Penová izolácia na zateplenie strechy

Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom penovej izolácie. Ak už niekto má zateplenú strechu penovou izoláciou, ako ste s ňou spokojní a aký druh peny ste dávali a od akej firmy. Má niekto skúsenosti s penou Purios? A s firmou Striekané penové izolácie, s.r.o.? Budem rada za všetky skúsenosti a rady.
Odpovedať
1
2
@50marcelka Ahoj.za mna mozem penu len odporucit.Daval som makku penu Honter v hrubke 30cm pod strechu medzi krokvy a je to riadne citit ten rozdiel.Robila min o jedna firma zo zahoria a zatial spokojnost.
Odpovedať
@marcel714 riadne cítiť ten rozdiel - rozdiel medzi čím ? mal si predtým zateplené 30 cm vlny ?
Odpovedať
@50marcelka Niekedy stačí trošku pohľadať v starších témach: https://www.modrastrecha.sk/forum/zat...
Odpovedať
@marcel714 aj ste dávali na tú penu parozábranu?
Odpovedať
@tino2 rozdiel medzi zateplenym a nezateplenym. Vlnu som nemal a do sikmej strechy ju ani nechcem z mne zrejmych dovodou :-) ale vlnu budem doplnat v dvoch vrstvach po 10cm na podlahu povale.Prides na brigadu? :-)
Odpovedať
@50marcelka nedavali
Odpovedať
@marcel714 stačilo mi čo som ju dával na dome 🙂 Ja len že to vyznelo akoby bolo riadne cítiť rozdiel medzi penou a iným zateplením čo určite nebude 🙂 tak len aby to bolo jasné. Verím ti že pracnosť v porovnaní s penou je nebe a dudy, tiež som špekuloval čo dať . k parozábrane - čo udáva výrobca peny v technickom liste?
Odpovedať
@tino2 kedze podkrovie nie je obyvane,tak parozabranu netreba.
Odpovedať
@tino2 @50marcelka
Odpovedať
Profilova fotka
@marcel714 ci treba parozabranu nema nic spolocne s tym ci v podkrovy nieko byva.
Odpovedať
@majkoj A ako inak sa moze kondenzovat vlhko ak je na povale betonova podlaha a poval je prazdny?
Odpovedať
Profilova fotka
@marcel714 makka pena je paropriepustna, takze sa vlhkost dostava cez nu, beton je paropriepustny. A je len otazka toho co je pred penou a za penou (a konkretnych tepelnych podmienok) ci a kde sa voda vyzraza.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj no my strešnú krytinu, pod ňou strešné laty a strešnú fóliu a na to by už išla tá pena a potom chceme zaklopiť tú penu tatranským profilom a časť podkrovia je aj obytná, preto sa pýtam, či treba dávať tú parozábranu, lebo niektoré firmy hovoria, že netreba a niektoré že áno.
Odpovedať
@50marcelka Ja to tak mám. Folia nieje nutna, ale je vhodna. Nie kvoli vodnej pare, ale kvoli tepelnoizolacnym vlastnostiam. Odporuca sa AL reflexna folia a medzi obkladom a foliou by mala byt medzera 2-5cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@50marcelka no to zavisi od tej peny a tej folie co je pod krytinou. Cize mozu mat pravdu aj firmy co tvrdia ze treba aj firmy co tvrdia, ze nie. Ak budes mat maku penu a foliu s vysokym difuznym odporom bude bez parozabrany problem. PS: to mas tak zlozitu strechu, ze akceptujes dvojnasobnu cenu za penu oproti vate ?
Odpovedať
@majkoj Porovnavas neporovnatelne ;-) Nelutujem jedine € co som dal naviac za penu, vatu uz v zivote nechcem vidiet vo svojom dvore ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix co konkretne je neporovnatelne ? pri rovnakych parametroch je pena obycajne minimalne 2x drahsia.
Odpovedať
@majkoj Spytam sa: Keby stala rovnako, dal by si si vatu?
Odpovedať
@majkoj nevieš o tom že síce lambda je rovnaká ale pena má aj tak vyšší tepelný odpor 🙂 to je z letákov výrobcov pien - porovnanie hrúbok peny a iných materiálov načo potom niečo ako lambda vôbec existuje
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix potom by som to zvazil. Ale kedze to tak nebolo ani nikdy nebude , tych 3k navyse za penu som investoval inde, bez toho aby som mal akokolvek horsiu strechu.
Odpovedať
@majkoj A o tom to je, divas sa len na cenu. Rychlost aplikacie,vzduchotesnost aj bez parozabrany uplne inde, ziadne kuny, proste je to iny sport. Lambda nieje vsetko.
Odpovedať
@tino2 ceny su za makku nech clovek z toho neodpadne ked dostane CP, ale ostatne parametre co sa porovnavaju v letakoch suvisia s tvrdou penou. Obycajny clovek ani netusi, ze sa nechal nachytat.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix no to, ze tebe stoji skutocnost, ze nemusis mat parazabarnu za 3000€ je samozrejme tvoja vec. Mne nie. A a o tom ze ju na meku penu nie je treba, si dovolim pochybovat, kedze ma otvorenu bunkovu strukturu.
Odpovedať
@kejsix a aky druh peny ste davali a od akej firmy? Teda aka firma vam to realizovala?
Odpovedať
@majkoj Stale tocis len o €. Faktom je, ze ak na penu mas,neexistuje jediny dovod si ju nedat ;-) Plus vyhody ktore budu vatovaci aj tak navzdy tvrdo prehliadat, cize skoda dalsej diskusie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Len pre ilustraciu tu spominany dodavatel peny https://www.honter.de/at/exy-09-offen... v hornej casti stranky sa chvali ako bombasticky ta pena prepusta vodnu paru a dole zahlasi, ze je to vinikajuca parozabrana :-D :-D :-D
Odpovedať
@50marcelka Makku, robila mi to miestna firma. Dnes by som to uz asi riesil cez poliakov, tam sa dohodnete aj na 50€ za kubik. Pozrite fejsbuky, tam je takych kopec.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix nerozumiem o com stale pises, mam uplne rovnake tepelnotechnicke parametre strechy a mam uplne rovnaku hrubku a usetril som 3000€. Ale v jednom bode mas pravdu, skoda diskusie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@50marcelka kym date na radu si to dat robit lacnymi poliakmi, odporucam si pozriet toto https://www.youtube.com/watch?v=0Hh5M... .
Odpovedať
@majkoj Na to video som cakal, chvalabohu uz je tu :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?