Zateplenie už zateplenej fasády

Profilova fotka
Chcem sa opýtať rodičia maju zateplený dom 80mm Isoverom a teraz chcú dávať novú izolaciu aký je postup?
Odpovedať
Aký Isover? Kamenná vlna? Polystyrén? https://www.zdrave-byvanie.com/zatepl...
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 kamenna vlna a teraz chcu dat na to polystyren
Odpovedať
Profilova fotka
Povrch by som vyvapkoval od prachu a ineho skontroloval jeho pevnost ci sa nieco neolupuje a nalepil na penu a dalsi postup uz podla finalnej fasady.
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 A nietreba strhnúť starú fasádu? a začať od znova? Je to starší dom asi z 1970 roku.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr Polystyrén lepil na penu? A treba tu starú fasádu aj presietkovat pred lepením novej izolácie?
Odpovedať
@michael25 fasádu umyť vapkou, napenetrovať, napeliť izoláciu a kotviť ju cez MW. Aspoň tak si to pamätám ja... Treba dodržať technologický postup výrobcu.
Odpovedať
My sme davali najskor 5cm polystyren ale bolo to len v sietke a lepidle,a na to daval znova 8cm polystyren,a vsetko drzi,nic nespadlo.
Odpovedať
@michael25 Na vlnu nedávajte polystyrén. Lebo rosný bod. Nech Vám ukážu prepočet, že to bude bez kondenzacie.
Odpovedať
Fakt by to stacilo len poriadne ocistit, keby sa to dava na seba? Nebolo by lepsie, keby sa povodna izolacia dala cela dolu a spravila nova?
Odpovedať
@michael25 pri pouziti mineralnej vlny sa musi difuzny odpor smerom von znizovat, takze polystyren na to nesmie ist.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan a kamenná vata niebude ťažká ked sa bude lepiť na pôvodnú fasádu? Niekto nám odporúčal dať polystyrén pretože je ľahší
Odpovedať
@michael25 to je síce pekné ale nie moc vhodne. A prečo vôbec chcete opätovne zatepľovať a akou hrúbkov?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@marcod tiež si myslím že starú dať dole a prilepiť neoprén 200mm
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 pretože stará bola zle zronená a vidno terčíky po hmozdinkach keď je vlhko alebo prší. mame iba 80mm čo na dnešné pomery nie je nič moc. Asi 120mm chceli ešte
Odpovedať
@michael25 Druhá vrstva vlny sa musí kotvit do steny, nie do vlny. Kontaktujte výrobcu vlny, oni majú tieto veci prepočítané a existujú na to systémové riešenia. Nie EPS. Hmoždinky s prerušeným tepelným mostom. Paropriepustnú omietku.
Odpovedať
@michael25 neoprén radšej nie
Odpovedať
otazka znie , kolko by sa ešte "ušetrilo" , realizáciou novej hrúbky fasády, kolko by to stálo a tým aj, či je návratnosť investície rentabilná , pri spôsobe a type kúrenia v tomto dome / máme ten istý rok 1971 / , lebo nevieme aké sú požiadavky tepla v tejto nehnuteľnosti , ako aj zateplenie dalších komponentov a vek okien a dverí ...
Odpovedať
@michael25 pri terajších zimách bude návratnosť dlhá u pôvodnej nehrozí kondenz v murive,nemalo by vnútri plesnivieť akurát viac kúriť, aká je hrúbka múru a z čoho? v tom čase bola kvadra 30-40 cm zo škvarobetonu , niekto si ich robil doma,alebo plné tehly
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ja som myslel že dať starú izolaciu dole a dať iba polystyren
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr tomu rozumiem že sa dašia vrstva bude musieť kotviť do muriva ale potom ako sa riešia veci ako zakladacie listy, musi sa stara fasadna omietka presietkovať? Aký by bol potom postup prác?
Odpovedať
Profilova fotka
@rudy2501 dom máme zateplený 80mm vlnou Isover, v podlahe máme 150mm polysteren a na streche tiež 150mm, na sokli máme 80mm styrodur. Dom je vykurovaný tepelným cerpadlom vzduch voda. Na prizemí je podlahove kurenie a na poschodi su radiatory. Okna su starsie plastove dvojskla ale mame aj trojskla nie vratanie vchodovych dvier. Dom má solarne kolektory a v tomto roku budeme davat aj fotovoltaliku.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu dom je postaveny z tehly a popolcekovej tvarnice ale niektore steny su aj z kamena. takze hrubka muriva je dost rozdielna. od 30 - 80cm
Odpovedať
@michael25 Aká je návratnosť nového zateplenia fasády pri dvoch aktívnych opatreniach? A nahradiť 8 cm 12-imi? Fakt nerentabilné. Jedno slabé sa vymení za iné slabé. Robiť úsporné opatrenia v kombinácii má taký výsledok, že jedno úsporné opatrenie robí nerentabilnými tie ostatné. Nech ten, čo navrhuje opatrenia, predloží výpočty vrátane cien (vrátane ceny práce za strhnutie fasády a jej recykláciu) a vyčíslenú úsporu a návratnosť. Bez dotácie aj s dotáciou.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Ja som myslel že 80mm (stara izolácia) + 120mm nová izolácia. Sme sa asi nierozumeli. Dostali na to dotáciu ale neviem či sa dať na to.
Odpovedať
@michael25 Pred chvíľou ste písali, že starú dole a dat novú. Dostali dotáciu (prísľub zatiaľ, hej?) - na základe niečoho čiže výpočtu. Čiže čísla máte pre súčasný aj navrhovaný stav, nechajte si nacenit zateplenie fasády bez strhnutia i so strhnutím, no a dopocitajte úsporu. Úprimne, čudujem sa, že bola schválená dotácia, pretože pridaním 4 alebo 12 cm izolácie na fasádu nedosiahnete úsporu 30%, čo je podmienka.
Odpovedať
@michael25 Ak by ste mali záujem, ozvite sa, urobím Vám cenovú ponuku na detailné poradenstvo. Ale predpokladám, že z toho, čo som napísala (a nielen ja), si už odpovede sfinalizujete sám.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ďakujem za profesionálny prístup a odborné poradenstvo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?