Pivnica z Tehál a dobrá hydroizolácia

Stretli ste sa s tým, že na pivnicu stavebník nepoužil betónové tvárnice (železo a naliaty betón do tvárnic). Ale boli použité tehly, následne poriadna hydroizolácia. Videl som to na tejto stavbe v Nemecku, že takýto postup robia tam :) https://www.youtube.com/watch?v=go6gE... Mne to dáva zmysel v tom, že ak je poriadna hydroizolácia načo investovať do toho ešte toľko betónu. https://www.youtube.com/watch?v=y7asg... Nevravím, že takto budem stavať, ale ak vidím túto možnosť, tak sa informujem. Možno stavebné postupy idú dopredu. Pravdepodobne je to dobré odyzolované aj z dola. Ďakujem za každú reakciu a skúsenosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@rohalmatus no mne sa to nemecké riešenie páči viac ,platňa postavená na kvalitnej fólii je pecka nebude tá vlhkosť vzľínať, keby som žumpu dával do zeme tak to asi spravím tiež takto ako tí soudruzi :-D
Odpovedať
Sranda Matko 291, tie fólie sú tam preto, aby tam nebolo blato, inač možno to majú aj pod domom využíva sa tzv. ťahová geotextília. Slúži na oddelenie štrku od zeminy aj na lepšie zhutnenie štrkových vrstiev práve tam, kde je mokrá alebo bahnitá pôda. Pretože pri zhutňovaní priamo na mokrú zeminu sa štrk v takejto zemine neustále posúva a pri hutnení “uteká”. Táto geotextília funguje tak, že zabraňuje týmto posuvom štrku a zhutnenie je podstatne lepšie. :)
Odpovedať
@rohalmatus vsetko co je v zemi nie je len o izolacii proti vode ale aj o rosnom bode. Nestaci izolovat tehlu foliou ale aj polystyrenom,pripadne pur aby ked do pivnice privedies teplo tak aby nekondenzovali steny v rohoch a pri podlahe. Inac by tehla bola vlhka. Preto sa vacsinou pouziva beton,je blbuvzdornejsi .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?