Koľko víde ručné miešanie betónu na základy?

Profilova fotka
Ahoj ideme stavat mensi domcek.Akurat som v stadiu rozhodovania ci miesat beton na zaklady rucne alebo domiesavac.Nejako si neviem preratat kolko by ma to vyslo rucne a kolko domiesavac.nevie niekto cenu betonu za m kubicky ked to budem miesat rucne?alebo kolko coho ide do 1 m.k. betonu?
Odpovedať
Profilova fotka
neviem čo stojí presne kubík. Treba obehať betonárky. Nás vyšiel jeden domiešavač cca 11 000, čo je 5 kubíkov. Z toho bolo niečo cez 2000 Sk dovoz - nad 10 do 15 km od betonárky. Keď som rátala čo víde, keď sa mieša ručne - bolo to lacnejšie asi o ten dovoz. Lebo tvárnice sme zalievali ručne.
Odpovedať
Profilova fotka
nas vysiel domiesavac na beton priamo do zeme okolo 9800 a na deku 11 000 /rozdielny beton/.Samozrejme plus doprava. My sme vzdialeni od betonarky 8 km cize necelych 2000 Sk. Nechavame si doviest beton, pretoze nemame dostatok robotnikov :-| a v podstate nie je to taky velky rozdiel, aby sme si to komplikovali...
Odpovedať
Obehal som viac betonárok. Priemerná cena je 2000 Sk za kubík - u niektorých sa dá dohodnúť že v tom je započítaný aj dovoz. Státie domiešavača nad 15 min sa obyčajne platí navyše. Medzi B15 (na základy) a B20 (na hornú deku) je rozdiel asi 100 Sk na kubík. Miešať ručne sa neoplatí - radšej priplatím a mám prácu hotovú za 3 hodiny, ako by som sa s tým mal namáhať týždeň. Presnú cenu ručne miešaného betonu neviem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
kde zozeniem lacny beton v okoli Noveho Mesta nad Vahom
Odpovedať
aj mna by zaujimala cena betonu v okoli Piestan
Odpovedať
Profilova fotka
V Piestanoch som teraz riesila beton ja a prisla som na to,ze stavoudrzba je lacnejsia od zappi.Inak este som zistovala v Drahovciach,ale dovoz vychadzal dost penazi.
Odpovedať
aj my sme mali domiesavac a plus putzmeister. Brali sme 8 kubikov. Bolo to na zakladovu dosku a vyslo nas to do nejakych 680 eur. V tom bolo zapocitane vsetko. Za dve hodky sme mali frei. Takto keby sme museli vsetko hadzat do miesacky, by sme sa narobili teda poriadne. Aj strk nieco stoji, voda, miesacka tiez nejde na vzduch. Potom ludia, co by pomahali, potrebuju jest i pit a niektori i zaplatit. Ja urcite odporucam domiesavac. Aj telo ti podakuje, sak sa este dost narobis.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, neviete mi dať pár typov kde v BA kraji (najlepšie okolie Senec-Bratislva) zohnať lacno betón, poprípade aj s domiešavačom? Díky..
Odpovedať
wewe4 Ak pôjdeš po vedľajšej ceste Bratislava Senec a prejdeš Bernolákovo, tak vľavo je na bývalom družstve nová betonárka cca 3 roky pán Lukač 0914102366. Neviem či to priezvisko je správne.
Odpovedať
Profilova fotka
To by bolo super, pretože mi budeme stavať v Bernolákove. Keď sa môžem spýtať, ty si kupoval tu? A koľko to vyšlo?
Odpovedať
V Galante je beton B15 za 42,00 € za m3, bez papiera abez dopravy. Ja som platil za 1m3 B15 s dopravou 52,00 €.
Odpovedať
Profilova fotka
neviete o nejakej dobrej betonarke v okoli Prievidze?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som kupovala rok dozadu a vtedy to stálo aj s dopravou 1750,-Sk/m3. Bola to B20, aj s dopravou 70 km. Majú aj putzmaystra. Ten sa platí zvlášť cca 2500,-Sk/hod.
Odpovedať
Ahoj, celkom lacno kupis v drienove....
Odpovedať
Caute neviete hahodou niekto ako sa pohybuju ceny betonu v trnave?Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
No unas v okoli sturova su taketo ceny 1900,-Sk/m3 B20 bola to firma HLIVASPOL velmi som snimi spokojny ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
a vie niekto poradit lacny beton v kosiciach? aj bez blocku? a ake su ceny? dakujem, :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mna vysli zaklady 2000 eur cca 27m3 a 1000 zakladova doska, NR tusim to bol HOLCIM ceny aj s dopravou cca 20 km
Odpovedať
Holcin je najdrahšia betonárka a nechcu dávať bez DPH. Dobrá cena je cca 56 euro/m3 aj s dopravou. Treba si obehať všetky betonárky a spýtať sa. |-| |-| |-|
Odpovedať
TO dudiva. Ahojte Beton kupeny v Zape-Kosice 1 m3 B 20 kamenivo max 16mm 63Eur s DPH, cena B15 bola 53 s DPH bez dopravy.Ceny niesu cennikove ale upravene.Boli sme spokojny.
Odpovedať
pre rýchly prehľad dodávateľov betonu pozrite http://www.betonserver.sk/beton-beton...
Odpovedať
dikes montovacik :-)
Odpovedať
No ano to sú drahé betonárky, ktoré nedávajú bez DPH.Dobrá lacná betonárka je vľavo za Bernolákovom smer Veľký Biel, kedysi tam predávali štrky a že vraj je to bývalé družstvo. ]-( ]-( ]-( Majú kvalitný betón.
Odpovedať
v tej lacnej betonárke je beton certifikovaný?
Odpovedať
Ahojte, ja mám práve za sebou betonovanie základových pásov.. doniesli mi 14 m3 betonu, cena za kubik aj s dopravou a samozrejme bez dph bola 46€. Potom som dva dni robil doma beton do šalovacích tvárnic. Na základy som ešte dával dva rady šalovacích tvárnic. Odišlo mi 2000kg cementu(cca 200€), asi 15 ton štrku(to je asi jedna fura štrku a teda 150€), asi 25kw elektriky na miešačku(viem to lebo mám novú prípojku a ešte som nikde inde elektriku nečerpal), boli sme dvaja, ja + pomocník ktorého som platil + strava a tak.. Odnosili sme !!DVAJA!! asi 300 furikov betonu a naložili do tvárnic!! Robili sme od štvtrku rána do večera a v piatok od rána asi do piatej večera.. No a tento vikend som ledva stál na nohách!!! Čiže ked si to celé prerátam tak určite viem že kedže ešte potrebujem beton na platnu tak mi ho ale určite donesú z betonárky, bude ho asi 25m3(B20 cena za m3 je 49€ aj s dopravou), bude to hotové predpokladám za dve hodinky a určite nebudem zmordovaný ako teraz, No a možno ešte aj ušetrím oproti tomu ako keby som ho mal robiť doma sám.. Takže ak máte možnosť si doniesť beton z betonárky ktorá nieje daleko aby ste zase nepreplatili cenu betonu na km tak si ho určite dajte doniesť.. !!!!
Odpovedať
na platnu ale pocitaj este pumpu na beton
Odpovedať
dudiva: v kosiciach mas min 4 betonarky, Inzinierske stavby /pri tesku/, Zapa pri teplarni, Frisch beton a tusim este VSH maju v Kosiciach pobocku, tak si to skus obvolat
Odpovedať
zdravím vás stavitelia. poraďte ak viete, môžu ísť do základov aj riadne také skalové kamene???? samozrejme, že aj riadne previazané železo.. ideme na výšku 120cm /60 +60cm/ dakujem
Odpovedať
tak pocul som nazor, ze kto chce usetrit dava do zakladov skaly, ja by som tam dal radsej beton, a zelezo do zakladov len pokial to pozaduje statik
Odpovedať
tých skál zase nie je tolko, možno by išli po jednom metri, viac menej sa jej potrebujeme zbaviť, ale máme aj beton a ten tam pojde určite... a železo dáme určite, aspon niečo, pre istotu :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?