Pivnica pod bungalovom - zasypať alebo vytvoriť miestnosť?

Prosím vás o názor . Ideme stavať bungalov. S tým že pod terasou bude pivnica. Máme svahovity pozemok. Tak to tak vyšlo . Dnes sme boli zameriavat na kopanie. A že čo nespravime väčšiu pivnicu. Ako ti zasypat? Aký máte názor? Bungalov je 121 m². Pivnica pod terasou bude cca 22.5. A ďalšia miestnosť by ba cca 27-28.m² Čo myslíte. Čo by bolo lepšie? Zasypat alebo spravit miestnosť?
Odpovedať
Podla mna miestnost,skoda zasypavat. Kazda miestnost naviac v dome je super!!! Kamarat takto rozmyslal ci podpivnicit cely dom alebo iba polku. Podpivnicil iba polovicu a ked dostaval tak lutoval,ze to nepodpivnicil cele,ze za tych par € navyse by to stalo.
Odpovedať
@jojor no pár € navyše to nebude, to mi ver, hlavne ak to urobíš na komplet s omietkami a odizolovaným poterom a kúrením. Zas je to veľa priestoru navyše ak to využiješ.
Odpovedať
@tino2 no ale mas to pod jednou strechou. Ked budes pristavovat vedla domu,tak Ti bude treba zase dalsiu strechu a to su tiez peniaze navyse.
Odpovedať
@gabdda Ja mám pod terasou pivnicu 40m2, ale som na takmer rovine. keby som bol vo svahu, tak využil by som všetko čo sa dá. Keď priestory chceš využívať na skladovanie zeleniny a ovocia, tak kúrenie ti tam netreba. Mne v zime aj pri otvorených oknách na vetranie, neklesne teplota v pivnici pod 6°C
Odpovedať
Profilova fotka
@gabdda myslim si ze pivnica pod zemou sa neda s miestnostou v dome navyse porovnat. My mame pivnicu mimo domu, po zemou 5x3m, nad nou tento rok budeme stavat letny dreveny domcek s extenzivnou zelenou strechou. V pivnici je priestor na skladovanie celorocnej zeleniny, ktoru si sama pestujem. Dom mame 112m2. Takze zavisi to aj od toho co od pivnice ocakavas, ci chces aby tam bolo vlhko, alebo chces iba skladovu miestnost na nieco ine ako primarne pivnica sluzi
Odpovedať
Tak tu pod terasou som myslela že by sluzila ako miestnosť na lyže, bicykle, strešný nosič, trampolíne, bazén.. . Nájde sa haraburd 😁 A teraz led nás nahovaraju na to zväčšenie. Tak už uvažujem, že by sme to dali tak. Aby sa tam dalo v budúcnosti aj bývať. Bolo by to cca 55 m². Na starobu by to nám stačilo. Bohvie aka bude situácia za 20-30 rokov . Koľko Bude pozemkov a bytov a za aké ceny @pavka139
Odpovedať
@gabdda ja som tiez za zvacsenie
Odpovedať
@jojor schody do pivnice my nebudeme mať. My by sme mali len vchod z vonka A pri toľkých tisícoch je to už ozaj len pár 😁
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@gabdda tak ked to nechces primarne na zeleninu a klímu dobru pre urodu jablk, tak kopat pivnicu mi pride naročnejšie, aj časovo,aj pracne. pivnica stala tiež par tisic navyse ja osobne by som dom nezvačšovala, ale je to o osobnom pocite. myslis si že na zahrade ešte budete mat aj nejaky pristrešok na kosacku a tma by sa to harampádí vošlo, kvoli "džadom" by som dom nikdy nezväčšovala. ale vravím, to je osobný postoj. veľa zdaru!
Odpovedať
@pavka139 kosacka bola plánovaná do tej pivnice pod terasou. Prístrešok ani nič už sa budovať asi nebude. Pôvodne to mal byť bungalov zo svahu bez pivníc. Ja som si vydupkala že aspoň pod terasou. A teraz sme na vazkach
Odpovedať
@gabdda vy musite najlepsie vediet, ci vam to financne vyjde, ked to zvacsite. Lebo s tym jednoznacne musis pocitat, ze to o nejake tisicky navyse stat. Ale ked tam mate tu moznost, asi by som siel do toho.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mcsmekac To krásna perspektíva. Bývať v pivnici. Fakt, už nič sa tomu nevyrovná. 😬
Odpovedať
@gabdda neuvazovali ste nechat priestor pod terasou vedla pivnice ovoreny a spravit si tam kryte vonkajsie sedenie, letnu kuchynu atd?
Odpovedať
len si ju sprav.. ja mám polovične podpivničený bungalov (70m2) a neľutujem. Keby bolo viac prachov tak spravím komplet.
Odpovedať
@jurobb to už asi ni aj keď to nie je zlý nápad. Len projekt je už hotový od júla. To by bolo moc prerabania.
Odpovedať
@gabdda my to tak mame a je to pecka, nič neľutujeme ;-)
Odpovedať
@ruren teda fakt , všetci chcu bývat na starobu v pivnici.......Však na starost treba slniečko......Pivnica je dobrá na pitky a vinotéku..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac Veď ja tam nebudem bývať, ale ty sa tam chystáš usadiť. Každý máme iný pohľad na komfort bývania v starobe.
Odpovedať
@gabdda sprav miestnosť a ak sa da stiahni technicku miestnost celu do pivnice.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?