Hydroizolácia a materiál na založenie prvého radu

Zdravím Vás páni odborníci. Chcel by som Vás poprosiť o radu, resp. o diskusiu k téme hydroizolácie a založenie prvého radu obvodového muriva. Kedže sme sa dali na boj v podobe stavby Nášho vysnívaného domčeka a mal som na začiatku asi ružové okuliare, tak sa chcem uistiť či použité materiály sú v poriadku a tým by som chcel poprosiť o postrehy osôb znalejších v tejto problematike. Na základovú (roznášaciu) dosku pod obvodové murivo bola použitá v hydroizolácia v dvoch vrstvách. Spodná vrstva od f. KVK - Parabit V S35 bobina 50 v šírke 50mm na to bola natavovaná ELASTOBIT GG40 v šírke cca 33cm (priamo pod obvodové murivo) Na založenie bola použitá univerzálna jadrová omietka PCI Pecicret K01. Obvodové múry sú Ytong P2 - hrúbky 300mm. Je zloženie materiálov v poriadku? Ďakujem za každý postreh.
Odpovedať
@imo17 Mám taký dojem, že to si sa chcel len pochváliť. Musím ťa sklamať. Na založenie prvého radu, keď si sa chcel chváliť, si mal použiť termoizolačnu zakladaciu maltu.
Odpovedať
@ruren Ahoj. Nie nechcel som sa pochvalit. Chcel som si overit ci je to v poriadku. Viem, ze mala byt pouzita termoizolacna malta. Koli tomu to riesim. Len zistujem ci je aj taketo riesenie v poriadku. Kedze celu dodavku riesi firna a ja sa v tom vobec neorientujem, len kontrolujem a ucim sa. Dakujem
Odpovedať
@imo17 PCI Pecicret K01 nie je univerzálna jadrová omietka, ale je to "univerzálna maltana murovanie a omietanie" ... Lepšie by bolo samozrejme použiť termoizolačnú zakladaciu maltu, ideálne priamo od Ytongu ... Ale ani s touto ti dom "nespadne" ... Pevnosť v tlaku po vyzretí majú obe rovnaké, 5 MPa. V realite však žiadny rozdiel nespoznáš ...
Odpovedať
@imo17 vidno ze stavias sám pre seba lebo málokto dáva dvojmo hydroizolaciu pod múr, zato ta chválim.a zato ze si nedal termoizolacnu maltu sa svet nezruti.
Odpovedať
@imo17 všetko v najlepšom poriadku. Ani tá termoizolačná malta ťa nemusí trápiť, lebo predpokladám, že podlahovú izoláciu dáš v hrúbke min. 20 cm a základy tiež poriadne zateplíš
Odpovedať
@insed Základy už sú zateplené, 10cm styrodurom. Ako som už hore uviedol, nemám stavebné vzdelanie a ani som nemal šajnu čo všetko stavba obnáša. Preto sa len pýtam a zisťujem kde, čo ako.... a zistujem kvantum detailov za pochodu.... Áno, dom staviame pre Nás..... Podlahová izolácia je v pláne v hrúbke 15cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@imo17 načo dve rôzne hydroizolácie pod múr? A celkovo dve?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Využijem tému a spýtam sa či je potrebné na prvý rad tehly použi thermo tehlu ?ˇ( mám to tak v projekte) .... dom už je celo-podpivničený z DT + bude tepelne zaizolovaný. Dík.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?