Vlhnutie domu suseda: Príčina, izolácia základov a injektáž

Anonymný autor
Autor diskusie
Ahojte. Mám takú otázku. Sused ma dal na sud. Udajne mu vlhne dom co vraj sposobujem Ja. No ja mam skontrolovanú kanalizáciu a vodu z odkvapou nepustam na pozemok ale do kanala pri ceste. On dal zaklady domu zastabilizovat pretože mu vraj vlhkost sposobila praskliny. no zaklady nijako nezaizoloval. Iba dal nopovu foliu a drenažnu ruru a dal spravit injektaz ( 1 rad okolo domu v mieste kde bola v minulosti lepenka). ibaze dava fotky na sud ževraj ma vlhke vnutorne priecky domu a v predzahradke a svojim dvore muri ( mokre fľaky na nich po vysku injektáže ) od vonku.No tie muri nema mokre stale. Ja som si to priebezne dovolil fotit na mobil. NApriklad som fotil dom v miestach ktoré fotil on 5.11 a nic tam nebolo. A zrazu on som ho videl fotil dnes a poza nopovu foliu vidno flaky ze sa tahaju zrejme od spodu . Vlhke muri su od mojho pozemku tak 5 metrov mozno . Kedže nerobim nic preco by mu mal vlhnut dom tak aka je sanca ze uspeje na sude? Aj ja mam napríklad v tomto zlom počasí na svojom pozemku mokro . lebo je tu taka ilová zemina.A ak aj prichadza k mojmu pozemku popod zem nejaka voda za tu ja predsa nemozem. Kopu ludi v meste ma mokre domy .Aj tu v nasej ulici je to tak. Ak by chcel niekto vidiet aj foto alebo bližsie to prebrat tak viem pisat sukromne. Bol by som vdacný keby sa nasiel niekto kto mi poradi. najme ci to ma dotycný zhotovene spravne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Ahojte. Mám takú otázku. Sused ma dal na sud. Uda…
Nezvyknem odpovedat anonynom ale len strucne. Dokazne bremeno zatazuje toho kto nieco tvrdi. Tj. Musi preukazat ze tvojim zavinenim mu vlhnu mury. A ked mas vsetko v poriadku, mozes pokojne spavat, ak je pravda co pises, som takmer presvedceny ze dokaznu situaciu neustoji. Rozhodne to ale neber na lahku vahu a zajednaj si advokata na zastupovanie.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

Nezvyknem odpovedat anonynom ale len strucne. Dok…
@sousedekovci89 Ano advokata mam. len ci sa uz niekto stretol s takýmto blbcom. Ako je mozne ze mu to vlhne ked nespravil hydroizoláciu? iba injektaž? a po vysku injektaze to mava mokre ale je to viac ako 5 metrov od mojho pozemku. A nopovku mam dokaz tam nedal az od spodku ale tak max 70 cm . a umiestnil ju nad tu betonovu satbilizáciu.A este tvrdil, že mu to vykonávala firma. co vobec nieje tak. Mam fotky ako si to robil sam.
Odpovedať
Z mojho laickeho pohladu to vidim tak, že pokial si on nezplati sudneho znalca, ktorý mu to potvrdi (alebo vyvrati), jeho trvdenie a "myšlienka" je prd vo vetre. Ale jasne, aj ja by som mal obavu pred sudom..
Odpovedať
No toto bude bitka znalcov. On bude mat jedneho, ktory podpori jeho teoriu a ty budes mas svojho, ktory to bude vyvracat...
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od stavbarik123:

Z mojho laickeho pohladu to vidim tak, že pokial …
@stavbarik123 ako ja dáko obavu nemám keďže nič nerobím.. len sa ťahať po súdoch z dementom sa mi nechce.ako keby ma pravdu nepoviem nič.. ale nemá aninizolacie poriadne a on riesi blbosti.aj mne vyhol dom.dal som.hydroizolacie a mam pokoj.a nedával.som na súd suseda.to by co bolo.aby som.na suseda hádzal spinu
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od uhlikova_stopa:

No toto bude bitka znalcov. On bude mat jedneho, …
@uhlikova_stopa no ale ak znalca navrhne sudca nemôže byť ani ka jedného strane ci? Musí spravodlivo zistiť vsetko
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Hydroizolácia má zastaviť vodu. Ak ju má až na prvom rade, tak logicky ten rad pod ňou môže byť mokrý. A to či ťahá vodu zo zeme, lebo je vysoká spodná voda alebo je zlá priepustnosť pôdy alebo zle spravená drenáž, by mal určiť znalec. A zároveň aj to, či je na vine sused alebo obloha alebo niekto tretí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@uhlikova_stopa no ale ak znalca navrhne sudca ne…
Znalca si mozes navrhnut sam resp. Predlozit znalecky. Protistrana navrhne kontraposudok... Ale neviem ktory znalec sa mu podpise pod taku blbost
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od marsdm:

Hydroizolácia má zastaviť vodu. Ak ju má až na pr…
@marsdm on urobil toto.Popisem to sem laicky.obkopal zaklady dookola.dal betónovú stabilizáciu.hodil drenaznu rúru na spodok a dal nopovu fóliu a zasypal strkom.a v tej časti kde kedysi boli tie lepenkove izolácie dal injektaz.no on ukazuje fotky ako ma mokro po tu injektaz z vonku fľaky.a tvrdí že mu vlhnu priečky vo vnútri domu.tak tie zaklady nemajú prakticky žiadnu izoláciu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@uhlikova_stopa no ale ak znalca navrhne sudca ne…
Tak sa ten co prehra odvola na iny posudok
Odpovedať

Tak sa ten co prehra odvola na iny posudok
@uhlikova_stopa zasa znalci si nemozu pisat posudky od Savla do Pavla. Velmi rychlo mozu prist o "okruhlu peciatku". Neviem si predstavit znalca ktpry nieco cielene vykonstruuje tak aby to vychadzalo ak su popisane realie pravda.
Odpovedať

@uhlikova_stopa zasa znalci si nemozu pisat posud…
@sousedekovci89 dufam ze mas pravdu a tak to funguje. Lebo aj pravnici by tak mali fungovat, no nefunguju
Odpovedať

@sousedekovci89 dufam ze mas pravdu a tak to fung…
@uhlikova_stopa medzi advokatom a znalcom je sakramentsky rozdiel. Znalec musi odpovedat na polozene otazky (vhodne zvolene otazky ho mozu tlacit do urciteho typu odpovede ale sudy to zvycajne prekuknu) objedktivne a pravdivo. Inak sa vystavuje disciplinarnemu potrestaniu. Aj vo svojej praxi sme uz davali podnet na znalca nakolko sme mali problem s tendencnymi posudkami. Ono sa to dost realne potom aj presetruje. Na druhu stranu advokat je osoba ktorej ulohou je chranit zaujmy klienta vsetkymi legalnymi sposobmi (teraz neriesim nejake excesy) tj. Nehlada objektivnu pravdu ale vsetky skutocnosti a argumenty, ktore svedcia v prospech jeho klienta.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

@uhlikova_stopa medzi advokatom a znalcom je sakr…
@sousedekovci89 dobrý večer.vy sa význame v takýchto veciach? Ako moz3m vám napísať správu osobne? Ako mam fotky domu suseda kde označuje ze mu spôsobuje.vlhnutie domu z môjho pozemku..ako a nechcem to sem verejné dávať keďže to koze náhodou najist.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

@sousedekovci89 dobrý večer.vy sa význame v takýc…
Do veci okolo vlhnutia domu nie ale pri takych odstupovych vzdialenostiach by ste si museli na dvore robit bažinu aby to susedovi robilo problemy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok:

AJ KEBY VÁM PRASKOL VODOVOD, TIEKLA KANALIZáCIA A DAĎOVé ZVODY BOLI VYVEDENé NA POVRCH SMEROM K SUSEDOVI, DOM, KTORÝ Má VODOROVNú IZOLáCIU PROTI VODE NEMôžE VLHNúť. Vaše zapríčinenie sa nedá preukázať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od jan45:

AJ KEBY VÁM PRASKOL VODOVOD, TIEKLA KANALIZáCIA A…
@jan45 to chápem.No susedko si ide svoje.Ze mu to vraj robím ja a ze predná on ma mokrý dom.toto sú ťahanie a zbytočne vyhadzovanie peňazí.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok:

@jan45 to chápem.No susedko si ide svoje.Ze mu to…
A vedeli by ste mi.poradit ak vám pošlem nejakú goto? S ktorou sa ohňa susedko na súde? Mohli by sme vám poslať aj súkromnú správu? Nechcem tu vyťahovať fotky verejne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?