Izoluje penosklo?

Zobraz úvodný príspevok
Dobrý deň. Chcem sa spýtať či dostatočne izoluje penosklo, na ktorom je betónová doska, bez ďalšej izolácie. Máte s tým skúsenosti?
Odpovedať
@jan45 Zaujímajú ma fakty. Nie tvoja fotka alebo životné úspechy.
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 po zhutnení penového skla sa na vrch položila PE fólia, ktorá zabránila preliatiu cementového mlieka do penového skla....presah skla cez vonkajšiu izoláciu obvodového múru sa následne zasype 25cm vrstvou štrku alebo hliny...... AK ťa zaujímajú fakty hľadaj majiteľov takých stavieb a pýtaj sa na skúsenosti....resp. možné chyby a počítané náklady na kúrenie ako tak korešpondujú z reálnou spotrebou.
Odpovedať
@eagleowl Nepoznám ľudí čo stavali na penoskle, zatiaľ stačí čo píšeš, pôsobíš seriózne. Cez hlinu alebo chodník asi prefukovať nebude. Ani krtko sa asi cez makadam nedostane. :-) Treba chrániť boky násypu proti hrabošom?
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 podľa mňa hraboše v penoskle nenájdu nič zaujímavé a nemajú dôvod sa tam zdržovať....chutiť im to určite nebude... :-) ....ja som nedal žiadne zábrany....ani som o takom niečom nepočul že by sa dávali.... Ak trochu pogúgliš existujú referencie firiem (dával som link na takú) čo tak zakladajú pasívne domy a ľudia v nich bývajú už viac rokov....treba sa pýtať.....iste sa nájdu ochotný užívatelia povedať pár viet....v Čechách sú výrobcovia penového skla...tí majú iste tiež dosť referencií... V prvom rade si treba odpovedať na dve otázky....z čoho bude obvodový múr -ak z porobetónu alebo tehly tak penové sklo nemá veľký význam....význam to má pri použití tenkého ťažkého obvodového muriva, ako je VPC, MBT čo betónový monolit....to sú materiály, ktoré v styku s doskou a základom tvoria výrazný tepelný most...preto je lepšie ich izolovať zdola....druhá otázka či chcem podlahové kúrenie a aké....ak to má byť elektrická podlahovka tak by som asi zakladal klasicky rovnako ako pri klasickom murive - porobetón a tehlovzduch netvoria taký výrazný tepelný most preto stačí izolovať základy z boku....
Odpovedať
@eagleowl Cenovo mi vychádza doska aj pásy rovnako. Pozitív je u dosky viac. Podlahovku nechcem, buď radiátory alebo teplovzduch. Chcem občas páliť drevo, takže prenosná alebo murovaná pec.
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 výkon pece treba zladiť s tepelnou stratou....kupoval som od veľkej firmy lebo som dúfal že čo napíšu platí...aj tak som mal obavy....no zbytočne..... pec dáva 24 hodín cca 2kW/hod....tým pádom nedokáže priestor prekúriť.... vyhovuje mi aj to že sa kúry max raz denne.
Odpovedať
@eagleowl Nechápem ako dokáže pec vykúriť susedné miestnosti len cez betónové steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 Každá miestnosť má aspoň jednu stenu s obývačko-kuchyňou kde je pec....rozdiel teplôt je cca 1 - 1,5°C.......v spálni mi vyhovuje trochu chladnejšie......v obývačke a spálni mám meranie.....tak že ti môžem povedať teploty v ktorúkoľvek hodinu cca rok do zadu....v pracovni, ktorá je od pece cez dvoje dvere (ale len jednu stenu ) je termostat, ktorý zapína kotol. V pracovni na radiátore nie je hlavica. ....bolo to myslené tak že ak bude v pracovni zima tak kotol to dohreje a inde zavrú radiátory termostatické hlavice.....prax je taká že kotol bežal iba vtedy ak bolo vonku pod nulou.....čo bolo túto zimu zriedka. Či je to tými stenami alebo aj tým že je to na jednej masívnej doske to neviem...samozrejme dvere sú všade stále dokorán. Dom je úzky obdĺžnik s pomerom strán 1 : 2,5
Odpovedať
@eagleowl Môžem vidieť dispozíciu domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 je to v správe.
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 to bolo myslene tak ze fakt treba dat pozor na ten vietor, lebo zemina samotna na odizolovanie od vetra najskor nestaci
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 komu niet rady,. tomu niet pomoci, nepíšem o sebe, je dobré vedieť čítať s porozumením a robiť výskum a vývoj na jednej stavbe je naivné.Ale budem rád, keď to u Vás bude fungovať podľa Vašich predstáv.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 👍
Odpovedať
Profilova fotka
Vzhľadom na to že penové sklo má izolačné vlastnosti ako makadam je na čase začať zakladať pasívne domy na makadame....bude to lacné, revolučne ekologické a musí to fungovať..... :-) https://www.pasiv-projekt.cz/referenc...
Odpovedať
@eagleowl Čo si myslíš o drátkobetóne v základovej doske?
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 mám dosku z drátkobetónu ....Dramix.. a k tomu je aj horná výstuž kari sieť....podľa statického výpočtu. Mal by to robiť niekto kto má z drátkobetónom skúsenosti....aby sa to rozmiešalo ako má....aj drátky nie hoc aké.... Ja som chcel klasickú výstuž ale prehovorili ma že záruku na prasknutie dosky majú na krku oni.....boli is to na betonárke sami sypať do betónu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eagleowl Načo drátkobetón keď už je tam výstuž? Nebolo by lacnejšie a kvalitnejšie riešenie s normálnou dvojitou výstužou?
Odpovedať
Profilova fotka
@zaklad365 v podstate ide o to kto to robí....firme je už vzhľadom na pracnosť možno lepšie použiť drátky ako železo...čo je kvalitnejšie neviem posúdiť....drátky asi dokážu lepšie zvládnuť zamedzenie mikrotrhlín a zmrašťovacích trhlín. Dá sa to samozrejme len z výstuže vždy spraviť. Moja doska má kari sieť v hornej vrstve lebo nosný múr má len 20cm čo je značné namáhanie dosky na jej okrajoch.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?