zhutnovat zasyp v zime?
Nenašli ste čo ste hľadali?
Odporúčaní dodávatelia![]()
![]()
![]()
Rekonstrukcia bytu, ci domu
Bratislava
Obklady,dlažby,sadrokarton, podlahy, maľovanie ,voda ,kúrenie....
Martin Bujdák - REKONBYT
Bratislava
Našim zákazníkom poskytujeme komplexné rekonštrukcie bytov, rodinných domov ako aj stavby rodinných domov. Spolupracujeme s interiérovými dizajnérmi a
Miroslav Varga
Nitra
komplexna stavebna cinnost.
Modrá strecha odporúča:
Užitočné čítanie
- Hypotéka a aktuálna situáciaDiskusia
- Vývoj cien stavebných materiálov a prácDiskusia
- Nový Magazín na Modrej streche! :)Diskusia
Inšpirujte sa
Pridajte sa do skupiny
Články od našich partnerov
Vonkajšie omietky Ytong si dokonale rozumejú s obvodovými stenami z tvárnic Ytong a Silka
Tepelné čerpadlo FHA Monoblok. Jednoducho univerzálne.
Vetrajte bez úniku tepla!Archív článkov od partnerov
Zdravim,
Máme zaliate DT v základoch, teraz prichádza na rad zasypavanie základov (pod doskou, dookola zatiaľ nie). Do základov nám treba približne 150m3 zeminy, ktorú som už pozhanal od suseda. Zasyp pri najvyššom múre z DT bude mať hĺbku 1,6m. Vzhľadom na počasie ktoré sa dnes minimálne na východe vyfarbilo sa vynára otázka čo ďalej?
A. Dá sa v mrazoch nakladať zemina na auto a previezť na môj pozemok?
B. Dá sa v mrazoch zhutnovat zasyp? Zhutni sa to aj keď je zemina zamrznutá?
Možností ktoré aktuálne vidím:
1. Naviesť zeminu od suseda na pozemok (je tam miesto aby nezavadzala), počkať do jari, potom zasypať a precízne zhutnovat (po 20cm zeminy, ježko/žaba)
2. Naviesť zeminu od suseda na pozemok a rovno zasypavat a zhutnovat (keď je to v mrazoch možné).
3.Naviesť zeminu od suseda na pozemok a rovno zasypavat, nezhutnovat, nech to samo sadne a zhutnit na jar.
4. Počkať do jari aj s prevozom aj so zasypavanim.
Najradšej by som volil možnosť 2, nech to pekne zasnezi, zemina na jar premokne a sadne, ale neviem či je to reálne v tomto počasí, či to má význam. Rok čakať na sadanie nemôžem, budúci rok staviame.
Budem vďačný za každý názor.