranu tam netreba, no do kupelne sa aj napriek tomu odporuca...
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway Je viac druhov peny! Je makka a tvrda, priepustna a nepriepustna. Lepsie je dat paropriepustnu a uzatvorit miestnost nad sadrokartonom parozabranou. http://superpena.sk/o_izolacii
Odpovedať
Takto vyzerá tak zeby som mal dat radsej tu parozabranu :-D
Odpovedať
@se4ever pri spojitom nanesení pur peny s uzavretou bunkovou štruktúrou netreba parozábranu. Aplikovať ju možno ale až po úplnom vyschnutí hranolov, lebo ak uzavrieš surové hranoly medzi vodotesnú penu a OSB, koleduješ si o veľký problém. Pri použití pur peny s otvorenou bunkovou štruktúrou parozábranu treba, ale zároveň je nevhodné dať OSB nad hranoly
Odpovedať
No to sa este pre istotu opytam tych ktorí mi tu penu budu striekat lebo oni hned povedali ze netreba ziadnu foliu pod tu penu... a hranoly su uz zhruba pol roka v strope a na nich su osb povala bude len pochôdzna.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?