Hrúbka izolácie na starý dom

Zdravím, ja aj môj známy budeme zatepľovať fasády polystyrénom (obaja mame zhruba 40-50 ročné domy z toho istého materiálu)...Ja pod 20cm nepôjdem, ale o mňa teraz nejde, on tvrdí, že mu stačí zatepliť 10 cm...žiadne pasívne domy z toho robiť nejdeme, ale aj tak si myslím že je to málo, ale nemám mu to ako vyhovoriť...má on vôbec v niečom pravdu, keď tvrdí, že nepotrebuje 20cm keď nejde o pasív, alebo že ak mu nevlhlo doteraz, tak mu nebude ani po zateplení a že ja keď dám 20cm, tak sa mi len trocha dlhšie udrží teplo ako jemu?
Odpovedať
@koloman55 zlažitá otázka a málo údajov. Pri návrhu hrúbky izolácie je potrebné vypočítať rosný bod. Nemôžeš si od stola povedať či je 10cm dosť alebo 20cm akurát. Treba poznať zloženie stien, orientáciu stien atď. Sú borci, čo to dokážu vypočítať.
Odpovedať
@adam_sangala no tak snád tých 20 bude akurát, alebo vieš povedať nejaký príklad, kde ti ani 20 nebude stačiť tu na slovensku?
Odpovedať
@koloman55 veď ho nechaj keď mu stačí, sú ľudia čo si poradiť nenechajú a myslia si že majú pravdu, radšej tú energiu venujte svojmu domu ako prehovárať niekoho že 20cm je kvôli rosnemu bodu lepšie ;)
Odpovedať
@pepo344 aj by som, ale je to kamarát a nechcem mu zle...
Odpovedať
@koloman55 https://www.hrubkazateplenia.sk/ ukáž mu toto ak to bude ignorovať kašli na neho
Odpovedať
zdravim, opytajte sa nejakeho projektanta a ten vam to vysvetli za 10 minut.
Odpovedať
vsetko pekne , nejde o rosny bod. ide o vetranie muriva. na com je to postavene, co je izolovane ako, kde, co je vyvod is es ps, poloha, spodna voda, okolie, nabehove vody , celkova orientacia a osadenie ?
Odpovedať
@lado2906 no a to som ani nevedel že pri spodnej vode je rozdiel medzi 10 a 20 cm polysu na stene...ešte by ma zaujímalo čo tí, ktorí dali 10 cm, či im teraz plesnejú steny, alebo sa im zvýšila vlhkosť, alebo či sa im nejako pohoršilo, ako to zateplili...a ozaj keď nerátame to že sa mi teplo dlhšie udrží v dome ako jemu, budem tam mať ešte niečo navrch, keď dám 20 a on len 10cm?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?