Miešanie betónu pomer

Profilova fotka
Dobrý deň, možno tu už taká téma je, ale nie je čas na to hľadať to tu :) ak by sa našiel niekto ochotný, kto poradí, aký pomer cementu a štrku na 1m3 namiešať do DTčiek - už mám toľko informácií, že sa v tom strácam :) rada by som porovnala s Vami, čo už staviate, resp. Ste už postavili domček alebo máte skúsenosti so stavbami :) za všetky odpovede budem vďačná :) PS: prosím, neriešte tu prečo ručne miešať betón - tak sme sa rozhodli a to nie je predmetom otázky :) ďakujeeeeem :)
Odpovedať
@anickad77 http://urobsisam.topky.sk/stavba-domu... tam je to pekne vysvetlené :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@richardptr ďakujem :)
Odpovedať
Ja som daval 2 vrecka 25kg na 5-6 furikovu miesacku.Holcim
Odpovedať
Profilova fotka
Aj muž sa rozhodol že si základy zabetonuje sam . Robyl tu niekdo sám pomocou miesacky. Neviem či ušetríme budem rada keď sa niekdo pridá a da info :-)
Odpovedať
viac ako 5m3 by som doma v miesacke nemiesal, je to otrocina. ci usetrite zalezi na tom, ako daleko mate betonarku a kolko betonu budete potrebovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Betónu cca 40m3 aj s terasou. @benco
Odpovedať
@salichat22 40m3 miešať v miešačke? v domiešavači ti to privezú a za jeden deň všetko hotové, a bez starosti, nehovoriac o tom, že zabetónovať 40m3 v miešačke nebude za jeden deň. Je to otročina a treba si to fakt pripočítať či sa vám to oplatí. skús pozrieť túto tému - http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl.... My sme použili cca 41m3 betónu a poviem ti že to bola práca na cca 6 hodín pre 3 ľúdí aby ho usmernili kde treba :) a vyrovnali základové pásy do roviny, zapustili roxory.
Odpovedať
@salichat22 neviem si predstavit, ako sa da 40 kubikov betonu namiesat doma v miesacke.. na 1m3 betonu potrebujes cca 1800kg strku a priblizne 300kg cementu, pri 40m3 betonu je to 12 ton cementu a 70 ton strku. este stale chcete betonovat zaklady rucne? :)
Odpovedať
@salichat22 ešte jedna vec - potom nezabudni terasu oddeliť od základovej dosky nejakou tepelnou izoláciou, nebetónujte to spolu - aby to netvorilo jednu súvislú plochu. Ja som najskôr zabetónoval základovú dosku pod dom a dodatočne som zabetónoval terasu - od základovej dosky oddelené hydroizoláciou - IPA + 4 CM tvrdený polystyrén aby som prerušil tepelný most.
Odpovedať
Profilova fotka
@salichat22 to budete asi do VIANOC robit ale ked Vas bude za autobus + 6 miesaciek tak ano...sorry ale to je vtip alebo to ozaj myslyte vazne... ja by som si to rychlo rozmyslel ...
Odpovedať
Profilova fotka
@transformmetal presne vtip:-) určite betonarka ....
Odpovedať
Profilova fotka
sak u mna bol putzmeister ktory mal objem 5 kubikov ten sa rozlozil a potom zacal tlacit ked sa vyprazdnil tak dosiel domiesavac ktory mal objem 7 kubikov a tocil sa aj 5 krat a to bolo kolko roboty rozhadzovat ten beton a vyrovnavat sice sme boli len 5-ria ale hento ze 40-kubikov a miesackami tak to urciteee...ale lovu zdar a potom rovno do nemocnice s krizama alebo rovno do truhli,...samozrejme moj nazor ...odvazlivcov drzim PALCE
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Pre male porovnanie ako som robil ja potreboval som umiesat cca 8m3 betonu povedal som si ze to urobim rucne ze skusim tak tu je prepocet moj ked zoberem do uvahy ze na 1m3 betonu ide 1800kg strku (daval som fr. 0-10) a 300kg cementu tak mi to vyslo takto cement som mal po 2,1€/25kg strk 145€ za 14,7t spotreboval som 96 vierc cementu a 14,7t piesku miesal som 2 dni 3 ludia od 9:00 do 21:00 z jednou hodinovou prestavkou mal som malu miesacku iba na 230V 3 furiky. 1m3 betomu ma vysiel ked neratam energie 43€ (cisto cena cement a strk). ked som objednaval pumpu pred tym 10,5m3 stalo ma to 730€ a 1,5hod. roboty tj 69€/m3 aj s dovozom a to bol z riecneho kamena B20 no usetril som sice okolo 25€ na m3 ale uz nikdy by som to nerobil 2 dni som s prepacenim zral cement a strk a lopatoval jak debil ze som potom 3 dni lezal co som ani tvarnicu nevladal zdvihnut zena a dcerka mali zo mna hovno a od unavy som uz nemohol ani v noci spat. cize dospel som k zaveru ak si mam umiesat tak 1-2m3 tak v pohode doma ale viac uz jedine domiesavacom.
Odpovedať
absolutny suhlas s @juraj351 @anickad77 drzim palce. ked skoncite s lopotou a miesanim 40m3 betonu, daj vediet, z akeho hladiska sa oplatilo robit to rucne
Odpovedať
@spock suhlasim , ked som zalieval zaklady a mizly tam m3 tak si ani neviem predstavit miesat to rucne celkovo na stavbu takych 60m3 :)
Odpovedať
Profilova fotka
@juraj351 Ak by ste mali poriadnu miechačku tak 8 m3 v pohode za deň. Ale súhlasím že v dnešnej dobeje to ujovina miešať ručne betón.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros nenamietam mam miesacku na 400v 250lit. ale bohuzial som obmedzeny na 230V skor som chcel poukazat pani vyssie v akom pomere a za ake ceny som miesal rucne a aj ked sa na tom da usetrit nemale euro je na mieste otazka ci mate rada svojho manzela lebo toto je otrocina jedine ze by vas tam 20 a 3 miesacky a vsetci robia zadarmo vtedy beriem.
Odpovedať
Profilova fotka
@spock ahoj, takze, zakladove pasy odlial domiesavac, DT sme miesali rucne, platnu vylial domiesavac, veniec sme miesali rucne :-) ako miesat rucne urcite lacnejsie, ale kopec ludi + strava + lopota - bola to fuska ale uz chvalabohu riesime strechu - momentalne zhaname strechara, ktory bude mat cas a hlavne bude sikovny a da dobru cenu :-) co je tu dost velky problem zladit vsetko do kopy :-)
Odpovedať
@anickad77 blahozelam a dufam,ze vam vsetko vyslo podla planov. nakoniec vidim,ze ste si zvolili asi to najoptimalnejsie riesenie z hladiska financii a narocnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@spock ďakujeme :) vždy, čo sa dá, riešime svojpomocne, už sme z toho pomaly na prášky :-D ale už v pondelok začínajú strechu - nech je už aj strecha za nami, lebo to je ako bezodná diera :-D ešte keby tak deň mal 48 hodín ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ja potrebujem 6M3 betonu a betonaren mám najbližšie 18km. Co by ste robili vy? Betonovanie miešačkou, alebo domiešavačom??? Ďakuejm!!!
Odpovedať
@miskoajanka čo tak tretia možnosť - unc báger ? ...za dve - tri hodiny namieša toľko v betonu , videl som ho na stavbe
Odpovedať
@miskoajanka https://www.youtube.com/watch?v=hGPOB...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Da sa doma urobit C25/30 (B30) alebo to je uz prizlozite ? rozmyslam, ci si neurobim do venca beton sam, kedze betonarka ma v oblube pripocitavat navyse - nemam naladu na taketo veci, radsej si to namiesam sam, no neviem ci sa dostanem az na B30...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň,chcem sa spýtať či ide do betónu na základy aj piesok?
Odpovedať
@juraj351A K ked si to robil dva dni s troma chlapmi tak tym ties si musel dat jest vypit a aj niake euro do vrecka takze si ani moc neusetril ani na euracoch akurat ze si si zdravie poskodil a ked budes starsi az potom sa ti to vsetko ukaze.A preto vet zijeme v 21storoci treba si robotu ulachcit a brat beton s pumpou.mas to aj skor a bez prosenia.ked s miesackou tak iba chodnik alebo niaky murik.To je moj nazor.My sme ties vsetko zalievali domiesavacom a pumpou.Aj tak mas co robit ked ti pride pumpa a zacne liat to zrovnavat.Klobuk dole pred ludmi co si trufnu na takutu drinu rucne betonovat.
Odpovedať
pche , ja idem riesit tiez cez 8m2 betonu a budem si to miesat rucne. Zajtra zaciname a kolko sa urobi tolko. Zajtra styria a potom planujem aj sam pripadne so zenou ci niekym ak dakoho budem zhanat, Ked to budem robit aj napr. tyzden, kaslem na to,nebudem sa nahanat.Po robote si po :-) troske budem betonovat, tak aby som sa nahodou nezodrel :-). Miesacka iba 180 litrov, materail mam a budem si pomaly dlubat,tak relaxacne.
Odpovedať
@ertezet legenda hovorí že miešaš doteraz :D muhehe.. nič v zlom. Ako dlho si to nakoniec robil?
Odpovedať
@stefanl no a čo, hlavné, že je v klídku :-D
Odpovedať
@stefanl jasne, uz som to zbuchal..bola to fuska, ale dost som si to robil sam..sam namiesal, sam vozil, zalieval, atd pred poobednou namiesal par miesaciek, pred nocnou, pocas volna, sem tam oddychoval az sa neznicim a ide to... sem tam zena pomohla a ako som opisal pred tym aj synovci..to mam oporny murik teraz tam davam nopovku..na to pojde pletivo, nasadil som si slpiky a vystuze, dal do vodovahy,akurat mi jeden stlpik spadol dole o 2 cm :-) samozrejme sam ale pokial ma nic nenahana tak to ide.. Aj suseda ma pochalila pred zenou a ked som jej povedal, ze to robim prvy krat tak mi hovorila, ze neveri. Sak pred tym som si samanibeton namiesat nevedel, ani pomer atd..museli mi to ukazat. A to som chlap z dediny..ked daco otec betonovaval tak ja lensom mu furiky vozil, do miesacky hadzal a viac ma nezaujimalo ako sa to vsetko robi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?