Ďalšia vrstva izolácie na už zateplený dom bez fasády

Mám RD zapletený 5 cm polystyrénom bez fasády.Je možné na to nalepiť ďalšiu vrstvu izolácie? Zateplenie bolo urobené pred desiatimi rokmi .Chcel by som dolepiť dalšich 10 cm izolácie.
Odpovedať
je nutné realizovať odtrhovú skúšku, prípadne aj výpočet kondenzácie v celoročnej bilancii
Odpovedať
@ferdo99 môžeš na to dolepiť ďalšiu vrstvu, ale kotvy musia siahať až do muriva, ako keby si kotvil naraz 16 cm izolácie
Odpovedať
Profilova fotka
@ferdo99 Pri 5 cm izolante je dodatočné zateplenie na mieste. V prvom rade si skontrolujte súdržnosť podkladu, či nemáte žiadne poruchy na starom zateplení. Následne odporúčame starú fasádu aj umyť a môžete pristúpiť k dodatočnému zatepleniu. Ako to už tu spomínali, bolo by fajn si urobiť aspoň orientačný tepelnotechnický výpočet, ako vám to vychádza a aké zateplenie a nová hrúbka izolantu by bola potrebná. https://baumit.sk/servis-a-dokumenty/... Nové zateplenie je potrebné prekotviť až na pdoklad, čiže budete musieť použiť kotvy väčšej dĺžky. Alebo môžete použiť aj lepiace kotvy Baumit StarTrack Duplex, tam je ale obmedzenie na hrúbku pôvodného zateplenia, to by bolo dobré overiť.
Odpovedať
RD je postavený z voštinových tehál o hrúbke 40 cm. Keď som to vtedy zatepľoval, všetci vraveli, že 5 cm stačí. Budem robiť fasádu, tak nechcem urobiť tu istú chybu.
Odpovedať
dokonca a bielý a grafitový (čierný) polystiren tej istej hrubky majú rôzný tepelný odpor. treba gugliť..
Odpovedať
ja som lepil 20cm EPS na pur penu bez kotvenia... EPS-ko po zaschnuti peny ma ako 100kg panacika udrzalo nad oknom, EPS nebolo podlozene drzala to len ta pena... co tomu tie kotvy pomozu na RD ??? na veziaku OK ale na RD ... .
Odpovedať
@nestavbar 18cm grafitovy = 20cm bieleho : )) a ten biely vychadzal pritom lacnejsie :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?