Parozabrana a keramicky / skladany strop Ytong.

Ahojte, prehladaval som forum a nasiel som podobny problem, ale nie presne odpovede. Preto skusim nanovo. Mame bungalov, keramicky / niekto to vola skladany Ytongovy strop (klasik). Skladba stropu je teda smerom zvnutra SDK (10cm od stropu) - prave montujeme, YTONG na nosnikoch, beton navrchu. Vrch stropu chceme izolovat Vatou (teda v podkrovi). No a dilema -> parozabrana zvnutra, teda NAD SDK alebo zhora NA beton. Osobne som rozhodnuty pre vystretie parozabrany na beton, koli jednoduchosti, nesrobovaniu nicoho cez parozabranu atd (beton je vyzametany a povysavany samozrejme bez necistot). Este poprosim, hladam naozaj len odpoved alebo nazory na tu parozabranu. Viest diskusiu preco som dal pevny strop a nie vaznikovu strechu alebo pripadne ine, nesuvisiace s otazkou, nechcem ani nebudem viest lebo potom to dopadne tak ze ak bude mat niekto podobnu dilemu, nenajde tu odpoved ale iba nerelevantnu diskusiu napriek nazvu o parozabrane :D Dakujem vopred.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerrrynko6 parozabranu nie je potrebné dať.... pokiaľ to napriek tomu chcete spraviť :-) tak ju položte zvrchu na ten betón.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerrrynko6 a kvoli comu ju chcete? kvoli parotesnosti alebo kvoli vzduchotesnosti? parozabrana vo vaseom pripade len vylepsi vzduchotesnost betonoveho stropu, myslim si ze ostatne casti budovy budu na tom horsie, ako betonovy strop s parozabranou, len zhora ju nijak raz nenapojit na vutornu obalku / omietky, takze bude viac menej zbytocna, skor by som to riesil nejakym naterom betonu z vnutra ak to chcete riesit,
Odpovedať
@eagleowl ďakujem, tak som si to predstavoval
Odpovedať
@jblaze ch em ju koli pripadnym param zvnutra, aby sa nenavyzrazali vo vate. Nemam to prepocitane, ci vobec k takemu javu dojde, je to cisto informacia od stavbarov aj projektanta, ze sa to dava koli param. Akurat sa nezhodli kde, tak sa pytam.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerrrynko6 vsetko ide vzdy cestou mensieho odporu, stena bude mat urcite mednsi difuzny odpor, a ked otvoris okna tak vsetka para ide von, vyrovnava sa tlak
Odpovedať
Pre stav, že z interieru smerom do podkrovia postupujú materiály s menším a menším difúznym odporom (vata má iste menší ako beton, či porobetón), tak žiadnu parozábranu netreba. Situácia sa však môže zásadne zmeniť ak podlahu podkrovia budeš chcieť urobiť pochôdznu /po vate sa nedá chodiť) a dáš tam napr. OSB dosky, alebo to prikryješ nejakou fóliou, aby sa jednak vata neprášila a jednak vata sa nezanášala prachom. Potom tam parozábranu potrebuješ! Nešpekuluj a daj medzi sadrokartón a nosníky o ktoré sa kotví riadnu parozábranu. Je to pár éčiek a máš natrvalo vystarané.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerrrynko6 Betón neplní funkciu parozábrany čiže by som ju dal ale z vrchnej strany aj tak potrebuješ oddeliť betón od minerálnej vlny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?