Je nutné kotviť zateplenú fasádu prízemného domu?

Profilova fotka
Ahojte, je nutné kotviť zateplenú fasádu prízemného domu? Je na to nejaká norma? Ja som to počul od architekta, že pri zatepľovaní jednopodlažných domov nie je potrebné kotviť nalepenú tepelnú izoláciu. Ja budem zatepľovať môj domček, tak sa preto pýtam, lebo neznášam, keď vidím ako sú v zime vykreslené kotvy na fasádach. Dík za odpovede. Jaro
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze kdesi pisali ze do 8 metrov sa nepozaduje ahoj http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ máte novostavbu tak je zbytočné kotviť.Iná je to na starých domoch kde staré fasádne omietky ,väčšinou brizolity,nemajú požadovanú pevnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Anton. Áno, mám tehlovú novostavbu. Výška fasáda max 4,5 metra.
Odpovedať
@astherix tak keď to robíš poriadne tak stopy po kotve nie je možné vidieť, ako? odvŕtaš do polystyrénu otvor cca 2-3cm hlboký vo veľkosti hlavy kotvy zasunieš kotvu a ten vyrezaný kus bude tvoriť zátku, pretrieš lepidlom a je to.
Odpovedať
Profilova fotka
@astherix ked si precitas technicky list k zatepleniu ktore ides pouzit, bude to tam napisane. Vacsina vyrobcov naozaj umoznuje pri aplikacii na konkretny povrch nekotvit do urcitej vysky, vacsinou sa spomina 8m.
Odpovedať
Väčšina výrobcou udáva do 8 m nekotviť ale to si málo kto prečítal že je dôležité kotviť nárožie.Kotvy to až tak nepredražia tak prečo ich tam nedať? Potom keď sa to náhodou časom poserie tak budeš lamentovať a 2x budeš robiť tú istú robotu?! ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@astherix Ak máte rovno vymurované tak nekotviť stačí lepiť x krát odskúšané.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros A nárožia ako píše @jarojarik kotvíte? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarojarik preco ? lebo tepleny most...
Odpovedať
@fuhrich 2 -3 cm hlboke? Uz dim ti videl aj na hlbsie, ale tie kusy vylamovali a uz sa nedali pouzit. Minimalne boli trochu mensie. Pouzivali eps tyc s potrebnym rozmerom. @astherix ak uz kotvit, da sa kupit freza za asi 5 eur a k tomu zatky. Pozor su rozne frezy-64, 68, 69mm a k tonu xatka by mala byt o 1mm vacsia. Ja som mal frezu 69mm k tomu zatky 70mm a ked si to prebrusil ani si nepoznal kde je zatka. Ak mi zopar chybalo, tak konzerva s priemerom 72mm, trosku pribrusis aj z hrubky ztiahnes na 1.5cm a v pohode pouzijes. Tak sim robil napr. Zatky z tvrdsieho eps 100S, lebo normalne su z 50 alebo 70. Potreboval som ukotvit tvrdsi eps 150S.
Odpovedať
Profilova fotka
@astherix Nieje to nutné.Polystyrén sa od lepidla nedá odtrhnúť.Je to pevnejšie ,ako vápenno cementoévé omietky brizolity.Ak by aj bol silný vietor tak fasádu skôr poškodia letiace predmety ,ako samotný vietor.Ak mi neveríte tak si vyskúšajte prilepiť jednu tabulu polystyrénu na stenu a po štyroch dňoch odtrhnúť.
Odpovedať
Prispejem aj ja troškou,zateploval som, ale lepil som pur penou, môžem povedať, že drží to jak sviňa. A pre kľudný spánok som aj kotvil, s frézkou spravil otvor a štuploval kúpenými zátkami z eps.Mal som niečo lepené aj lepidlom a musím povedať, že lepidlo bolo na to určené, bolo to schované pod nopovkou a keď som po dvoch rokoch dal nopovku dole, takmer ani jedna tabuľa nedržala, sused zateploval-lepil tiež lepidlom a osobne som videl poodskakované tabule, netuším v čom bol problém. Takže môj názor a ja by som to určite robil tak- prízemný dom by som lepil na pur penu a nekotvil by som.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?