Vlhnutie murov

Dobry den, V starsom dome [50te roky] sa mi v komore zacala objavovat vlhkost. Dom sa vyuzival zatial len v lete a vtedy nebolo vidiet ziadne znamky vlhkosti. Teraz po asi tyzdni byvania v nom sa objavila znacna vlhkost v komore. Podla typu vlhkosti, dalo by sa urcit alebo vylucit nejake zavinenie - vid foto. Je mozne ze tolkoto vlhkosti vzniklo len tym ze sme zacali kurit a v komore je relativna zima? Dakujem
Odpovedať
To vyzerá na vzlínajúcu vlhkosť - únik vody napríklad. To je vnútorná alebo obvodová stena? Vedú vo vedľajších miestnostiach rúrky vody, kúrenia? Alebo v komore? Nech vodo-kúrenár skontroluje tlak. Je pod tým pivnica? Je to zateplené zospodu, steny?
Odpovedať
Je to obvodova stena, komora nie je podpivnicena ani cez nu nevedu ziadne rury/potrubia. Zateplene to nie je odspodu ani z vonka [je tam ale nova omietka]
Odpovedať
Tiež si nemyslím, že je to spôsobené nejakým tepelným mostom. Tie mapy vody sú hodne sýte, je tam dosť vody. Vyzerá to, že aj tá špárovačka je dosť nasiaknutá. Myslím, že sa bude sekať...
Odpovedať
Odiahil som postel vo vedlajsej miestnosti a stena je znacne vlhka aj tam - taktiez obvodova steva
Odpovedať
Profilova fotka
@tantum pod murivom asi nie je žiadna hydroizolácia ?
Odpovedať
Rúrky vody / kúrenia nemusia viesť priamo pri tom. Kľudne aj na opačnej strane miestnosti, ale ak to tečie pod podlahovou krytinou, tak to po betóne steká podľa spádu. To je nová laminátka či PVC? Nevidím to dobre... pod tým je čo? nový poter, polystyrén, fólia? Dajte skontrolovať úniky vody. Popozerajte podlahy a spodky stien v celom dome.
Odpovedať
Keď ste dom kúpili - bolo vidno takéto "mapy" na pôvodnej omietke? Nie nutne mokré, ale proste fľaky naspodu steny.
Odpovedať
Profilova fotka
A zvonku to ako vyzera?? Teren je v akej vyske?? Toto som videl v neizolovanych domoch kde bol teren vyssie ako pata muru a odtial to tahalo vlhkost a presne takto to vyzeralo.
Odpovedať
ja som to mal v 60r dome tiez ...kym sa byvalo a kurilo tak nie, ale potom uz ked stal ...tak to prislo ale to preto, lebo bola zem, skvara, dosky ...niekde namiesto dosiek beton ... ale tak nestastne skvara ze bola nahrnuta na mury kusocek nad terovy papier ... takze zalezi aka je skladba atd.
Odpovedať
@wolodymyr To napadlo aj mna. Mal som podobny problem, navyse severna stena kde slnko nezasvietilo cely rok. Ciastocne pomohla drenaz na tej strane domu. Robil som to tento rok, tak uvidime... zatial dobre. Moze byt zle vyspadovany chodnik, nedavne terenne upravy ktore narusili spad, zle vyrieseny odkvap alebo nedajboze ak mas zateplenie a medzi polystyren a murivo sa ti dostava voda.
Odpovedať
@wolodymyr ano, ako napriklad v dome nasej babky, toto sa tam dialo pravidelne.
Odpovedať
@tantum to iste mame aj mi a tiez neviem ako to vyriesit.Mame to tak uz asi 10 rokov.Na jar to obucham a uvidim co dalej hlavne ze ked sme kupily barak tak sa obuchali steny do 1 metra vysky a primiesavalo sa do malti vyrobok Renovex.Vraj to nebude vlhnut Predtym nebolo nikde vidiet nejaka vlhkost.Plesne nemame nastastie.V zime mame nizku vlhkost v baraku len kolem 30 % ale akonahle dojde jar a prestane sa kurit tak vlkost stupne na viac ako 70 %.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?