Hydroizolácia záhradnej pivnice vodným sklom?

Profilova fotka
Zdravím, idem stavať záhradnú pivnicu. Pre stiesnené pomery sa mi nedá spraviť pracovný výkop okolo pivnice tak, aby som tam mohol spraviť hydroizoláciu zvonka. Takže som sa rozhodol izolovať z vnútra a hydroizolovať kryštalickou izoláciou (Koster NB1). Narazil som však viac krát na to, že sa v tejto súvislosti používa (používalo) vodné sklo (tekuté sklo). Vo podstate tiež kryštalizuje a je vodotesné. Napadlo ma, či by sa to nedalo na tento účel použiť - na negatívnu hydroizoláciu. Vychádza to ako lacnejšia alternatíva... Avšak neporadilo sa mi nájsť k tomu viac informácií. Nemáte s tým niekto skúsenosti ? Možno @jan45? Nemám problém so spodnou vodou. Ale raz za čas môžu prísť prívalové dažde, takže by som rád aby do zvládlo aj toto. Ďakujem za každú radu, postreh.
Odpovedať
Profilova fotka
@lordxor záleží na zemine a spáde terénu. Ak je terén so spádom s dá sa vykopať drenáž s vývoodm nad terén, je to istejšie ako izolácia. Vodé sklo je účinné , ale na omietku ale nie ako tlaková izolácia, len proti vzlínaniu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Ďakujem za info
Odpovedať
@lordxor Keď sa nedá izolovať zvonka, zaizoluj zvnútra. Zvolíš opačný postup - z tenkých DT postavíš obmurovku, tú zaizoluješ a zvnútra postavíš steny. Jednoduché a funkčné - stojí nám tak suterén RD už 35 rokov... 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 Ano, to bola moja prvá alternatíva. Ale potom mi prišlo jednoduchšie, rýchlejšie a lacnejšie spraviť iba nosné múry a tie hydroizolovať z vnútra kryštalickou hydroizolaciou - už spomínaný Koster NB1. Taktiež zateplenie pivnice zvažujem spraviť z vnútra a potom vykurovať peknú predstenu z tehiel alebo murovacieho kameňa. Ale to už je samozrejme drahšie riešenie, to ešte zvážim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?