Ako odstranit vlhnutie stien

Dobry den, chcela by som sa poradit predtym ako sa rozhodnem. Mame starsi dom 55ročny, v suterene nam vlhnu odspodu steny ked vela prsi a v zime. Zacinaju rohy a potom odspodu steny do takej 20 az 30 cm vysky. Polovica suterenu je zasyp, polovica je obyvana cize sa aj kuri v zime aj vela vetra. Zaklady su kamenne, rovny teren. Uvazujem nad injektazou alebo obkopanim domu a tak zaizolovat dom zvonku. Plus ci je mozne nejako izolovat podlahy, ale dom podkopavat zvnutra nechcem. Vopred dakujem za nejake informacie.
Odpovedať
aka je hrubka stien a z akeho materialu? Ako je zvedena dazdova voda? Zateplene to je? Pricin moze byt niekolko, chybajuca vodorovna hydroizolacia, rosny bod,...
Odpovedať
Profilova fotka
@123mima to bude vzlinanuca vlhkosť zo zeme ktorá sa šíri murivom asi len podrezať mury a dodatočne vsunúť izoláciu?
Odpovedať
@rchrdba dobry den, hrubka steny 50cm,kamenne zaklady, omietka. Myslim ze vodorovna izolacia nie je, zateplene nie je , dazdova voda ide na cestu.
Odpovedať
@dexter89 Tiez myslim ze vzlinajuca, podrazanim muru som sa chcela vyhnut... 😏
Odpovedať
@123mima odkopať základy okolo domu, nopovú fóliu okolo základov a štrkovou drenážou zasypať ryhu. Zároveň vybudovať niekde dalej od domu trativod, alebo odvádzať vodu preč, aby nepodmývala základy.. Na začiatok by to mohlo stačiť.
Odpovedať
@123mima ak hydroizolacia, tak jedine podrezanie, aj ked je to drahsie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?