Ako ukotviť klimatizáciu cez zateplenú fasádu?

Ako bezpecne (a pokial je to mozne aj bez tepelnych mostov) uchytit klimatizaciu cez polystyren hrubky 20 cm? Miesto kde bude klimatizacia este nie je zateplene, takze viem robit este "rozne upravy". Hmotnost vonkajsej jednotky je cca. 40 kg. Drziak klimatizacie je tento: http://www.rott.sk/fotky16795/fotos/_... t.j. prichytava sa len horna lista na 4 skrutky. Kotvit sa bude do dierovanej tehly (porotherm 30). Dakujem.
Odpovedať
Ja by som použil niečo takéto http://www.rolrols.cz/markyzy-kotveni...
Odpovedať
@blackomt Ten thermax sa da pouzit len do max. 17 cm hrubeho polystyrenu + sa to pouziva na kotvenie velmi tazkych veci radovo 100 kg, mne staci len 40 kg :) Mal som to v ruke, je to 16 - ka zavitova tyc, ktora ma kotevnu dlzku 20 cm. V mojom pripade je to jak delo na vrabca :) ale aj tak prikratke....
Odpovedať
Profilova fotka
@sprite001 zbrus z EPS v mieste buduceho umiestnenia klimy 3 cm a nalep tam PUR penou celoplosne 25 mm hrubu OSB dosku natretu kontaktnym mostikom. Velkost OSB daj pre klud duse o 15 cm sirsiu a vyssiu ako je drziak (konzola na klimu). Nasledne pri sietkovani klasicky prejdes sietkou cez nalepenu OSB, takze tato sa stane sucastou fasady. Mas to bez tepelneho mostu a trapnych 40 kg to unesie kedykolvek. 8-)
Odpovedať
preco vsetci davaju tieto jednotky na fasadu. Nieje jednoduchsie dat dlhsie medene trubky a jednotku polozit vedla steny domu na zem. Samozrejme niekedy to nieje mozne avsak vo vacsine pripadov to v pohode ide. Samozrejme aj tie trubky nieco stoja a nie malo. Pokial uz mas zateplene tak toto neriesi tvoju situaciu ale ak nie tak dlhsie trubky, zasekat do muru a pri sokli vytiahnut von a mas pokoj naveky. Ziadna ozruta na fasade a posobi to podla mna peknejsim dojmom. Aspon ja to takto riesim i ked nemam este zateplene ale mam to uz v stene.
Odpovedať
Navrtat diery na zavitovu tych, pouzit chcemicku kotvu a osadit zavitove tyce s konzolou. Dole kde tlaci konzola na polystyren prevrtat polystyren a strcit nejaku plastovu trubku (ja som dal ppr-ku), kamos dokonca nic nedava a zevraj to ten polystyren vydrzi :-) , u seba som to radsej neriskoval.
Odpovedať
@sprite001 Zavitove tyce s prerusenym tepelnym mostom su dost drahe (15-20€/kus). Ty budes mat konzolu, tak na 4 sroby, netreba na taku zataz 500kg zavitove tyce.. Vyskusaj najst napriklad Fisher Thermax junior, 10/200, je to par €ciek radovo. Mne to budu tak robit..
Odpovedať
@matorado juniorky som nepozeral, dakujem za tip. Kde si to kupoval?
Odpovedať
@sprite001 Ja som to zatial len zhanal pre toho chlapika, co mi to bude montovat v piatok. Tiez mam 20cm EPS, tak som to riesil, poznam uz majstrov... ;-) Ale potom ma sam prekvapil, ze on ine ani nedava, krivdil som mu.. V NR to maju napriklad v RAW Techu, pri Karteli/kruhac.
Odpovedať
@matorado Dakujem. Pojdem tam pozriet. Aku mas ty konzolu? Nemas taku ako ja?
Odpovedať
@sprite001 To ti budem vediet povedat v piatok, ak Boh da a dozijeme..
Odpovedať
@matorado :) este raz dik.
Odpovedať
@matorado Takze kupil som tie Thermax junior 10/200 ale az doma som zistil, ze su kratke :( Cela kotva ma dlzku 25 cm t.j. kotvenie v tehle je max. 5 cm co je podla mna nedostatocne. Volal som tomu chlapikovi, ci nemaju na sklade Thermax junior 10/220, ze nie, no nie je problem objednat z nemecka, ale ze do tehly odporucaju Thermax M12-12/110, zavitovka fi 12 sa da vymenit za dlhsiu. Zevraj ta Junior by sa prehla. Osobne sa mi nechce verit, ze 4 zavitovky fi 10 sa zohnu pri 40 kg.... Ten tvoj monter klimatizacie ma aku skusenost?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado klima uz namontovana?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravím, podarilo sa Vám jednotku pripevniť na stenu? Ako ste nakoniec postupovali? Ja mám rovnaký problém s tým, že murivo mám pórobetón.
Odpovedať
Zdravim, mne napadol hned kompozitny roxor - nahrady za klasicky roxor. Je to polymer vystuzeny sklennym vlaknom. Jednen koniec do steny na chemicku kotvu, druhy zbrusit na rovnomerny priemer a vyrezat zavit. Skusal to uz niekto? nie je ten zavit priliz krehky?
Odpovedať
@black481 pouzil som 4 x fischer Thermax 12/16.
Odpovedať
@milan_vt ty si si srandista skus si doma "vyrezat" zavit do porcelanovej salky a daj info ako sa ti to podarilo :-D
Odpovedať
@rkorba Takze kompozitna tyc, teda nahrada klasickeho roxoru je z porcelanu ano?
Odpovedať
@rkorba Tu maju tie roxory dokonca navinute na rolkach .. aj tvoja keramicka salka je taka ohybna/plasticka?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?