Pivnica z murovacich DT alebo zalievacich DT

Má dakto pivnicu z murovacich DT
Odpovedať
Murovacie DT neexistuju. Existuju murovacie betonove tvarnice, ktore sa ukladaju hore dnom a nevylievaju sa betonom alebo debniace tvarnice, do ktorych ide zelezo a vylievaju sa betonom. Pivnicu z MBT vam ziaden statik neschvali, ta stena nie je natolko pevna aby odolala tlaku zeminy z boku, kedze je duta a neda sa vystuzit zelezom.
Odpovedať
Profilova fotka
@kemino vystužiť MBT sa dá pomocou na to určených tzv. rohových tvárnic.... koľko a v akom rozostupe s akou výstužou a či to vôbec dáva pre pivnicu zmysel musí spočítať samozrejme statik podľa projektu.
Odpovedať
Čakal som názor daaky zo skúsenosti a nie poučky ako sa to volá a podobne ale vďaka aj zato
Odpovedať
@eagleowl vďaka za radu
Odpovedať
@acer563 Pýtaš sa na klasické DT, ktoré naskladáš na seba, napcháš pár roxorov a vyplníš betónom, však? Kľudne si takto pivnicu urob, žiaden problém. Ideálne by bolo, aby si v zemi vykopal otvor na pivnicu o niečo väčší, aby si mohol po vymúrovaní stien pivnice ich oblepiť asfaltovou lepenkou a zaizolovať tak pivnicu proti vlhkosti.
Odpovedať
@acer563 standardne DT25 s murovacimy nespekuluj, tie su dobre na murovanie nadzemou.
Odpovedať
Myslím murovacie DT čo sú spolky plne a na maltu sa múruju nezalievajusa a musím špekulovať vide to polovicu lacnejšie ako zalievace
Odpovedať
@acer563 🤔
Odpovedať
@acer563 v Amerike DT skoro všade muruju. Pozeral som to lebo teraz murujem plot z tvárnic (s maltou). Murovacie sa tiež zalievaju ale nechápem význam toho murovania pri DT. O pohľadovosť tam asi nejde tak nerozumiem. Nižšie nároky na presnosť?
Odpovedať
@igor256 DT sa zalievaju, murovacie nie.
Odpovedať
@acer563 tak najprv odporucam nastudovat ako sa dany material vobec nazyva, lebo pletiete 2 na tri, pomiesate nazov 2 diametralne odlisnych murovacich prvkov a pytate sa na nazor. Myslim ze skusenost s pivnicou z MBT tu nebude mat nikto, kedze to nie je material vhodny na stavbu pod zemou.
Odpovedať
@acer563 Ahoj, ak ti to pomôže, ja mám pivnicu z tohto (obrázok).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petersd je dobre ked ma pivnica svoju vlhkost. Ja to mam tiez tak spravene, spodok som nechal hlinu aby si ta pivnica regulovala vlhkost. Sucha pivnica je urcite ovela menej vyuzitelna
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?