Izolácia základov domu

Ahojte, prosím o radu. Mám dom vo fáze dokončovania ale chcem vedieť či sa v základoch urobilo to čo malo. Máme dom vo svahu kde zadná časť je vystavaná z DT30 do 2,2m na výšku a v tej časti mám asi 50m2 pivnicu. Izoláciu máme nopovku okrem prednej časti. Tá je v zemi cca do 50cm a nad zemou asi 2 šáre DT30 preto sa chcem spýtať čo najlepšie tam dať vzhľadom k tomu že je to bližšie k zemi a aby nenatiahla tá vlhkosť do porobetonu. Ďakujem za radu.
Odpovedať
nopovka nieje izolácia. Izolácia je nejaký tekutý nástrek, asfaltový pás na to určený, prípadne nejaká chémia natlačená do múru, ale nopovka?
Odpovedať
Toto bude nejaky omyl... Pri novostavbe, ktora sa bez projektu neda, neverim, ze by niekto ten projekt ani neotvoril...
Odpovedať
Ok asi som sa zle vyjadril. Ide mi o info ak mam debniace tvarnice v zemi asi 50cm ci je potrebna nejaka hydroizolacia aj ked tam mam este cca 50cm nad zemou DT30 + zakladova platna a az potom zacina porobeton. Samozrejme zakladova doska pod porobetonom ma hydroizolaciu ipou.
Odpovedať
Profilova fotka
@krtko0123 projekt mas? Tam mas uvedenu skladbu, ak nevies ci tam je, ma ti to povedat stavebny dozor. Toho predpokladam nemas tiez... a nopovka nie je hydroizolacia to uz len tak na okraj
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od krtko0123:

Ok asi som sa zle vyjadril. Ide mi o info ak mam …
@krtko0123 robieva sa to rozne, len projektant pozna presne tvoju situaciu a mozne vplyvy... Ja som videl hydro aj len od platne 1 rad hore. A napr. ja som mal v projekte od platne aj smerom hore, aj dole po zakladovy pas...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od krtko0123:

Ahojte, prosím o radu. Mám dom vo fáze dokončovan…
@krtko0123 z toho opisu si nejak neviem predstaviť kde presne to je a či to je blízko toho suterénu. Ale teda platí že sa robí vaňa - ak je hydroizolácia na doske, tak potom od nej ísť hore (dole zbytočne). A teda základ izolovať ak je za ním nejaký vnútorný priestor, ktorý má byť chránený - ak je tam len zem, tak zas zbytočné, lebo voda vie prísť z druhej strany tej steny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?