Vlhnutie stien - dom z váľku

Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu. Kúpil som starý dom z nepalenej tehly, ma asi cca 60 rokov. Z vonku som ho obkopal zo zadnej severnej strany a dal drenaz asi 1 m od domu nakoľko základ je len kameň. Z prednej strany západnej je tiež drenaz lenže, miestni ľudia mi povedali ze tam bola niekedy studňa. Keď som dom kúpil mal som vlhké steny teraz po dvoch rokoch ako som dal drenaze mam všetky steny vlhké posielam obrázok, dom je v miernom svahu. Dom je z vonku za izolovaný. Ci to je spôsobené spodnou vodou ze nasáva dnu. Neviem ci vybrať podlahu odôvodniť ci chemickú injektaž.
Odpovedať
Profilova fotka
@nico87 ak tam bývate, tak ste vymenili okná a nemáte vetranie. Do valku chemická injektáž neoatrí, treba podrezať alevo iglu do podlahy. je toho viac...
Odpovedať
@jan45 Nebývam tam, okná sú stále otvorené.... Len posledný polrok to nejak veľmi zvlhlo
Odpovedať
Profilova fotka
@nico87 podrezanie, chemicka injektaz je v tomto priprade neucinna. Alternativne biela vana, ale to je vo valkovom dome len pre velmi skuseneho stavebnika (a nemusi pomoct)
Odpovedať
Profilova fotka
@nico87 otvorené okná alebo zatvorené, to je jedno. V takých domoch sa celý rok kúrilo, bola tam vyrovnaná bilancia a vždy vyššia vlhkosť. Teraz , ked je v lete vlhkosť v atmosfére vlhšia, tieto domy sa slnkom neprehrievajú a vznikajú tam miesta s bodom teploty na úrovni kondenzácie, čiže v lete vlhnú. Nič sa tam nezmenilo so stavbou, len prevádzkové podmienky. So studňou to nesúvisí. nopová fólia okolo stien to paradoxne zhoršila, predtým, keď zapršalo, voda po povrchu odtiekla, teraz ste urobili drenážnu ryhu na stiahnutie vody, ale spoza nopovky sa nemôže odpariť a stúpa do stien.
Odpovedať
čiže spredu a zboku možno nopovu fóliu odstrániť a dat ju len od zadu ako nakoľko základ v zadu je na úrovni terénu a keďže v predu je základ vo výške cca 1.4 m.
Odpovedať
Profilova fotka
@nico87 to vyzerá na vzlinajucu vlhkosť zo zeme... nesom odbornik , ale teoreticky neviem či by nepomohlo podrezanie a použitie fólie my sme napr. do novostavby namiesto asf. pásov ako hydroizoláciu dávali fóliu dorken .... pod múry aj na celú plochu je to tenké a pevné, do podrezanej škáry by sa to asi dalo vložiť https://www.stavbaren.sk/dorken-delta...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?