Hrúbka tepelnej izolácie podlahy v RD?

Zdravím, akú hrúbku tepelnej izolácie podlahy máte vo svojich stavbách, prípadne aká hrúbka izolácie je podľa vás vzhľadom na rentabilitu vhodná a primeraná? Ďakujem.
Odpovedať
@andrew26 Asi to teraz mnohých prekvapí, ale ja som pod Tatrami mal v podlahe 2cm styroduru. Dôvod je ten, že som chcel mať zarovno kuchyňu (prístavba) so zbytkom domu. Žiadna zima, ani nič podobné, sa nekonalo. Ale poznám expertov, čo dobreže pol metra polystyrenu nenapchaju do podlahy. Štandardne sa dáva nejakých 10-20cm. Tak jak na steny.
Odpovedať
Berte do úvahy dve veci: Pod podlahou máte v priebehu roka pomerne stálu teplotu 8-12'C (určite nie mínusové teploty, aké pôsobia na vonkajší plášť budovy) a druhú, že na hrúbky izolácii sa treba pozerať komplexnejšie, nie jednotlivo.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrew26 dalsia vec je, ze norma A0 hovori o prestupe tepla konstrukciou a udava parameter Rj [m2K/W]. Pri fasade ci streche je jeho zvysenie "povedzme" viac-menej jednoduche, pri podlahe to je uz zasadny problem = 0la by sa mi posunut nemala, ak chcem pridat, musim rozbit vsetko stare (tzn. novy spodny beton, hydroizolacia, pridanie izolantu, poter (ak je podlahovka tak robim novu aj tu). Alebo idem hore a skracujem zarubne atd. Pridane srandy ako odpady a vodu uz ani nespominam. Skratka komplexny problem. Ci dam 10cm EPS alebo 20cm je pri celkovych nakladoch rekonstrukcie podla mna nie uplne pdstatny cenovy rozdiel. Ja sa drzim principu dat co najviac v kontexte tepelnej straty budovy (tzn. kde som a kam sa chcem dostat a pri akych nakladoch). Pri 25cm izolantu v podlahe a viac je uz zisk z usetreneho prestupu minimalny a skor treba venovat pozornost tepelnym mostom a ich eliminacii. A to plati nielen pri rekonstrukcii starej budy, ale aj pri stavbe noveho domu. Zial realita SK stavebnictva je v tomto este dost daleko za Nemeckom napr.
Odpovedať
@andrew26 nie len pri podlahe ,ale pri obálke celého domu ak niekde bude málo , zbytočne dávať niekde viac, je k tomu program podľa ktorého zistíš podľa jednotlivých hrúbok rôznych izolácií aká bude celková strata @articcode akurát si musel viac kúriť, zima je nie ani v dome bez žiadnej izolácie akurát potrebuješ na rovnaký komfort kopu energie naviac a dnes je už žiadna nie za babku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?