Izolácia základov pri montovanom drevodome

Profilova fotka
Ahojte. Chcem sa opýtať, riešime stavbu domu (bungalov) jedna sa o montovaný drevodom. Základy už máme hotové no niesu odizolované dostali sme totižto informáciu od firmy ktorá nám stavia montovaný dom, že najskôr treba postavit hrubú stavbu a potom až riešiť odizolovanie základov. Firma si rieši len hydroizolácie základu Delta DPC a to len povrch dosky, nie odizolovanie bokov základov (napríklad styrodurom, atď). Prosím Vás mate skúsenosti že tento postup je okej? Alebo tu izoláciu základov treba riešiť ešte pred postavením hrubej stavby na dosku. Ďakujem
Odpovedať
@wejti izolácia styrodurom je potrebná. Ale najmä z hľadiska tepelno-izolačneho. Ak ju dorobia, tak fajn. Ak ju nemajú v pláne robiť tak to vyžadujte. Možno ste videli robiť základy so strateným debnenim, kde xps použili ako šalung dosky, preto vás to mýli, že už to malo byť. (je to v poriadku). Pre izoláciu stavby voči vlhkosti je tá, ktorú spomínate (asfaltová lepenka alebo čo tam mate) - medzi platňou a "múrmi".
Odpovedať
Pozri moj album.
Odpovedať
@wejti vela firiem riesi len zaklady a vystavbu domu bez zateplenia zakladov. Ked sa pouzije XPS zasalovane platne a zaroven izolacia je dost pravdepodobne ze sa poskodi pri natavovani izolacie. Firma to teda neizoluje levo to nieje pre firmu velmi ziskove ale naopak rizikove😉. Preferujem izolaciu do vnutra zakladovej dosky. Ked sa jedna o drevodom je to najlepsie riesenie. XPS po dokonceni stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?