Parozábrana , páska alebo tmel ?

Zdravicko, mám dilemu ohľadom spoja medzi stenou a pary….. jeden majster mi povie že spoj ma byt riadne zatmeleny, druhý že stačí obojstranná páska. Čo je lepšie ? Dik
Odpovedať
Profilova fotka
Tmel a aj dobre sa s nim robi.
Odpovedať
Profilova fotka
na oceľovú stenu treba tmel, (alebo pásku), ináč je to zbytočné, pretože pary murovanou stenou prechádzajú .
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to čo ste tu už mnohokrát zopakovali o zbytočností spájať parotesne stenu (alebo okno) s parozabranou nie je pravda (slušne povedané). Okrem toho to je v rozpore so VŠETKÝMI doporučeniami z odborných zdrojov. Ja osobne som si "vyskúšal" čo spravil jeden nezapchatý husí krk vyvedený na povalu keď mi v ňom skondenzovaná voda skratovala istič. Akýkoľvek otvor v parozábrane funguje úplne rovnako a môže spôsobiť problemy ( tu na fóre po nesprávnej inštalácii riešilo mokrý SDK viacero ľudí). To že Vy ste niečo nezažili ešte neznamená že to neexistuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@boraa aby si to nemal s tým rozhodovaním sa také ľahké tak ja osobne považujem širokú obojstrannú butylkaučukovú pásku za lepšie riešenie lebo vytvára širší a podľa mňa pevnejší spoj....pre rovnakú šírku spoja by si minul neadekvátne veľa tmelu. Tmel zase považujem za lepší v nieste nejakých väčších nerovností alebo v rohoch (napr. pri liatí prekladu sa vydulo slabo spravené šalovanie a preklad sa musel osekať....na takýto nerovný povrch je lepší tmel). Okrem toho existujú aj tzv. omietateľné pásky - tie umožňujú zaomietať spoj v prípade že s parozábrana inštaluje ešte pred omietkami.
Odpovedať
@jan45 To prechadzaju, ale sotva v takom množstve, ako pri diere v parozabrane... @boraa Ja som ku stene lepil tmelom na parozabrany den braven, taky bledozeleny. Aj po rokoch to drzi a je stale plasticky. Zato poodliepanych pasok som videl neurekom (aj keď časť z toho je určite nesprávnym použitím - prašný podklad a pod.)
Odpovedať
Profilova fotka
nepísal som o dierach v parozábrane a laické psúdenie paropriepustnosti muriva tiež nie je argument. Fólia bude alebo pritlačená omietkou , alebo sadrokartónom, pokaždé zatmelená. nedá sa len argumentovať, keď to človek nerobí.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som sa s tym u seba vyhral. Daval som parozabranu Doerken delta reflex, ktoru som nalepil na stenu tmelom a potom este prelepil styk so stenou omietatelnou paskou, ktoru prekryje omietka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ...a platňa preskočí.....a platňa preskočí.......a...... https://gemont.webnode.sk/l/najcastej...
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl pobavil som sa, to sú samozrejmosti, lenže odvetraná vata v krove má minimály účinok. Fyzikálne zákony platia.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 áno...ako píšete sú to samozrejmosti...vrátane prilepenia parozábrany 🙂 ....fyzikálne zákony platia ale Vám pojem vzduchotesnosť nehovorí nič.... ...a platňa preskočí.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Vám zase nehovorí nič stavebná fyzika a jej aplikácia. Ani sa nedivím, keď pozerám skriptá, tak sú to obrázky okopírované zo zahraničnýxh článkov, naviac novinárskych. To, že niekto vie na počítači vytvoriť graf, neznamená, že rozumie tomu, čo zobrazuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Až budete nabudúce hodnotiť moje vedomosti, skúste sa najskôr predstaviť,
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a platňa preskočí.... (ja nehodnotím nijako Vaše vedomosti.....ja reagujem len na scestné tvrdenie o zbytočnosti upevniť parozábranu.....vzduchotesnosť je merateľná....čím nižšia-tým horšie......na pochopenie toho jednoduchého faktu netreba žiadne vedomosti.....stačí sedliacky rozum).
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl ešte to predstavenie,
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Milí pane....ste na anonymnom fóre a Vy si kľudne k menu dajte adresu, tel, rodné číslo, diplom aj číslo kreditky...a mne to nebude prekážať..... ale ja nemám žiadnu potrebu zverejňovať akékoľvek osobné dáta (vrátane mena) vo verejnom priestore. Ak tu verejne tvrdíte že je zbytočné robiť opatrenia na zlepšenie vzduchotesnosti novostavby tak podľa mňa jemne povedané zavádzate.....a je jedno či za takým tvrdením stojí "@jan45", Jan Žember alebo Jožko Mrkvička..... a je jedno či ten čo to tvrdí má tri diplomy alebo neukončené základné vzdelanie. Na fakte že je to zavádzanie sa nič nezmení..... Ak existujú fakty, ktoré podporujú Vaše tvrdenia, tak ich predložte ja si ich rád prečítam....ak nemáte záujem je to Vaša vec. Ja však (kým ma Vy, niekto iný alebo odkaz na odborný článok nevyvedie z omylu)....budem naďalej upozorňovať na to že je to zavádzanie, ktoré sa realizátorovi môže iba vypomstiť.
Odpovedať
Hosi diky za rady, poniektorí klidek tabacek 😂. Inak kontakt na majstrov okolie PN, TT na stierky, potery, a sádrokartón? (Šikovných) diky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
A ešte jedna otázka. Ako máte riešený prechod pri komíne ? Niečo takéto ako je na foto, alebo stačí len páska ?
Odpovedať
Profilova fotka
@boraa minimálnu bezpečnú vzdialenosť horľavých častí od komína udáva výrobca komína....mám za to že žiaden nedovoľuje prilepiť parozábranu priamo na plášť komína....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?