Hydroizolácia pod ŽB Stĺpmi

Ahojte, ako správne riešiť hydroizoláciu pod železobetónovými stĺpmi? Aktuálne zo základovej dosky trčia roxory. Statik vyslovene zakázal nalepovať pod stĺpy ipu/asfaltový pás nakoľko strecha je monolit a je tam aj ďalšie poschodie. Vraj existuje tekutá izolácia vyslovene na to a vraj to volajú tekuté sklo. Bol som sa poinformovať v DEK ale tam mi odporučili tekutú lepenku dvojzložkovú (https://www.hornbach.sk/p/tekuta-lepe...). Niesom si tým istý tak si rád nechám od skúsenejších poradiť. Zhotoviteľ aj dozor sú v pohode aj bez toho, vraj nikde neizolujú pod stĺpmi aby sa beton lepšie spojil. Stĺpov bude v 18 v múre a bez izolácie to nechcem nechať.
Odpovedať
Dozor je od zhotovitela? :D Daj tam tekutu lepenku...
Odpovedať
Ja by som vymenil statika :-D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

Dozor je od zhotovitela? :D Daj tam tekutu lepenk…
@milanista nie, dozor je externy ale nenamiesta proti tomu aby tam nič nebolo čo mi je proti srsti. Na čo budem izolovať pod obvodovým múrom ak sa vlhkosť skôr či neskôr rozlezie od stĺpov... Máš s tou tekutou lepenkou reálnu skúsenosť?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Ja by som vymenil statika :-D
@kejsix Logiku jeho názor dáva. Ak tam, dám lepenku tak tá má hrúbku cca 3mm. Takže celú váhu v tlaku bude prioritne držať železo (nie betón na betón) než si to vplyvom váhy celé nesadne a vytlačí asfalt z lepenky. Logicky to dáva zmysel. Bavíme sa o monolite 460m2 plus poschodie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kdavid:

@milanista nie, dozor je externy ale nenamiesta p…
@kdavid hej, pod stlp a okolo kanalizacnych rur som to dal
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milanista:

@kdavid hej, pod stlp a okolo kanalizacnych rur s…
@milanista 2 vrstvy v pohode? Treba to vytiahnúť aj na roxory pár cm? V návode píšu aj to, že povrch treba penetrovať. Riešil si aj to?
Odpovedať
Fakt chcete riskovať statiku? Prečo radšej nepoužiť vodostavebny betón?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kdavid:

Ahojte, ako správne riešiť hydroizoláciu pod žele…
@kdavid čo viem tak okolo roxorov sa dáva často hydroizolácia od Schomburg alebo Sika. Majú celkom prehľadné stránky a Sika má aj celé riešenia navrhnuté keby bolo treba iné miesta riešiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?